A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Η Νέα Σελήνη του Απριλίου και πώς θα επηρεάσει - Οι προβληματισμοί του Ταύρου

 

Η Νέα Σελήνη του Απριλίου και πώς θα επηρεάσει - Οι προβληματισμοί του Ταύρου

Στην 3η μοίρα και 24 λεπτά του πρώτου γήινου ζώδιου, του πρακτικού Ταύρου, πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη στις 23 Απριλίου στις 4 και 26 λεπτά το πρωί, σύμφωνα με τις συντεταγμένες των Αθηνών.

Η τελευταία ανοιξιάτικη συνάντηση  Ήλιου και Σελήνης, έχοντας τον σταθεροποιητικό χαρακτήρα του Ταύρου, μοιάζει να κλείνει την αυλαία στη διαδεχόμενη σειρά των δύσκολων Σεληνιακών φάσεων, που προηγήθηκαν. Η προφανής ανάγκη του Ταύρου για τη διατήρηση και την συντήρηση των υλικών μα παράλληλα και των συναισθηματικών αποκτημάτων αποκτά το κύριο μέλημα των επόμενων ημερών, ως τη σύσταση της επόμενης Νέας Σελήνης, στις 22 Μαΐου. 

 Η δυσαρμονία του Κρόνου στον σχηματισμό της Νέας Σελήνης επηρεάζει με τη δυναμική της όλο το διάστημα της επιρροής της. Ο πλανήτης των περιορισμών, με την ισχυρή του ενέργεια και παρουσία, είναι ήδη γνωστός ως κύριος υπαίτιος για τις υπάρχουσες απαγορεύσεις και αναστολές του τελευταίου διαστήματος.

 Ο περιορισμός, λόγω των περιστάσεων, της γνώριμης δραστηριότητας καθώς και η αδυναμία συμμετοχής σε συνευρέσεις κοινωνικές, περιγράφονται ακριβώς και επιβάλλονται από αυτή την πλανητική αντιδικία. Στην γνωστή αυτή όψη δοκιμασίας, ο δάσκαλος του ζωδιακού ζητά υπομονή στις αντιξοότητες, προσαρμοστικότητα και πειθαρχία.

Στη γνώριμη Κρόνια κατάσταση στον σχηματισμό της Νέας Σελήνης προστίθεται  το αναπάντεχο του Ουρανού. Ο πλανήτης των ξαφνικών ανατροπών είναι αντίθετος από τη φύση του σε κάθε είδους περιορισμό. Η δυσαρμονική του συμμετοχή με τον Κρόνο και τη Νέα Σελήνη ενδέχεται να φέρει ξαφνικές αλλαγές και αιφνίδιες ανατροπές, με τον γνωστό απρόσμενο και ξαφνικό του τρόπο στα καίρια ζητήματα της ασφάλειας του Ταύρου. 

Οι αναταραχές συναισθηματικού και οικονομικού χαρακτήρα είναι αναμενόμενοι και δύσκολα θα λείψουν στο επόμενο διάστημα από τους εκπροσώπους του σταθερού σταυρού του πρώτου δεκαημέρου, Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους. 

 Και ενώ ο Ωροσκόπος στην παρορμητική 3η μοίρα του Κριού, με έμφυτη την ετοιμότητα, όπως και τον ενθουσιασμό για την κατάκτηση του καινούριου, προτρέπει για δράση, ο λόγος και η σκέψη του Ερμή στην ίδια ζωδιακή περιοχή του Κριού πραγματοποιεί μια εξίσου δυσαρμονική όψη με τον Πλούτωνα και τον Δία. 

Η ευθύτητα του λόγου του Ερμή στον Κριό φέρνει υπερβολές, σκληρότητα, επιφυλακτικότητα και αναμενόμενους λεκτικούς διαπληκτισμούς στο κλίμα της γενικότερης αναταραχής που κυριαρχεί. 

Τις φανερές επικοινωνιακές  αναταραχές στον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων καλούνται να διαχειριστούν οι Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι του τρίτου δεκαημέρου καθώς και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες στο τρίτο δεκαήμερο των ζωδίων αυτών.

