A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Οι ανάδρομοι πλανήτες του Μαΐου, το νόημα και η σημασία τους

 

Οι ανάδρομοι πλανήτες του Μαΐου, το νόημα και η σημασία τους

 

 

Θα πρέπει και σε αυτό το κείμενο να υπενθυμίσω ότι, όταν στην Αστρολογία μιλάμε για Αναδρομή ενός η περισσοτέρων πλανητών, στην ουσία μιλάμε για Φαινομενική Αναδρομή, καθώς αστρονομικά, η Αναδρομή αυτή, ουσιαστικά δεν ισχύει. Απλά, επειδή εξετάζουμε την κίνηση τον πλανητών σε ένα Γεωκεντρικό σύστημα, δηλαδή από τον πλανήτη Γη, που επίσης και αυτός κινείται, μας φαίνεται ότι οι υπόλοιποι πλανήτες κινούνται ανάδρομα.

Επίσης, όπως έχω ξαναγράψει, οι περισσότεροι από εμάς, στον αστρολογικό μας χάρτη, έχουμε δύο και τρεις ή και περισσότερους πλανήτες ανάδρομους. Είναι αρκετά σπάνιο να μην έχουμε ανάδρομους πλανήτες στον χάρτη μας. Οπότε δεν θα πρέπει να τρομάζουμε με την παρουσία τους στον χάρτη μας.

Έχει όμως τεράστια σημασία όταν αναδρομεί ένας πλανήτης, πόσο μάλλον όταν αναδρομούν ταυτόχρονα δύο, τρεις ή στην περίπτωσή μας, τέσσερεις. Και δεν μιλάμε για «γρήγορους» πλανήτες, αν εξαιρέσουμε την Αφροδίτη, αλλά μιλάμε για «βαριούς» πλανήτες όπως ο Δίας, ο Πλούτωνας και ο Κρόνος.

Στις 16 του Μαΐου λοιπόν, οι τρεις μεγάλοι γίγαντες τις αστρολογίας, ο Κρόνος, ο Δίας και ο Πλούτωνας θα είναι και οι τρεις ανάδρομοι. Ο Πλούτωνας βέβαια, έχει αρχίσει την αναδρομή του από τις 25 Απριλίου, ο Κρόνος από τις 10 Μαΐου, αλλά από τις 16 Μαΐου αναδρομεί και ο Δίας. Σε όλο αυτό το σκηνικό, θα προστεθεί και η Αφροδίτη, στις 12 Μαΐου.

Όλο αυτό το σκηνικό μπορεί να τρομάζει, αλλά δεν για τους γνώστες δεν είναι τόσο τρομακτικό. Πρώτα από όλα, ο Δίας και ο Πλούτωνας, φεύγουν από τη δύσκολη 25η μοίρα του Αιγόκερω, που μας έφερε τα τελευταία γεγονότα (Κορωνoϊό, καραντίνα κλπ.). Επίσης, Ο Κρόνος επιστρέφει στον Αιγόκερω, φεύγοντας από τον Υδροχόο και τα δύσκολα τετράγωνα που έκανε με τον Ουρανό στον Υδροχόο και τα μέτρα που μας επιβληθήκανε.

Έτσι λοιπόν, μέχρι τον Οκτώβριο, έχουμε ένα πολύ σημαντικό διάλλειμα από αυτή την παράνοια, από αυτό τις μοναδικές στιγμές που ζήσαμε με την καραντίνα, θα ηρεμήσουμε λίγο, θα ησυχάσουμε ελαφρώς. Θα επιστρέψουμε κάπως στην κανονικότητα, θα μπορέσουμε να ζήσουμε ξανά σαν άνθρωποι.

Βέβαια, από την άλλη, η Αφροδίτη, θα κινείται ανάδρομα στους Διδύμους όλο τον Ιούνιο, δεν βοηθάει πολύ την κατάσταση. Η Αφροδίτη, ένας πλανήτης των συναισθημάτων αλλά και των χρημάτων, αναδρομεί σε ένα ζώδιο της επικοινωνίας. Η οικονομία λοιπόν θα έχει τα προβλήματά της, χρήματα που πρέπει να παρθούν δεν θα παρθούν εύκολα, θα αργήσουν. Άλλωστε, οι καφετέριες, που έχουν να κάνουν με την επικοινωνία και την ανταλλαγή συναισθημάτων μέσω των παρεών, θα ανοίξουν 1η Ιουλίου, δηλαδή μόλις τελειώσει η αναδρομή της Αφροδίτης! Προβλήματα στην επανεκκίνηση της οικονομίας θα υπάρξουν, ο τουρισμός ενδέχεται να μην καταφέρει να επανεκκινηθεί εύκολα.

