A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Τι δεν μας είπε ο Μπέος!

 

ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΜΠΕΟΣ!

 

 1. Ως αποθέωση του δημοκρατικού διαλόγου χαρακτήρισε ο δήμαρχος Βόλου το παραλήρημα του αλλά και την παρωδία που εκτυλίχθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου την Δευτέρα 11/5/2020 όταν αυτός και η παράταξη του μόνο, έκλειναν τη διαβούλευση για το εργοστάσιο σκουπιδιών που επέλεξαν να κατασκευάσουν στην πόλη μας.

Η περιγραφή αυτή ασφαλώς απευθύνεται στους απόντες και στους οπαδούς του και όχι στους σκεπτόμενους πολίτες  που ανησυχούν για την επιδείνωση της ποιότητας του περιβάλλοντος της πόλης.

 

2. Μας είπε ότι είναι κακό να θάβουμε τα σκουπίδια, διότι θα ακολουθήσουν πρόστιμα από την Ε. Ε. Δεν είπε όμως ότι μετά την κατασκευή του εργοστασίου το κόστος διαχείρισης ανά τόνο σκουπιδιών θα τριπλασιαστεί και η αύξηση θα ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ. Πχ. στην Αττική μόνο για τη λειτουργία του εκεί (Φυλή) εργοστάσιου, το κόστος ανέρχεται σε 50€ ανά τόνο επιπλέον, χώρια το ανταποδοτικό κόστος λειτουργίας των υπηρεσιών καθαριότητας και το κόστος λειτουργίας των σταθμών μεταφόρτωση και μεταφοράς.

 

3. Μας είπε ότι οι πολίτες ήξεραν τις θέσεις της παράταξης του για τα θέματα αυτά. Δεν είπε όμως τι μεσολάβησε και από την  διακηρυγμένη θέση του ΕΝΑΝΤΙΑ στην καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ, έγινε υπέρμαχος της διαιώνισης της καύσης τους εντός του αστικού ιστού;

 

4. Δεν μας είπε γιατί σε όλη την κεντρική Ελλάδα, ΜΟΝΟ στο   εργοστάσιο του Βόλου θα υπάρχει γραμμή παραγωγής RDF;

Δεν απέρριψε την προοπτική να μεταφέρονται εδώ ΟΛΑ τα υπολείμματα πλαστικών από τις γύρω περιοχές προκειμένου να τεμαχίζονται και στη συνέχεια να δραματοποιούνται προκειμένου να τροφοδοτήσουν δωρεάν την ΑΓΕΤ (όπως δωρεάν παραλαμβάνει το RDF από τη Φυλή ενώ το εισαγόμενο από Ιταλία έχει και επιδοτούμενο gate fee). Η οποία ΑΓΕΤ θα χρειάζεται και το ντόπιο και το εισαγόμενο σκουπίδι να καλύψει τις ανάγκες των 200000 τόνων ετησίως!

Δεν θα μπορούσε βέβαια να το κάνει αφού το ΦΕΚ 1298 του 2017, παρ.99 και 88, δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας.

 

5. Αμφισβήτησε με απαξιωτικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς τις παρατηρήσεις της Επιστημονική μας Ομάδας σχετικά με την ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου εργοστασίου, αλλά απέφυγε επιμελώς να μας πει ότι την ίδια θέση πήρε ο κυριότερος επιστημονικό φορέας της περιοχής μας, δηλ. το ΤΕΕ Μαγνησίας, όπως επίσης και όλοι οι φορείς της Μαγνησίας! Αλήθεια ποιους ΦΟΡΕΙΣ επικαλείται ο ίδιος για να προσδώσει εγκυρότητα στα επικίνδυνα σχέδια του;

 

6. Απέφυγε επίσης να τοποθετηθεί στην παρατήρηση μας ότι πρέπει κάποτε να εφαρμοσθεί το Γενικό Πολεοδομικού Σχέδιο Βόλου, που επί των ημερών του αναρτήθηκε στο ΦΕΚ 237 του 2016 και προβλέπει την μεταφορά του εργοστασίου ΕΚΤΟΣ αστικού ιστού με αξιοποίηση της περιοχής με την ανάπτυξη εγκαταστάσεων τουρισμού και αναψυχής.

 

7. Αμφισβήτησε την επικινδυνότητα των εκπομπών αερίων χημικών     ρύπων από τις καπνοδόχους του εργοστασίου και μας χαρακτήρισε εμάς ως διοξίνες ακριβώς στην κορύφωση του παραμιλητού του.

Πάλι όμως απέφυγε να σχολιάσει τα συμπεράσματα της ΜΕΛΕΤΗΣ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ που φέρνουν τον Βόλο πολύ μπροστά από τον πανελλήνιο μέσο όρο σε πρόωρους θανάτους.

 

8. Είπε ότι ανεβαίναμε στα δέντρα και μας κυνηγούσε χωρίς να πει ότι επιχείρησε χωρίς μελέτη και χωρίς σχέδιο να καταστρέψει το γραμμικό πάρκο του Κραυσίδωνα, το οποίο σώθηκε από τη λεηλασία του, χάρις στο φρόνημα και το θάρρος μας.

 

9. Έβρισε χυδαία τους πολίτες που του μπαίνουν εμπόδιο στο εμπόριο που θέλει να στήσει με τα πολύτιμα πηγαία Πηλιορείτικα νερά. Δεν μας είπε όμως αν ενθυμούνται αυτός και οι συνεργάτες του το φιάσκο που έπαθαν από αυτούς τους ίδιους πολίτες όταν προ δύο ετών επιχείρησαν να τα διχοτομήσουν και διαλύσουν την ΔΕΥΑΜΒ, την όποια κατάφεραν να χρεοκοπήσουν.

 

Σε κάθε περίπτωση γελιέται οικτρά αν νομίζει ότι στο καταστροφικό του πέρασμα θα παραμείνουμε θεατές.

 

 

 1. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΟΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΕΤ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Οι συγκεκριμένες βουνοκορφές βρίσκονται στα σύνορα των δήμων Δωρίδας και Μακρακώμης
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Το ιδιωτικό κεφάλαιο καθορίζει τις πολιτικές διαχείρισης των αποβλήτων
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Ο φτωχός Νότος υφίσταται εκμετάλλευση, ώστε ο πλούσιος Βορράς να μπορέσει να μεταβεί στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Στο video φαίνεται το «Σινικό τείχος» 1.535 μέτρων που κατασκευάζεται προκειμένου να σχηματιστεί μια λίμνη σκουπιδιών
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Εκτιμήσεις και για το όφελος που θα είχαν οι ελληνικές πόλεις αν εφάρμοζαν τα νέα αυστηρότερα όρια για τη ρύπανση του αέρα.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Kατεπείγον αίτημα δράσης ενάντια στα δηλητηριασμένα δολώματα
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x