Στο ξεκίνημα του νέου Σεληνιακού μήνα στο κλίμα του περιορισμό, του προβληματισμού και της απαγόρευσης, υπάρχει έντονη η ανάγκη για επιστροφή στη γνώριμη οικονομική, συναισθηματική και επαγγελματική ασφάλεια… στα κεκτημένα του Ταύρου. Η οξύθυμη στάση του Ουρανού και ο παρορμητισμός, που επικρατεί, μπορούν να προκαλέσουν αναταραχές και νευρικότητα καθώς θα επιζητούμε με το πείσμα του Ταύρου το πολυπόθητο κεκτημένο.

 Την ίδια στιγμή που η Αφροδίτη εκφράζοντας τις ανάγκες μας, μοιάζει να περιφέρεται και να αναλώνεται στη θεωρεία των Διδύμων. Η κατεύθυνση του προσανατολισμό της οδηγεί σε δυσμενή συνάντηση με τον πλανήτη της ασάφειας, τον Ποσειδώνα. Στο ομιχλώδες τοπίο του η παραπλάνηση και η διάψευση, στην όποια αναζήτηση της, είναι πολύ πιθανή.

Η Νέα Σελήνη του Απριλίου αφορά άμεσα τους εκπροσώπους του σταθερού σταυρού Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους καθώς και σε όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες, Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα γύρω από την 4η μοίρα των ζωδίων αυτών.

 Ως πλανητική συγκυρία η Νέα Σελήνη του Απριλίου μας αφορά όλους, προτρέποντας μας  στον Σεληνιακό μήνα που ακολουθεί  να κινηθούμε σύμφωνα με τις ανάγκες του Ταύρου επιζητώντας λύσεις σε θέματα που αφορούν την ανάγκη για ασφάλεια οικονομικού και συναισθηματικού χαρακτήρα. 

Κατανοώντας το μάθημα της προσαρμοστικότητας  του Κρόνου, σίγουρα στην αναζήτησή μας, θα ήταν ωφέλιμο να μη πολωθούμε στο πείσμα του Ταύρου.. 

Εξάλλου, ας μη ξεχνάμε πως το ζητούμενο του είναι η απόλαυση των μικρών απλών καθημερινών πραγμάτων… εκεί σίγουρα βρίσκει την ασφάλεια και την απόλαυση.

Άσπα Μόρφου – Αστροσοφία www.facebook.com/AstrosofiaAspa

Απόφοιτη της Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

www.facebook.com/kosmogramma.gr

www.kosmogramma.gr

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΣΤΡΑ
Το μότο των επόμενων ημερών είναι η ζωντάνια, η επικοινωνία και τα δημιουργικά σχέδια.
ΑΣΤΡΑ
Η Αφροδίτη από το αέρινο ζώδιο των Διδύμων, σηκώνει με χάρη το φουρό της, κάνει μια επιδέξια υπόκλιση και γυρίζει την πλάτη, από τις 13/5 έως τις 25/6, που θα κοντοσταθεί για να γυρίσει πάλι σε ορθή φορά.
ΑΣΤΡΑ
Στις 13 Μαΐου και ώρα 7.18 το πρωί η παραμονή του Άρη στο ζώδιο του Υδροχόου τελειώνει, και το κλίμα αλλάζει εντελώς!
ΑΣΤΡΑ
Όπως έχω γράψει και πιο παλιά, πολλά έχουν γραφτεί για τους ανάδρομους πλανήτες, κάποια από αυτά σωστά, κάποια από αυτά λανθασμένα, κάποια από αυτά τρομολαγνικά, κάποια από αυτά απλά…χαριτωμένα.
ΑΣΤΡΑ
Μία φάση Σελήνης διαφορετική από αυτές των προηγούμενων έξι εβδομάδων πραγματοποιείται στις 7 Μαΐου και συγκεκριμένα στη 1 και 46 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα
ΑΣΤΡΑ
Στις 4/5 η Αφροδίτη από την 21η μοίρα των αέρινων Διδύμων σχηματίζει ένα δύσκολο τετράγωνο με τον ονειρικό Ποσειδώνα στην 21η μοίρα των Ιχθύων. Η ισχύ της επηρεάζει εντονότερα από 2 έως 5/5.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x