A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Ο Αστρολογικός Χαρδαλιάς: Νίκος «Μενουμεσπίτι» VS Nick «the sheriff» - μια Σελήνη δρόμος! Του Θανάση Ματσώτα

 

Ο Αστρολογικός Χαρδαλιάς: Νίκος «Μενουμεσπίτι» VS Nick «the sheriff» - μια Σελήνη δρόμος!

 

Νίκος «Μενουμεσπίτι» Χαρδαλιάς: όπως λέμε «Screamin’» Jay Howkins, «Slowhand» Erick Clapton, «Smokin’» Joe Bonamassa ή Jim «το Ελληνόπουλο» Adams, για να κάνουμε και μια αναφορά στον προσφιλή του ρόλο του «σερίφη»!

Άλλωστε η εκρηκτική σύνοδος του Άρη με τον Ουρανό στον Ζυγό, σε τετράγωνο με τη Σελήνη, εκτονώνεται πολύ καλά σ’ αυτόν τον ρόλο.

Αλλά μιας και μιλήσαμε για Σελήνη: Στην αστρολογία, για όσους δεν γνωρίζουν τα βασικά, συμβολίζει το σπίτι. 

Το ίδιο και το ζώδιο του Καρκίνου.

Ποιο είναι το σημαντικότερο χαρακτηριστικό στον αστρολογικό χάρτη του βασικότερου συντελεστή της καμπάνιας «μένουμε σπίτι»;

Μα φυσικά η Σελήνη στον Καρκίνο!!!

Μια Σελήνη που άντεξε το 2013 την ταυτόχρονη πίεση του Ουρανού και του Πλούτωνα, που έφεραν τις κατηγορίες για σκάνδαλα στον δήμο του Βύρωνα και που τον παίδεψαν για αρκετά μεγάλο διάστημα.

Η δημιουργία σκανδάλων είναι κάτι που θα πρέπει πάντα να προσέχει, αφού η σύνοδος Δία- Πλούτωνα, που έχει στον γενέθλιο χάρτη του και που σε έναν Έλληνα πολιτικό αποκτά πολύ μεγάλη βαρύτητα, γιατί επαναλαμβάνεται και παίζει τεράστιο ρόλο στο ωροσκόπιο της χώρας, μπορεί να τον ανεβάσει πολύ ψηλά, αλλά και να τον εκθέσει, ακόμη και χωρίς δική του ευθύνη.

Ένας δυνατός πλανητικός συνδυασμός πάνω σ’ αυτήν τη Σελήνη στα μέσα του 2019, που επισφραγίστηκε από το πέρασμα του Δία απέναντί της στις αρχές του 2020, του άνοιξε τον δρόμο για τη γραμματεία της πολιτικής προστασίας και τελικά τη θέση του υφυπουργού!

Η φυσική ένταση που αποτυπώνεται στα χαρακτηριστικά του, που για άλλους είναι ελκτική ενώ για κάποιους άλλους όχι, οφείλεται στη δύσκολη πλην δημιουργική εσωτερική σύγκρουση του Ήλιου του στον Σκορπιό με τον Ωροσκόπο στον Λέοντα. 

Αυτός ο Ωροσκόπος είναι που δημιουργεί ένα εξωστρεφές και γεμάτο φιλοδοξίες αντίβαρο στο πανίσχυρο εσωστρεφές κομμάτι της προσωπικότητάς του, το μάλλον επιφυλακτικό και λιγομίλητο και σε κάθε περίπτωση όχι τόσο χρήσιμο σε έναν άνθρωπο για τον οποίον η επικοινωνία είναι βασική προϋπόθεση.

Παρ’ όλα αυτά και εκτός της Σελήνης στον Καρκίνο, υπάρχουν και άλλα επιβοηθητικά αστρολογικά χαρακτηριστικά, που του δίνουν το «γκελ» στο πλατύ κοινό:

Η Αφροδίτη σε τετράγωνο με Πλούτωνα, Δία και Άρη του χαρίζει το πολυσυζητημένο «σεξαπίλ» και την ανάλογη επίδραση σε ένα ποσοστό του κόσμου. 

Ο πανίσχυρος Ποσειδώνας στον αστρολογικό του χάρτη, τον κάνει πολύ πιο ευαίσθητο από όσο φαίνεται, αλλά τον βοηθά επίσης να «παίζει» με την εικόνα του, κάτι πολύ χρήσιμο σε ένα δημόσιο πρόσωπο. Άλλωστε τον βρίσκουμε πολύ συχνά σε παρόμοιες θέσεις σε ωροσκόπια πολιτικών.

Σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αστρολογικά χαρακτηριστικά, τον κάνει να παλινδρομεί στη διελκυστίνδα ανάμεσα στο όραμα και στο εφικτό, ανάμεσα στην ανάγκη για προσφορά και τον -εξ ορισμού ωραιοποιημένο, εξιδανικευμένο ή και απατηλό- πολιτικό λόγο.

Ο πλανήτης αυτός έχει σημαντική επίδραση στον ρόλο που παίζει ο Νίκος Χαρδαλιάς στην παρούσα φάση. Ας μην ξεχνάμε πως ο Ποσειδώνας σχετίζεται άμεσα με την ιατρική, τα φάρμακα και ειδικότερα τις λοιμώξεις!

Η πολιτική του άνοδος θα συνεχιστεί το 2020 και μάλιστα με περεταίρω πολιτική αναβάθμιση, που έρχεται σύντομα, ιδιαίτερα από τον Αύγουστο και μετά, την οποία μπορεί και να απολαύσει μέχρι το 2022, όπου αρχίζει μια δύσκολη γι αυτόν διετία!

 

Θανάσης Ματσώτας

Υπεύθυνος σπουδών Αστρολογικής Σχολής «Κοσμόγραμμα»

www.facebook.com/kosmogramma.gr

www.kosmogramma.gr

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΣΤΡΑ
Στις 6 Οκτωβρίου πέντε λεπτά μετά τις 2 το μεσημέρι, σύμφωνα με τις συντεταγμένες των Αθηνών, πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη
ΑΣΤΡΑ
Σε ένα υψηλής αισθητικής περιβάλλον στο μετρό της Πανόρμου, βρίσκεται η δημοφιλής Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα.
ΑΣΤΡΑ
Το ολόγιομο φεγγάρι του Σεπτεμβρίου σημειοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού
ΑΣΤΡΑ
Από τις πρώτες μέρες του φθινοπώρου η απόφαση να αφήσουμε πίσω μας τις αγαπημένες νωχελικές μέρες του καλοκαιριού, εκτός από γενναία, μοιάζει και ως μοναδική επιλογή.
ΑΣΤΡΑ
Το πολυτραγουδισμένο ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου πραγματοποιείται στις 22 Αυγούστου όπως και αυτό του Ιουλίου στον άξονα Λέοντα – Υδροχόου
ΑΣΤΡΑ
Ενώ η ζέστη και το μένος των πυρκαγιών απειλεί ζωές και περιουσίες, στις 8 Αυγούστου στις 4 και 50 λεπτά το απόγευμα πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη του Αυγούστου.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x