A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Πανσέληνος Μαΐου και η επιρροή της – Απελευθερώνω τους φόβους μου

 

Πανσέληνος Μαΐου  και η επιρροή της – Απελευθερώνω τους φόβους μου

Μία φάση Σελήνης διαφορετική από αυτές των προηγούμενων έξι εβδομάδων πραγματοποιείται στις 7 Μαΐου και συγκεκριμένα στη 1 και 46 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα με την Πανσέληνο του μήνα στη 17η μοίρα και 20 λεπτά του Σκορπιού.

Στον άξονα της κτίσης και της ασφάλειας του Ταύρου – Σκορπιού, η Πανσέληνος των λουλουδιών- όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται- εγκαινιάζει ένα νέο διάστημα δύο περίπου εβδομάδων, ως τη σύσταση της Νέας Σελήνης στις 22 Μαΐου, όπου η κίνηση και η επικοινωνία ανθίζει με την προσεκτική υπεύθυνη στάση του Σκορπιού και την περιοριστική επιρροή των φραγμών του Κρόνου να βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας.

Ταυτόχρονα, η πλανητική συγκυρία της Πανσελήνου εκδηλώνει το στίγμα της νέας εποχής καθώς συμπίπτει χρονικά με τη μετακίνηση των Δεσμών της Σελήνης στον επικοινωνιακό άξονα Διδύμων – Τοξότη.

Τα μαθήματα ενηλικίωσης του Καρκίνου – Αιγόκερου που παραδόθηκαν  βιωματικά στη διάρκεια των δυόμισι προηγούμενων ετών, ήρθε η ώρα να γίνουν θεωρεία ζωής, με φιλοσοφική προσέγγιση στην επικοινωνιακή πραγματικότητα.

Προσεγγίζοντας το συναίσθημα και την αυτόματη λειτουργία του, η Πανσέληνος με την έντονη αναγεννητική δύναμη του Σκορπιού και την αποφασιστική επιβολή του Ωροσκόπου της στον Λέοντα καλείται να κινηθεί, να επικοινωνήσει, να ενταχθεί πάλι στην κοινωνία και να συναναστραφεί, αντιμετωπίζοντας τον φόβο και την εκ φύσεως επιφυλακτικότητα της ζωδιακής περιοχής της.

Οι διατάξεις των πλανητών κατά τη σύσταση της δεν είναι ιδιαίτερα επιβοηθητικές καθώς η νευρικότητα στη δυσαρμονία της με τον αμετακίνητο Ερμή του Ταύρου προσδίδει μια απολυτότητα στον τρόπο σκέψης και έκφρασης. Στη συνοδό του με το Μεσουράνημα, ο ίδιος ο Ερμής, δίνει έμφαση στις επαγγελματικές υποθέσεις.

Ο κίνδυνος της αποσταθεροποίησης και ο κλυδωνισμός της οικονομικής και συναισθηματικής ασφάλειας αποτελούν για την Πανσέληνο του Σκορπιού τα νευραλγικά της σημεία.

Η δράση του πρωτοποριακού  Άρη του Υδροχόου, ωθείται με έντονη πάνω του την πίεση της κοινωνικής του εικόνας στη δυσαρμονία του με το Μεσουράνημα, αναζητώντας νέες σχέσεις και επαγγελματικές συνεργασίες, χωρίς ενδεχομένως να έχει ακριβή εικόνα ή προοπτική για αυτό.

Η αδυναμία του Ερμή του Ταύρου να συντονίσει τη σταθερή παραδοσιακή του σκέψη, αντίληψη και λόγο, με την εγκεφαλική αέρινη ιδιοσυγκρασία του Υδροχοικού Άρη οδηγούν, παρά την πολυλογία τους σε ασυνεννοησία, την ίδια στιγμή που οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται στη δυσαρμονία της Αφροδίτης και του Ποσειδώνα, έχουν έντονο το στοιχείο της παραπλάνησης και της απογοήτευσης.

