A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Δωρεάν online Φιλολογικά μαθήματα από το Αλληλοδιδασκαλείο

 

Το Αλληλοδιδασκαλείο είναι ένα ανεξάρτητο εκπαιδευτικό project κοινωνικού χαρακτήρα, με αντικείμενο τη ΔΩΡΕΑΝ παράδοση φιλολογικών μαθημάτων Γυμνασίου και Λυκείου μέσω διαδικτύου
 
Απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, σε όλους τους νέους ηλικίας 12 έως 18 ετών, οι οποίοι για λόγους οικονομικούς, υγείας ή/και άλλους δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του εκπαιδευτικού συστήματος και χρειάζονται επιπλέον βοήθεια στη μελέτη των φιλολογικών μαθημάτων του σχολείου. Επίσης, μέσα από το project παρέχεται υποστήριξη στη μελέτη ενηλίκων που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν απολυτήριο Γυμνασίου/Λυκείου ή να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ως απόφοιτοι/-ες παλαιότερων ετών.   
 
Η διδασκαλία παρέχεται από εθελοντές καθηγητές (απόφοιτοι και φοιτητές φιλοσοφικών σχολών) και τα μαθήματα πραγματοποιούνται αποκλειστικά online με τη χρήση μεθόδων σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης. 
 
Πιο αναλυτικά, μέσα από την ασφαλή και ειδικά διαμορφωμένη για εκπαιδευτικούς σκοπούς ψηφιακή τάξη του Αλληλοδιδασκαλείου, οι μαθητές μπορούν να παρακολουθούν διαδικτυακά μαθήματα από τον προσωπικό τους χώρο, απλά κάνοντας εγγραφή σε ένα από τα ομαδικά μας τμήματα.
 
 
Μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής οι μαθητές λαμβάνουν τους προσωπικούς ηλεκτρονικούς κωδικούς τους, με τους οποίους μπορούν να εισέρχονται στην ψηφιακή μας τάξη, να συμμετέχουν στα προγραμματισμένα live μαθήματα (σύγχρονη διδασκαλία) έχοντας τη δυνατότητα να αλληλεπιδρούν με τους καθηγητές και τους συμμαθητές τους σε πραγματικό χρόνο, όπως θα έκαναν σε μία παραδοσιακή τάξη, και επίσης να έχουν πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό των μαθημάτων, όπως σημειώσεις, διαδραστικές ασκήσεις και κουίζ, εκπαιδευτικά βίντεο κ.ά (ασύγχρονη διδασκαλία). 
Το Αλληλοδιδασκαλείο είναι ένα έργο εν προόδω που στηρίζεται στη συλλογικότητα, στη συνεισφορά και στο ειλικρινές ενδιαφέρον όσων συμμετέχουν σ' αυτό. Το project επιδιώκει να δημιουργήσει έναν δίαυλο συνεχούς και ουσιαστικής επικοινωνίας ανάμεσα σε μαθητές, φοιτητές και καθηγητές, ο οποίος θα οδηγεί από τη μία σε θετικά μαθησιακά αποτελέσματα και από την άλλη σε περαιτέρω πνευματική καλλιέργεια και πρόοδο εν γένει.
 
 
Συγκεκριμένα, μέσω της αλληλεπίδρασης μαθητών-φοιτητών-καθηγητών, το Αλληλοδιδασκαλείο προσπαθεί να προωθεί τη δημιουργική ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στους νέους, να δίνει την ευκαιρία της άμεσης αλληλοβοήθειας, της αλληλοϋποστήριξης και της ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν το σχολικό και ακαδημαϊκό περιβάλλον, να τους δίνει χώρο και χρόνο έκφρασης και την ίδια στιγμή να τους προτρέπει να αξιοποιούν υγιώς τις γνώσεις που αποκομίζουν από την εμπειρία αυτή σε διάφορους τομείς της καθημερινότητά τους. 
 
Σκοπός του project μας δεν είναι να υποκαταστήσει το σχολείο και, σε καμία περίπτωση, να προσπαθήσει να συμπληρώσει τα κενά ή να διορθώσει τις παραλείψεις του εκάστοτε εκπαιδευτικού συστήματος. 
Το Αλληλοδιδασκαλείο:
 
1) επιθυμεί να παρέχει στους μαθητές του κίνητρα, τα οποία θα τους βοηθούν ν' ανακαλύπτουν και να εκφράζουν τη δημιουργικότητά τους, ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή τους και βαδίζοντας στη ζωή χωρίς φόβο.
​​
​2) είναι εδώ για να υπενθυμίζει διαρκώς με την παρουσία του, ότι οι ίσες ευκαιρίες στη μάθηση και η πρόσβαση στην ποιοτική δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων.
​​
3) παίρνει θέση απέναντι στα προβλήματα της κοινωνίας, δηλώνοντας έμπρακτα την αμέριστη αλληλεγγύη του σε όσους συνανθρώπους μας διεκδικούν το δικαίωμα στη μόρφωση...σε όσους καθημερινά διεκδικούν με αξιοπρέπεια το δικαίωμα στη ζωή.
 
Κλείνοντας, θα θέλαμε να κάνουμε γνωστό ότι το εγχείρημά μας δεν χρηματοδοτείται με κανέναν τρόπο από οιονδήποτε ιδιωτικό ή κρατικό φορέα/οργανισμό, δεν είναι και δε συνεργάζεται με ΜΚΟ. Το Αλληλοδιδασκαλείο είναι ανεξάρτητο κοινωνικό project, λειτουργεί αυτόνομα, δεν έχει έσοδα από καμία διαφημιστική ή άλλη πηγή και δεν αποσκοπεί σε κέρδος. Αποτελεί πρωτοβουλία και ευθύνη της δημιουργού του και η κάλυψη των λειτουργικών εξόδων μέχρι σήμερα βαραίνει αποκλειστικά την ίδια. 
 
Τέλος, το Αλληλοδιδασκαλείο νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει από καρδιάς τους καθηγητές που έχουν διδάξει στα τμήματά του όλο αυτό το διάστημα και οι οποίοι με την αφιλοκερδή προσφορά τους το έχουν αγκαλιάσει και το έχουν στηρίξει στην πράξη.
 
Για οποιεσδήποτε απορίες, περαιτέρω πληροφορίες, σχόλια και προτάσεις μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο   e-mail: [email protected], ενώ εάν ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε κι εσείς στο έργο μας, μπορείτε να δείτε πώς κάνοντας κλικ εδώ. Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι!

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Έτος 2045. Ο «Χ» είναι 40 ετών, πατέρας δύο παιδιών, με κατασταλαγμένες πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Η χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media) σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
21 μαθήματα ζωής του μαθητή του Φρόιντ που έλεγε ότι: Αυτό στο οποίο αντιστέκεστε, επιμένει
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Το θέμα θα είναι η παρασκευή αληθινού ψωμιού με προζύμι και αλεύρι φυσικής καλλιέργειας!
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
H Equal Society σε προσκαλεί στον κόσμο του impact management
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
To metaverse που ποθεί και περιγράφει ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανήκει τόσο στην επιστημονική φαντασία όσο και σε μία πραγματικότητα
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x