A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Το άγγιγμα του Πλούτωνα στην επικοινωνία και οι εφαρμογές του

 

Το άγγιγμα του Πλούτωνα στην επικοινωνία και οι εφαρμογές του                                                            

 

Μία από τις 14 ταυτόχρονες κινήσεις της Γης, είναι η ιδιαίτερη κυκλική κίνηση του άξονα της, γνωστή ως " μετάπτωση των ισημεριών" .

Αυτή η κίνηση αναγκάζει τον πολικό της άξονα να διαγράψει έναν κώνο σε διάστημα 25.800 χρόνων , το ονομαζόμενο "κοσμικό έτος." 

Παράλληλα , τα σημεία των κόμβων , των δεσμών ανάμεσα σε ουράνιο ισημερινό και εκλειπτική, μετατοπίζονται σταδιακά και διανύουν τις ζωδιακές περιοχές , αντίστροφα πάντα , κάθε 2.150 χρόνια . 

Ο χρωματισμός του άξονα των κόμβων αυτών με την ιδιαίτερη ενεργειακή διάθεση του κάθε ζωδίου, προκαλεί προφανώς μια ιδιαίτερη επιρροή, που είναι εμφανής  σε επίπεδο συλλογικό.. πανανθρώπινο.

Αυτές οι συμπαντικές, ζωδιακές προσταγές ανά τους αιώνες, εναλλάσσουν και ορίζουν τις εποχές. 

Ο Κριός διαδέχεται τον Ταύρο με ταυτόχρονη εναλλαγή από την  εποχή του χαλκού στην εποχή του σιδήρου. 

Οι αλλαγές των ζωδίων και των εποχών τους απορρίπτουν και εγκαθιστούν νέες θρησκείες. 

Η εμφάνιση του Χριστιανισμού πριν από 2020 χρόνια  τοποθετείται στην αρχή της εποχής των Ιχθύων. 

Όλα βρίσκονται στη διαρκή κίνηση των κυκλικών εποχών , που η κάθε μια  δομεί  τους νόμους της και οριοθετεί την ηθική της σύμφωνα με τον βαθμό εξέλιξης του πολιτισμού της. 

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, βρισκόμαστε στο μεταίχμιο δυο εποχών, των Ιχθύων που παρέρχεται και του Υδροχόου που παραλαμβάνει τη σκυτάλη . 

Δείγματα της πρωτοποριακής σκέψης του Υδροχόου γίνανε αντιληπτά στη μεταβατική αυτή περίοδο . Ένα κομμάτι αυτής εφαρμόστηκε  στην αλματώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας .

Ένα καθαρά Υδροχοϊκό στοιχείο άλλαξε ραγδαία την ζωή μας και έγινε φανερό με την ελεύθερη τηλεόραση αρχικά και έπειτα με τα ψηφιακά κανάλια. Ακολούθησε  το ίντερνετ με την εκπληκτική του ταχύτητα στη μετάδοση των πληροφοριών .

Αξιοσημείωτη και εντυπωσιακή  η δυνατότητα της εικοσιτετράωρης επικοινωνίας όλων προς όλους.  Ήχος και  εικόνα καταφθάνουν από κάθε σημείο της Γης, φυσικά και αναμενόμενα.    

Μόνο που η λέξη  αναμενόμενο δεν ανήκει στο λεξιλόγιο ενός προοδευτικού Υδροχόου , πόσο μάλλον της εποχής του. Πριν ακόμη τα νέα τεχνολογικά βήματα  γίνουν οι συνήθειες της επικοινωνιακής μας καθημερινότητας, ο επαναστάτης Υδροχόος  ανακοινώνει το επόμενο.

Η επιστημονική φαντασία του χθες, γίνεται η νέα πραγματικότητα του σήμερα.   Έτσι τα  εντυπωσιακά ψηφιακά ολογράμματα  έρχονται  για να διεκδικήσουν την πρωτοκαθεδρία στην επικοινωνία.

Καθοριστική προς την αναμφίβολα αλματώδη ανάπτυξη της επικοινωνίας θεωρείται  η παρουσία και η παραμονή του πλανήτη Πλούτωνα στο ζώδιο του Τοξότη από το τέλος του 1995 έως  και το κλείσιμο του 2008 .