Ως τα μέσα περίπου του μήνα οι οικονομικές προτάσεις και οι συναισθηματικές προοπτικές που εμφανίζονται κυρίως για τους Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες που ανήκουν στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου, έχουν το προσωπείο του ιδανικού που πίσω του- σχεδόν πάντα- καμουφλάρονται οι απογοητεύσεις.

Μα αν αυτές οι πλανητικές επιρροές ωθούν την Πανσέληνο του Σκορπιού να δρα σπασμωδικά, αμυνόμενη στους φόβους της, η νέα επικοινωνιακή προοπτική που προσφέρει, βρίσκει διέξοδο στην ανασφάλεια της στον πλανήτη της υπέρβασης, τον Ποσειδώνα.

Η έντονη επιρροή της αρμονικής όψης του με την Πανσέληνο λειτουργεί καταλυτικά, επισκιάζοντας κάθε αρνητική προοπτική. Η  διαισθητική του προσέγγιση έχει συναισθηματικό χαρακτήρα προσφέροντας ενσυναίσθηση και κοινωνική ευαισθησία. Είναι η στιγμή που αντιλαμβανόμαστε την αξία όλων αυτών που στερηθήκαμε καθώς και πόσο πολύτιμες είναι οι επαφές με τους συνανθρώπους μας.

 Η συλλογική δοκιμασία μέσα από τη μοναχική αντιμετώπιση είχε και έχει πανανθρώπινη δράση. Είναι η υπερβατικότητα του Ποσειδώνα και η δύναμη της πίστης σε αξίες μη υλικές που θεραπεύουν σκορπίζοντας τις σκιές του φόβου της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας  που καλούμαστε με την ενεργή συμμετοχή του Σκορπιού να ανασύρουμε να αντιμετωπίσουμε και στη συνέχεια να ελευθερώσουμε από τα βάθη της ψυχής μας.

Η Πανσέληνος του Μαΐου, σπάζοντας τον κλοιό των τελευταίων συνεχόμενων περιοριστικών Σεληνιακών φάσεων, λειτουργεί απελευθερωτικά προσεγγίζοντας την κοινωνική μας επανένταξη με υπευθυνότητα και ευαισθησία .

Απευθύνεται ιδιαίτερα στους Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους που εκπροσωπούν το τέλος του δευτέρου δεκαημέρου καθώς και σε όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες, Ωροσκόπο ή και Μεσουράνημα κοντά στην 18η μοίρα της Πανσελήνου.

Άσπα Μόρφου – Αστροσοφία

www.facebook.com/AstrosofiaAspa

Απόφοιτη Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

www.facebook.com/kosmogramma.gr

www.kosmogramma.gr

 

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΣΤΡΑ
Με την ολική Έκλειψη Ηλίου στην 12η μοίρα και 23 πρώτα λεπτά του Τοξότη, κλείνει η χειμερινή εκλειπτική περίοδος του 2021
ΑΣΤΡΑ
Πραγματοποιείται στις 19 Νοεμβρίου στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού στις 27 μοίρες και 15 λεπτά στις 11 το πρωί ώρα Ελλάδας.
ΑΣΤΡΑ
Η Νέα Σελήνη του Νοεμβρίου πραγματοποιείται στις 4 του μήνα ένα τέταρτο μετά τις 11 το βράδυ
ΑΣΤΡΑ
Στις 6 Οκτωβρίου πέντε λεπτά μετά τις 2 το μεσημέρι, σύμφωνα με τις συντεταγμένες των Αθηνών, πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη
ΑΣΤΡΑ
Σε ένα υψηλής αισθητικής περιβάλλον στο μετρό της Πανόρμου, βρίσκεται η δημοφιλής Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα.
ΑΣΤΡΑ
Το ολόγιομο φεγγάρι του Σεπτεμβρίου σημειοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x