A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Ας είστε ένα κόσμημα ικανοποίησης κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες

 

ΑΣ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΗΜΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

 

Έχουμε χρέος, πάνω απ’ όλα και πρώτιστα απέναντι στον εαυτό μας, αλλά και απέναντι στο σύνολο της κοινωνίας, να είμαστε ικανοποιημένοι.                                                                                                Οι ικανοποιημένοι άνθρωποι είναι γενναιόδωροι, δημιουργικοί και παραγωγικοί για την κοινωνία μας.                                             

 

Η ικανοποίηση θεωρείται το κόσμημα όλων των αρετών, γιατί όταν είμαστε ικανοποιημένοι είμαστε πλήρεις.                                                        

Η ικανοποίηση είναι σπουδαιότερη ακόμη και από την ευτυχία, που είναι μία πιο γενικότερη κατάσταση.

Η ικανοποίηση ταυτίζεται με τη στιγμή, με το τώρα. Είναι μία πολύ σπουδαία τέχνη, να είμαστε ικανοποιημένοι, ό, τι κι αν συμβαίνει, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.                                                                                                           

Άλλωστε, τα πάντα στη ζωή μας τα κάνουμε για να είμαστε ικανοποιημένοι, για να είμαστε χαρούμενοι. 

Αυτός είναι ο απώτερος σκοπός της σύναψης σχέσεων μεταξύ μας, το να μοιραζόμαστε όμορφες στιγμές ανάμεσά μας, να δημιουργούμε, να ταξιδεύουμε, να εργαζόμαστε και φυσικά να ανακαλύπτουμε όλο και βαθύτερα τον εαυτό μας. 

Έχουμε χρέος, πάνω απ’ όλα και πρώτιστα απέναντι στον εαυτό μας, αλλά και απέναντι στο σύνολο της κοινωνίας, να είμαστε ικανοποιημένοι.                                                                                                Οι ικανοποιημένοι άνθρωποι είναι γενναιόδωροι, δημιουργικοί και παραγωγικοί για την κοινωνία μας.

Το αίσθημα της ικανοποίησης, μας βοηθάει να είμαστε στο παρόν, συγκεντρωμένοι στο τώρα και να απολαμβάνουμε τη στιγμή. Και όταν έχω την ικανότητα να συσσωρεύω πολλές στιγμές ικανοποίησης μέσα στην ημέρα μου, τότε εύλογα, έχω ευγνωμοσύνη και ευτυχία στην καθημερινότητά μου.                                                     Πρέπει να συνειδητοποιήσω, ότι η ικανοποίηση δεν είναι κάτι άπιαστο, αλλά κάτι απόλυτα εφικτό για μένα.

Εύλογα κατανοούμε, ότι ουσιαστικά μιλάμε για ένα αίσθημα βαθύτερης εσωτερικής ικανοποίησης, που δεν έχει να κάνει με τις κατάλληλες ή όχι εξωτερικές συνθήκες της ζωής μου, οι οποίες σαφώς όταν υπάρχουν, με βοηθούν να αισθάνομαι ικανοποίηση. Αλλά όταν δεν υπάρχουν, είναι μία ωραία πρόκληση, για να πάω βαθύτερα μέσα μου και να επαναπροσδιορίσω τις αξίες μου, αλλά και το τι σημαίνει για μένα, να βιώνω ικανοποίηση, απλά και μόνο, από τον εαυτό μου.

Αυτό ακριβώς καλούμαστε να κάνουμε, επί εποχής κορωνοϊού, όπου όλοι μας, μένουμε θέλοντας και μη, οι περισσότεροι χωρίς εργασία, όλοι χωρίς κοινωνικές επαφές, χωρίς εξόδους τις νύχτες, χωρίς ταξίδια.  

Είναι λοιπόν, μία καλή ευκαιρία να αναλογιστούμε, πόσο ικανοποιημένοι μπορούμε να είμαστε χωρίς όλα αυτά, να πάμε βαθύτερα μέσα μας και να ρωτήσουμε με ειλικρίνεια τον εαυτό μας: «αν μέναμε μόνοι μας, εμείς και ο εαυτός μας, με τις σκέψεις μας και τα συναισθήματά μας, πόσο ικανοποιημένοι θα ήμασταν, χωρίς όλα τα παραπάνω;»

Τέτοιου είδους ερωτήσεις, μας βοηθούν να χτίσουμε την αληθινή μας αυτοεκτίμηση, που βασίζεται καθαρά στον εσωτερικό μας κόσμο, περισσότερο στις σκέψεις και στα συναισθήματά μας. Και με αυτό το εσωτερικό στάδιο της αληθινής αυτοεκτίμησης, θα είμαστε ικανοποιημένοι, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Συντάκτρια

Ρούμκου Τάνια

www.spiritualitycorfu.com     

φωτο@pixabay                                                                                  

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό από λίγες ώρες στο μπαλκόνι, το πάρκο ή δίπλα στη θάλασσα, αρκεί να μην πετάνε πάνω και γύρω μας σμήνη από κουνούπια.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Τρεις νέες Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές προστέθηκαν στο πρόγραμμα «Σπουδάζω με Υποτροφία» του Οργανισμού μας. Το Πολυτεχνείο Κρήτης συμμετέχει με δύο υποτροφίες για εξ αποστάσεως μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και το IST College
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Υπάρχει, ανέκαθεν, η καταδίκη του παρόντος που κάποτε συνοδεύεται από την εξύμνηση του ένδοξου παρελθόντος, συχνά υποκινούμενη από τη νοσταλγία
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Χιλιάδες παιδιά χρησιμοποιήθηκαν σαν σκλαβάκια από τους εργολάβους για να χώνονται στις στενές καμινάδες, να σέρνονται για ώρες στο σκοτεινό στενό λαγούμι
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Η Ομάδα Αυτογνωσίας Κέρκυρας διοργανώνει ανοιχτή διαδικτυακή ομιλία αυτή τη Δευτέρα και κάθε Δευτέρα στις 19:30.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x