A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Πανσέληνος Ιουνίου και Σεληνιακή Έκλειψη παρασκιάς – Στην ηχώ του πολέμου. Πώς θα επηρεάσει

 

Πανσέληνος Ιουνίου και Σεληνιακή Έκλειψη παρασκιάς  – Στην ηχώ του πολέμου. Πώς θα επηρεάσει.

Η πρώτη Σεληνιακή Έκλειψη του καλοκαιριού πραγματοποιείται στις 5 Ιουνίου με την ταυτόχρονη ημερολογιακή απαίτηση της Πανσέληνου του μήνα, που κορυφώνεται σύμφωνα με τις συντεταγμένες των Αθηνών στις 10 και 13 λεπτά το βράδυ, κάνοντας το πλανητικό φαινόμενο ορατό και στην Ελλάδα.

Στον εσωτερικό 12ο οίκο, στην 15η μοίρα και 34 λεπτά του Τοξότη η Πανσέληνος χαμηλώνει το φως της… εκλείπει. Το συναίσθημα πρωταγωνιστεί καθώς η εστίαση γίνεται πάνω του. Αισθήματα, αισθήσεις και συγκινήσεις, καταπιεσμένα ή μη,  αναζητούν έντονα και απαιτητικά έναν άμεσο τρόπο έκφρασης. 

 Η δυναμική Σεληνιακή Έκλειψη του Ιουνίου ανοίγοντας τον χορό της εκλειπτικής περιόδου του Καλοκαιριού και των τριών διαδεχόμενων Εκλείψεων της, έχει μια ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς αναζωπυρώνει, ανακινεί  και προωθεί εξελίξεις σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο.

 Θέματα που αφορούν και ανήκουν παραδοσιακά στη δικαιοδοσία του Τοξότη, ζητήματα θρησκευτικά, νομικά και οτιδήποτε εκδηλώνεται με το πρόσωπο της ελευθερίας και της επέκτασης, εκφράζονται ως μια εσωτερική πιεστική ανάγκη που ζητά άμεσα τον λόγο. 

Η δυσαρμονική επιρροή του Άρη δεν θεωρείται καθόλου επιβοηθητική. Η καίρια θέση του και οι… πολεμικές διαθέσεις του ανεβάζουν κατακόρυφα  το πολιτικό, κοινωνικό και προσωπικό θερμόμετρο.

Στον άξονα της υγείας και της καθημερινότητας, η αντίθεση των Φώτων σε 1ο – 6ο οίκο σχηματίζει την αναφερόμενη Έκλειψη σε χρόνο ταυτόχρονο με το άνοιγμα των συνόρων.  

Οι διακρατικές συναναστροφές  με την παρουσία του Άρη και του Ποσειδώνα ως κυβερνήτη του τρίτου οίκου, της επικοινωνίας, σε θέσεις δυσαρμονικές  με την Έκλειψη Σελήνης του Ιουνίου, δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες για την αποφυγή της μεταφοράς και αναζωπύρωσης της γνωστής πανδημίας.

Σε εθνικό επίπεδο η μοίρα του σχηματισμού της Έκλειψης έχει επίσης δυσαρμονική επιρροή καθώς  στον Χάρτη της Ελλάδας συναντά, στην ίδια μοίρα και στον 7ο οίκο των φανερών εχθρών της Χώρας, τον Άρη τονίζοντας… θέματα εθνικής ασφάλειας.

Στο κλίμα έντασης του Άρη, της ασάφειας του Ποσειδώνα και της ανάδρομης της Αφροδίτης των Διδύμων συνοψίζεται ο σχηματισμός της αναφερόμενης  Έκλειψης.  

Η Αφροδίτη εκπροσωπώντας τις ανάγκες μας, ενώ δηλώνει απρόθυμη από τη φύση της να αναλάβει σοβαρές αποφάσεις,  συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία  ενός εξαιρετικά δύσκολου, ως προς τη διαχείρισή του, πλανητικού σκηνικού όπου η παραπλάνηση πρωτοστατεί οδηγώντας  σε θυμό, λάθη, αστοχίες και οικονομικές απώλειες.

