A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Αφροδίτη τετράγωνο Ποσειδώνα. Συναισθηματικές και οικονομικές ψευδαισθήσεις – Πώς θα επηρεάσει

 

 

Αφροδίτη τετράγωνο Ποσειδώνα. Συναισθηματικές και οικονομικές ψευδαισθήσεις – Πώς θα επηρεάσει

 

Στις 4/5 η Αφροδίτη από την 21η μοίρα των αέρινων Διδύμων σχηματίζει ένα δύσκολο τετράγωνο με τον ονειρικό Ποσειδώνα στην 21η μοίρα των Ιχθύων. Η ισχύ της επηρεάζει εντονότερα από 2 έως 5/5.

Η Αφροδίτη είναι ο δείκτης των πραγματικών αναγκών και των αξιών μας. Συνδέεται τόσο με την συναισθηματική ζωή όσο και με την οικονομική και κοινωνική ευημερία. Η φύση της καλά κρυμμένη, είναι στην ουσία διττή και συνδέει δύο ζώδια. Αυτό του Ταύρου και αυτό  του Ζυγού «… έρωτας είναι να αγαπάς τις ομοιότητες και αγάπη να ερωτεύεσαι τις διάφορες…».

Η ευφυής Αφροδίτη στους διδύμους είναι πολυπράγμων, χιουμορίστρια,  περιπετειώδης και υπέροχη φίλη. Είναι επικοινωνιακή με λογοτεχνική διάθεση στην έκφραση της. Μέσα από τη συναισθηματική σχέση ζητά τη διανοητική έλξη και την ποικιλία. Αγαπά το φλερτ και η άστατη καρδιά της ζητά πολλές εμπειρίες. Η έλλειψη οργάνωσης και προγραμματισμού είναι ένα βασικό της ελάττωμα.

Ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης των υψηλών ιδανικών και προσδοκά την απολυτή ευτυχία μέσω της πνευματικότητας και της τέχνης. Ζητά την ένωση με το θείο. Την  ελπίδα για τον γυρισμό στον παράδεισο. Ιδεαλιστικά  την πραγματοποίηση του ονείρου.

 Ο Ν. Καζαντζάκης ορθά ποιεί….

«…μα στην αγάπη είναι ένας… 

…σμίγουν οι δυο και γίνονται ένα… 

…δεν ξεχωρίζουν…

…το εγώ και το εσύ αφανίζονται…

…αγαπώ θα πει χάνομαι…»

Οι δυο αυτοί πλανήτες έχουν ενωτικό ρόλο και αυτό οφείλεται στο ότι ο Ποσειδώνας είναι η ανώτερη οκτάβα της Αφροδίτης. Στο τετράγωνο τους όμως, αυτή η εναρμόνιση γίνεται παραίσθηση.

Το σημαντικό χαρακτηριστικό αυτής της όψης είναι οι  εξαπατήσεις και οι  ψευδαισθήσεις  στον ερωτά και στα οικονομικά. Η αίσθηση του ανικανοποίητου είναι έντονη το ίδιο και η φυγή από την πραγματικότητα. Η κρίση μας είναι λανθασμένη, ενώ υπάρχει έλλειψη μέτρου, σε απολαύσεις και ηδονές.

 Ο κορυφαίος της αυταπάτης και της σύγχυσης Ποσειδώνας, κάνει τα πράγματα να μην είναι όπως φαίνονται.

 Τα αντανακλαστικά πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση καθώς προβλέπονται ερωτικές απομυθοποιήσεις και οικονομικές κρίσεις. 

Για να αποτρέψουμε  τις απογοητεύσεις χρειάζεται λογική, εντιμότητα και ρεαλισμός απέναντι σε κάθε πρόσωπο και κατάσταση. Προσοχή στο ξόδεμα των συναισθημάτων και στη σπάταλη των χρημάτων, σε λανθασμένες προσκολλήσεις και στην δραματοποίηση. Η λάθος διαχείριση μπορεί να οδηγήσει σε  ψευτοδιλήμματα.

Ωστόσο οι θετικές όψεις του Ήλιου με τον Ερμή και τον Ποσειδώνα, βοηθούν  τη φαντασία να δώσει χώρο στην πρακτικότητα.

Επηρεάζει περισσότερο και εφιστά την προσοχή στα  μεταβλητά ζώδια των αρχών  του 3ου δεκαήμερου Δίδυμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες  που πρέπει να θυμούνται πως «ότι λάμπει δεν είναι χρυσός ».

Τα όνειρα και η τέχνη μπορεί να γίνουν το αντίδοτο στη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε,  αρκεί να παραμείνουμε προσγειωμένοι στις πραγματικές μας ανάγκες.

Ευαγγελία Γάκη

Απόφοιτη Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

www.facebook.com/kosmogramma.gr

www.kosmogramma.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΣΤΡΑ
Στους έντονους ρυθμούς ενός καλοκαιριού που επαναστατεί, διώχνοντας μακριά κάθε υποψία ανάπαυλας και ανεμελιάς, πραγματοποιείται… και η Πανσέληνος του Αυγούστου.
ΑΣΤΡΑ
Σε απόσταση αναπνοής από την εκλειπτική περίοδο του καλοκαιριού, στις τελευταίες μοίρες του Καρκίνου και συγκεκριμένα στην 28η μοίρα και 26 λεπτά του ζωδίου πραγματοποιείται στις 20 Ιουλίου στις 8 και 33 λεπτά μετά το μεσημέρι, η Νέα Σελήνη του μήνα.
ΑΣΤΡΑ
Την αυλαία της καλοκαιρινής εκλειπτικής περιόδου κλείνει η Πανσέληνος και ταυτόχρονη Έκλειψη Σελήνης που πραγματοποιείται στην 13ημοίρα και 37 λεπτά του Αιγόκερου στις 5 Ιουλίου στις 7 και 45 λεπτά το πρωί.
ΑΣΤΡΑ
Στις 28 Ιουνίου στις 4.46 τα ξημερώματα, εισέρχομαι στον χώρο που νιώθω πολύ άνετα. Εκεί βράζει το αίμα μου!
ΑΣΤΡΑ
Στα πλαίσια της καλοκαιρινής εκλειπτικής περιόδου με τον σχηματισμό της Νέας Σελήνης, πραγματοποιείται η δεύτερη σε διαδοχή Έκλειψη του Καλοκαιριού
ΑΣΤΡΑ
Η πρώτη Σεληνιακή Έκλειψη του καλοκαιριού πραγματοποιείται στις 5 Ιουνίου με την ταυτόχρονη ημερολογιακή απαίτηση της Πανσέληνου του μήνα
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x