A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Ψηφιακός Μήνας Πράσινου Σχολείου - Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ!

 

Ο “Μήνας Πράσινου Σχολείου” ανταποκρίνεται στις συνθήκες που διαμορφώνονται λόγω του COVID19 και επανέρχεται ψηφιακά! Aπό την Παρασκευή 15 Μαΐου και για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες θα πραγματοποιήσουμε συναντήσεις διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Ζoom. Καλούμε παιδιά και γονείς να αξιοποιήσουν τον χρόνο στο σπίτι δημιουργικά και οικολογικά.

 

Δηλώστε συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία επικοινωνίας σας στην ακόλουθη φόρμα: https://forms.gle/gCEyxWo1LKx1gV146

 

Ο «Ψηφιακός Μήνας Πράσινου Σχολείου» είναι ένα βιωματικό-εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από τα μέλη της Πράσινης Κοινότητας Θεσσαλονίκης και τα «Κοινά υπό Κατοίκηση» και απευθύνεται σε παιδιά και γονείς. 

Στόχος του προγράμματος είναι η αξιοποίηση του ομαδικού παιχνιδιού και της τέχνης (μουσική, θέατρο και εικαστικά) ως εργαλείο έκφρασης, συμμετοχής και επικοινωνίας με σκοπό την εξοικείωση παιδιών και γονέων με έννοιες που αφορούν το περιβάλλον, την οικολογία και την ενεργό πολιτειότητα. Επιδιώκεται η προώθηση δημιουργικών μαθησιακών εμπειριών που επιτρέπουν την αλληλεπίδραση παιδιών και γονέων ώστε να δημιουργήσουν αμοιβαίες σχέσης εμπιστοσύνης και οικειότητας, τόσο μεταξύ τους όσο και με το περιβάλλον.

 

Το πρόγραμμα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει εργαστήρια επαναχρησιμοποίησης “άχρηστων” υλικών και αντικειμένων, συζητήσεις για την ανακύκλωση, την κυκλική οικονομία και την εύρεση πρακτικών τρόπων για τη μείωση των απορριμμάτων.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών και στους γονείς τους.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 οικογένειες (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)


*Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η από κοινού συμμετοχή γονέα και παιδιού.
Η πρώτη συνάντηση θα γίνει την Παρασκευή 15 Μαΐου 2020 19.00-20.30.

 

Το πρόγραμμα θα είναι ανοιχτό προς τις οικογένειες δημοτών της Θεσσαλονίκης, ωστόσο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τις οικογένειες του 40ου Ιωαννίδειου σχολείου. Ο Ψηφιακός Μήνας Πράσινου Σχολείου προσφέρεται δωρεάν και δεν ζητάμε καμία οικονομική αμοιβή από τους συμμετέχοντες.

Παρακάτω βρίσκεται το αναλυτικό πρόγραμμα των συναντήσεων και των δράσεων του εργαστηρίου.


Παρασκευή 15.05.2020, 19.00-20.30
Παιχνίδια γνωριμίας-εισαγωγή στο πρόγραμμα

Παρασκευή 22.05.2020, 19.00-20.30
Ιστορίες για το περιβάλλον και την διαχείριση των απορριμμάτων

Παρασκευή 29.05.2020, 19.00-20.30
Το οικολογικό μας αποτύπωμα
Φτιάχνουμε μία οικολογική σπιτική ορχήστρα

Παρασκευή 05.06.2020, 19.00-20.30
Δημιουργική επαναχρησιμοποίηση
Κατασκευάζουμε έργα με ανακυκλώσιμα υλικά

Σάββατο 06.06.2020, 11.00-13.00
Περιβαλλοντικές δράσεις και δημιουργία βίντεο
Κλείσιμο του προγράμματος

Ο “Ψηφιακός Μήνας Πράσινου Σχολείου” είναι ένα πρόγραμμα του έργου “Κοινά υπό Κατοίκηση”, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και στηρίζεται από την Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού και την περιβαλλοντική εταιρεία Μάμα Γη.

 

Το εργαστήριο συντονίζει η Δομνίκη Βαγιάτη, πτυχιούχος παιδαγωγός του Α.Π.Θ., πτυχιούχος μουσικής αρμονίας και μέλος της Πράσινης Κοινότητας Θεσσαλονίκης.

Μαζί της θα είναι:

Η Ευδερίδου Έλενα, απόφοιτος του τμήματος προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. και μέλος της Πράσινης Κοινότητας Θεσσαλονίκης.

Η Αθηνά Μουτσιοπούλου, εμψυχώτρια ομάδων με ειδίκευση στην περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Η Θεώνη Καρακάντζου απόφοιτος του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και περφόρμερ.

 

Tα Κοινά υπό κατοίκηση - Commons in Residency στηρίζονται σε μια ιδέα του Περικλή Χατζηνάκου και χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα START - Create Cultural Change. Υλοποιούνται μέσω του Ιδρύματος Robert Bosch Stiftung σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki και τη μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων. Υποστηρίζονται από το John S. Latsis Public Benefit Foundation και το Bodossaki Foundation - Ίδρυμα Μποδοσάκη.

 

#COVID19 #ClimateChange #EnvironmetalEducation #Thessaloniki #Greece #School #Perivallon #Ekpaidefsi

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Ο homo saecularis είναι το ραφινάτο απόσταγμα της ιστορίας. Για να φτάσουμε σε αυτόν, έπρεπε να ξεφορτωθούμε ένα σωρό βάρη: θρησκευτικά, πολιτικά, το βάρος της παράδοσης.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Φύγαμε από το χωριό για να φτάσουμε Τραπεζούντα μέσα στη νύχτα. Εγώ έκλαιγα, δεν μπορούσα να περπατήσω. Η μάνα μου, με είχε πολλές φορές αγκαλιά.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Σπουδάζω με Υποτροφία - Κλείνουν σε λίγες ημέρες οι αιτήσεις σε Alba Graduate Business School & Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
H δράση του σοβιετικού Συντάγματος Νυχτερινών Βομβαρδισμών 588 με πιλότους μόνο γυναίκες
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Το Αλληλοδιδασκαλείο είναι ένα ανεξάρτητο εκπαιδευτικό project κοινωνικού χαρακτήρα, με αντικείμενο τη ΔΩΡΕΑΝ παράδοση φιλολογικών μαθημάτων Γυμνασίου και Λυκείου μέσω διαδικτύου.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Είμαστε αρχές Μαΐου και η άνοιξη έχει προχωρήσει για τα καλά. Ακόμη και εμείς που είμαστε στη Β. Ελλάδα τα βότανα έχουν ανθήσει.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x