Το πιο βασικό όμως αυτού του «διαλλείματος» είναι σε πιο βαθύ, πιο ψυχολογικό επίπεδο. Θα πρέπει, μέσω αυτής της κρίσης που περάσαμε, να επανεξετάσουμε ότι σε αυτή τη Ζωή όλα είναι δανεικά και ότι τα πάντα, ανά πάσα στιγμή μπορεί να τα χάσουμε. Θα πρέπει να εκτιμήσουμε οτιδήποτε έχουμε σε αυτή τη Ζωή, είτε είναι μικρό, είτε είναι μεγάλο, μαθαίνοντας τι πραγματικά είναι σημαντικό.

Όσο και αν προσπαθούμε να βρούμε ευτυχία σε χρήματα, σε εξουσία, σε υλικά αγαθά, υιοθετώντας αλαζονικές στάσεις ή στάσεις βολέματος, τόσο βλέπουμε τελικά πόσο ευάλωτοι ήμαστε απέναντι στη Ζωή, που αναπάντεχα μπορεί να μας φέρει γεγονότα που να μας γκρεμίσουν τα πάντα σε μια στιγμή, είτε μέσω μιας αρρώστιας, είτε μέσω μιας οικονομικής καταστροφής ως συνέπεια της πανδημίας αυτής της αρρώστιας.

Το σύμπαν αντιπαθεί τους ανθρώπους που δεν ακολουθούν τα πιο βαθύ μονοπάτι, το μονοπάτι της Γνώσης. Διαλύει τα παλάτια στην άμμο και επιβραβεύει μόνο όσους χτίζουν πύργους στην Ψυχή τους, αυτούς που τονώνουν την προσωπικότητά τους κάθε μέρα και από λίγο.

Το Βόλεμα και η Ασφάλεια είναι ενάντια στο τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πρεσβεύει το Σύμπαν. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι ζούμε σε ένα Σύμπαν ΣΤΑΘΕΡΑ Μεταβαλλόμενο! Είναι αστείο λοιπόν να ζητάμε Ασφάλεια και Βόλεμα, όντας μικρά σωματίδια σε ένα τόσο μεγάλο Σύμπαν! Και φυσικά, αυτό που περάσαμε και περνάμε, μας έδειξε πανηγυρικά, ότι τα πάντα μπορούν να αλλάξουν από την μια στιγμή στην άλλη!

Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν το διάλλειμα αυτό, για να αναλογιστούμε, μέσω της κρίσης που περάσαμε, ποιοι ήμαστε, τι πραγματικά θέλουμε, τι πραγματικά αξίζει, πως θέλουμε να δομήσουμε τις ζωές μας και τι θεμέλια θέλουμε πραγματικά να βάλουμε!

Δημήτρης Μητσόπουλος

www.facebook.com/Mitsopoulos.Astrology

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΣΤΡΑ
Η Πανσέληνος του Κόκκινου Ελαφιού που πραγματοποιείται στις 05:36πμ περίπου τα ξημερώματα του Σαββάτου στην 01° 26’ του Υδροχόου
ΑΣΤΡΑ
Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 10 του Ιουλίου στις 4 και 17 λεπτά το πρωί.
ΑΣΤΡΑ
Η πανσέληνος του Ιουνίου ανατέλλει στις 24 Ιουνίου περίπου στις 09:27μμ λίγο μετά τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου
ΑΣΤΡΑ
Στις 10 Ιουνίου στη 1 και 53 λεπτά το μεσημέρι ταυτόχρονα με τη Νέα Σελήνη του μήνα στην 20η μοίρα των Διδύμων πραγματοποιείται η πρώτη Ηλιακή Έκλειψη της χρονιάς.
ΑΣΤΡΑ
Η ολική Σεληνιακή έκλειψη της 26ης Μαΐου πραγματοποιείται στην 5η μοίρα του άξονα Διδύμων – Τοξότη και αποτελεί το δεύτερο supermoon της χρονιάς.
ΑΣΤΡΑ
Η ολική Σεληνιακή έκλειψη της 26ης Μαΐου πραγματοποιείται στην 5η μοίρα του άξονα Διδύμων – Τοξότη και αποτελεί το δεύτερο supermoon της χρονιάς.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x