Ο μετρ της μεταμορφωτικής αλλαγής και μετασχηματισμού, ο βαρύς πλανήτης Πλούτωνας, εγκαθίσταται στον άξονα της επικοινωνίας και τον αναδομεί. Ισοπεδώνει το παλιό και δημιουργεί το καινούριο. Τίποτε πια δεν θυμίζει την εποχή πριν την παρουσία του στον άξονα .

Η επικοινωνία μετασχηματίζεται με την κινητή τηλεφωνία και το Ίντερνετ. Ακόμη και οι ίδιες συσκευές τηλεφώνου αλλάζουν ριζικά. 

Τα παλιά βαριά τηλέφωνα με το καντράν είναι μια μακρινή, ίσως και ρομαντική ανάμνηση μιας άλλης εποχής. Πολλές εταιρίες τηλεπικοινωνίας και μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκτούν δύναμη ,πλούτο και έλεγχο...λέξεις καθαρά πλουτώνιες. Τέλος το άγγιγμα του Πλούτωνα στην επικοινωνία, άφησε  ένα άλλο δικό του χαρακτηριστικό ... τη  δυνατότητα  της παρακολούθησης. Όλοι μπορούν να γίνουν μικροί ή μεγάλοι ντέντεκτιβ, γιατί όλες οι κινήσεις καταγράφονται..Αναζητώντας τα αστρολογικά αίτια αυτής της μεταμορφωτικής αλλαγής ,  συμπεραίνουμε  ότι η ομολογουμένως θαυμαστή ανάπτυξη της επικοινωνίας των τελευταίων δεκαετιών,  είναι  το αποτέλεσμα  μιας συμμαχικής πλανητικής δράσης.. μιας συμπαντικής συνομωσίας .

Ειδικότερα αν θέλαμε να δώσουμε τον ορισμό της, θα λέγαμε πως στο μεταίχμιο δύο εποχών και στη συνύπαρξη δύο ζωδιακών αξόνων, το όραμα ενός Υδροχόου συνέλαβε η υπάρχουσα ακόμη αρχή , ο άξονας Ιχθύων – Παρθένου. 

Η υλοποίησή του  ανατέθηκε στον  ορθολογιστή και πρακτικό Ερμή , τον καλύτερο στο είδος του για εφαρμογές, τον Ερμή της Παρθένου. 

Όσο για την άδεια της μεταμορφωτικής αλλαγής…

..την υπέγραψε ο Πλούτωνας στον Τοξότη και στον άξονα της επικοινωνίας .

 

Άσπα Μόρφου – Αστροσοφία www.facebook.com/AstrosofiaAspa

 

Απόφοιτη Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

www.facebook.com/kosmogramma.gr

www.kosmogramma.gr

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΣΤΡΑ
Με την αμεσότητα, την ορμή και τον ασυγκράτητο ενθουσιασμό του πάντα έτοιμου Κριού, πραγματοποιείται η πρώτη Νέα Σελήνη
ΑΣΤΡΑ
Στο πνεύμα της αμφισβήτησης και της επανάστασης για την διεκδίκηση της ελευθερίας και της αλήθειας
ΑΣΤΡΑ
Η ώρα του λογαριασμού για τις επιλογές των προηγούμενων μηνών έρχεται με την Πανσέληνο της 28ης Ιανουαρίου
ΑΣΤΡΑ
Η αρχή είναι πάντα το ήμισυ του παντός και αυτή η δυναμική αρχή σηματοδοτείται ακριβώς με την πρώτη Νέα Σελήνη του χρόνου στις 13 Ιανουαρίου.
ΑΣΤΡΑ
Το επεισοδιακό 2020 κλείνει με την πανσέληνο της Μεγάλης Νύχτας η οποία πραγματοποιείται τα ξημερώματα της 30ης Δεκεμβρίου στις 8 μοίρες και 53 λεπτά στον άξονα Καρκίνου – Αιγόκερω.
ΑΣΤΡΑ
Κάθε χρόνο κατά την είσοδο του Ήλιου στο ζώδιο του Αιγόκερω καταστρώνεται ένας χάρτης, ο οποίος μοιάζει με ένα είδος χάρτη επιστροφής.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x