A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Ας είστε ένα κόσμημα ικανοποίησης κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες

 

ΑΣ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΗΜΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

 

Έχουμε χρέος, πάνω απ’ όλα και πρώτιστα απέναντι στον εαυτό μας, αλλά και απέναντι στο σύνολο της κοινωνίας, να είμαστε ικανοποιημένοι.                                                                                                Οι ικανοποιημένοι άνθρωποι είναι γενναιόδωροι, δημιουργικοί και παραγωγικοί για την κοινωνία μας.                                             

 

Η ικανοποίηση θεωρείται το κόσμημα όλων των αρετών, γιατί όταν είμαστε ικανοποιημένοι είμαστε πλήρεις.                                                        

Η ικανοποίηση είναι σπουδαιότερη ακόμη και από την ευτυχία, που είναι μία πιο γενικότερη κατάσταση.

Η ικανοποίηση ταυτίζεται με τη στιγμή, με το τώρα. Είναι μία πολύ σπουδαία τέχνη, να είμαστε ικανοποιημένοι, ό, τι κι αν συμβαίνει, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.                                                                                                           

Άλλωστε, τα πάντα στη ζωή μας τα κάνουμε για να είμαστε ικανοποιημένοι, για να είμαστε χαρούμενοι. 

Αυτός είναι ο απώτερος σκοπός της σύναψης σχέσεων μεταξύ μας, το να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές ανάμεσά μας, να δημιουργούμε, να ταξιδεύουμε, να εργαζόμαστε και φυσικά να ανακαλύπτουμε όλο και βαθύτερα τον εαυτό μας. 

Έχουμε χρέος, πάνω απ’ όλα και πρώτιστα απέναντι στον εαυτό μας, αλλά και απέναντι στο σύνολο της κοινωνίας, να είμαστε ικανοποιημένοι.                                                                                                Οι ικανοποιημένοι άνθρωποι είναι γενναιόδωροι, δημιουργικοί και παραγωγικοί για την κοινωνία μας.

Το αίσθημα της ικανοποίησης, μας βοηθάει να είμαστε στο παρόν, συγκεντρωμένοι στο τώρα και να απολαμβάνουμε τη στιγμή. Και όταν έχω την ικανότητα να συσσωρεύω πολλές στιγμές ικανοποίησης μέσα στην ημέρα μου, τότε εύλογα, έχω ευγνωμοσύνη και ευτυχία στην καθημερινότητά μου.                                                     Πρέπει να συνειδητοποιήσω, ότι η ικανοποίηση δεν είναι κάτι άπιαστο, αλλά κάτι απόλυτα εφικτό για μένα.

Εύλογα κατανοούμε, ότι ουσιαστικά μιλάμε για ένα αίσθημα βαθύτερης εσωτερικής ικανοποίησης, που δεν έχει να κάνει με τις κατάλληλες ή όχι εξωτερικές συνθήκες της ζωής μου, οι οποίες σαφώς όταν υπάρχουν, με βοηθούν να αισθάνομαι ικανοποίηση. Αλλά όταν δεν υπάρχουν, είναι μία ωραία πρόκληση, για να πάω βαθύτερα μέσα μου και να επαναπροσδιορίσω τις αξίες μου, αλλά και το τι σημαίνει για μένα, να βιώνω ικανοποίηση, απλά και μόνο, από τον εαυτό μου.

Αυτό ακριβώς καλούμαστε να κάνουμε, επί εποχής κορωνοϊού, όπου όλοι μας, μένουμε θέλοντας και μη, οι περισσότεροι χωρίς εργασία, όλοι χωρίς κοινωνικές επαφές, χωρίς εξόδους τις νύχτες, χωρίς ταξίδια.  

Είναι λοιπόν, μία καλή ευκαιρία να αναλογιστούμε, πόσο ικανοποιημένοι μπορούμε να είμαστε χωρίς όλα αυτά, να πάμε βαθύτερα μέσα μας και να ρωτήσουμε με ειλικρίνεια τον εαυτό μας: «αν μέναμε μόνοι μας, εμείς και ο εαυτός μας, με τις σκέψεις μας και τα συναισθήματά μας, πόσο ικανοποιημένοι θα ήμασταν, χωρίς όλα τα παραπάνω;»

Τέτοιου είδους ερωτήσεις, μας βοηθούν να χτίσουμε την αληθινή μας αυτοεκτίμηση, που βασίζεται καθαρά στον εσωτερικό μας κόσμο, περισσότερο στις σκέψεις και στα συναισθήματά μας. Και με αυτό το εσωτερικό στάδιο της αληθινής αυτοεκτίμησης, θα είμαστε ικανοποιημένοι, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Συντάκτρια

Ρούμκου Τάνια

www.spiritualitycorfu.com     

φωτο@pixabay                                                                                  

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Εργασίας Άννας Στρατινάκη, από την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021 θα καταβληθούν: Από την Πέμπτη 04/02/2021 θα καταβληθούν:
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Ο Dr. Asher Salmon, Επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Υγείας του Ισραήλ ενημέρωσε πως στις επόμενες παραλαβές εμβολίων θα δρομολογηθεί ο εμβολιασμός των Παλαιστινίων
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 154083
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Τζανάκης (104,6): Φοβάμαι νέο lockdown σκληρότερο - Γώγος: Δεν αποκλείεται να αλλάξει η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων - Δημόπουλος: Φεβρουάριος και Μάρτιος οι πιο επικίνδυνοι μήνες. Γιαμαρέλλου: Σχολεία και λιανεμπόριο εξαρτώνται από τα κρούσματα
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Αυτή θα ήταν η τρίτη κατά σειρά συζήτηση προκειμένου να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει με τις παραδόσεις προς τα κράτη-μέλη της ΕΕ.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Περίπου 50 χώρες έχουν κάνει συνολικά περισσότερες από 68 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 μέχρι σήμερα. Μερικές χώρες που εξαρτώνται από τον τουρισμό ανακοίνωσαν, ήδη, ότι είναι ανοικτές σε ταξιδιώτες που αποδεδειγμένα έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x