Στο χαοτικό περιβάλλον της ανάδρομης κίνησης πολλών πλανητών,  η ίδια η Αφροδίτη αναζητώντας τις αξίες της, σε προσωπικό κυρίως επίπεδο, έχει την τάση να ξαναζωντανεύει το παρελθόν.

 Σχέσεις του χθες, φιλικές ή μη επανέρχονται με μόνο σκοπό να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα κυρίως στους μεταβλητούς του δευτέρου δεκαημέρου Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύς που ξύνουν μάταια παλιές πληγές αναζητώντας τη δικαίωση των συναισθημάτων τους.  

Η ανάδρομη κίνηση του Δία δεν είναι καθόλου βοηθητική τη συγκεκριμένη στιγμή, καθώς δεν καθορίζει το οριστικό τέλος των περασμένων φωτίζοντας ξεκάθαρα τον ανοιχτό δρόμο και την συνεχόμενη πορεία της εξέλιξης του καθενός.

Σύμμαχος όλων για αυτό το διάστημα η περίσκεψη, ο προγραμματισμός και τα  Κρόνια όρια του Ωροσκόπου στην 7η μοίρα του Αιγόκερου.

Έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο, ο χρόνος που θα δώσουμε, μέσα στα πλαίσια της επιμονής και της υπομονής του Αιγόκερου, προκειμένου να πετύχουμε το σωστό αποτέλεσμα, είναι σωτήριος και ίσως είναι το μόνο που μπορεί, στην παρούσα περίοδο, να αποτρέψει τις άστοχες ενέργειες.

Στην ίδια λογική της αποφυγής των λαθών συνηγορεί η διαίσθηση και η ευστροφία που προσφέρεται με την αρμονία του Ερμή με τον Ουρανό. 

Η ενέργεια είναι σίγουρα σωτήρια ώστε να προσεγγίσουμε οτιδήποτε μας απασχολεί από άλλη οπτική ανακαλύπτοντας έναν άλλο, διαφορετικό τρόπο διαχείρισης και προσέγγισης. 

Η Σεληνιακή Έκλειψη του Ιουνίου, όπως και κάθε πλανητική συγκυρία μας αφορά όλους. Αναφέρεται ιδιαίτερα στους Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύς του δευτέρου δεκαημέρου, καθώς και σε όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες, Ωροσκόπο ή και Μεσουράνημα γύρω από την 16η μοίρα της Έκλειψης.

Άσπα Μόρφου - Αστροσοφία

Απόφοιτη Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

www.facebook.com/kosmogramma.gr

www.kosmogramma.gr

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΣΤΡΑ
Η πρώτη πανσέληνος της χρονιάς, το ολόφωτο φεγγάρι του Ιανουαρίου
ΑΣΤΡΑ
Ένα νέο έτος ξεκινά με τις ευχές και τις ελπίδες όλων μας για μια νέα χρονιά, που θα φέρει λύσεις ουσιαστικές στα προβλήματα που συνεχίζουν να μας απασχολούν
ΑΣΤΡΑ
Η πανσέληνος της μεγάλης νύχτας πραγματοποιείται στις 19 Δεκεμβρίου στον άξονα Διδύμων – Τοξότη
ΑΣΤΡΑ
Με την ολική Έκλειψη Ηλίου στην 12η μοίρα και 23 πρώτα λεπτά του Τοξότη, κλείνει η χειμερινή εκλειπτική περίοδος του 2021
ΑΣΤΡΑ
Πραγματοποιείται στις 19 Νοεμβρίου στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού στις 27 μοίρες και 15 λεπτά στις 11 το πρωί ώρα Ελλάδας.
ΑΣΤΡΑ
Η Νέα Σελήνη του Νοεμβρίου πραγματοποιείται στις 4 του μήνα ένα τέταρτο μετά τις 11 το βράδυ
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x