A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Έδεσσα: Πόλη φιλική στο ποδήλατο

 

Έδεσσα πόλη και προορισμός, φιλικοί στο ποδήλατο

Ένας από τους πρώτους προορισμούς στην Ελλάδα που παίρνουν το σήμα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού

Με πάνω από 2000 ποδήλατα καθημερινά να βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, η Έδεσσα φιλοδοξεί να γίνει ένας προορισμός γνωστός όχι μόνο για τους περίφημους Καταρράκτες, τον Εδεσσαίο Ποταμό της και την φύση με τα πολλά τρεχούμενα νερά αλλά και για την πρότυπη αγκαλιά στην βιώσιμη αστική κινητικότητα μέσω του ποδηλάτου.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας κ.Δημήτρης Γιάννου παρέλαβε το σήμα του «Φιλικού Προορισμού στο Ποδήλατο» από τον οργανισμό NATTOUR και την εκπρόσωπο του κ.Βίκυ Καραντζαβέλου δηλώνοντας : Το ποδήλατο αποτελεί υγεία και για τους πολίτες και για τους πολυπληθείς επισκέπτες τους οποίους καλούμε να γνωρίσουν την Έδεσσα μέσα από μια διαφορετική εμπειρία. Όσο δύσκολο και αν είναι, με μελέτη θα δημιουργήσουμε και ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων παράλληλα με τους δρόμους σεβόμενοι όλοι όλους μέσα στο πλαίσιο, πρόσθεσε ο Δήμαρχος Έδεσσας.

Η διαδικασία πιστοποίησης και απονομής του σήματος έγινε μετά από μια μακρά διαδικασία υιοθέτησης προτύπων και κριτηρίων η οποία οργανώθηκε από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Έδεσσας. Η πρόεδρος της επιχείρησης κ.Νατάσα Ιατρίδου δηλώνει ότι το ποδήλατο είναι μια μοναδική ευκαιρία για τον επισκέπτη της πόλης να την γνωρίσει με άλλα μάτια όπως φυσικά και όλη την περιοχή. Ήδη η δημοτική επιχείρηση στηρίζει τις ποδηλατικές δράσεις και σχεδιάζει μαζί με τους πολίτες ποδηλατικές διαδρομές για όλους μας.

Την εκδήλωση στήριξε η ποδηλατική ομάδα του Αερωπού Έδεσσας με αναλυτική παρουσίαση των πολιτιστικών, κοινωνικών και αθλητικών δράσεων του συλλόγου που βάζουν εδώ και χρόνια τις βάσεις προκειμένου η πόλη και η περιοχή να υιοθετήσουν το ποδήλατο και να ενθαρρύνουν την κουλτούρα του ποδηλάτου. Την παρουσίαση έκανε ο Λάκης Φανιόπουλος, ο Χρήστος Ροδίφτσης, ο Σωτήρης Δραγούμης και ο προπονητής Γρηγόρης Σιώνης. Ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία σε Κίνηση» Γιάννης Τσεπκεντζής δήλωσε ότι η φύση και η υγεία που σήμερα είναι ζητούμενο, είναι ορθό να προάγουμε την φιλική μετακίνηση σε σχέση και με την φιλικότητα στο περιβάλλον δίδοντας ευκαιρίες στους πολίτες και στους επισκέπτες να έρθουν πιο εύκολα σε επαφή με την πόλη και τον προορισμό.

Την εκδήλωση συντόνισε ο κ.Ευάγγελος Κυριακού υπεύθυνος Τουρισμού της Έδεσσας δηλώνοντας ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που πρέπει να γίνει φιλικότερη στο ποδήλατο κερδίζοντας όχι μόνο υγεία αλλά και … οικονομία. Τα κέρδη είναι περισσότερο ελεύθερη μετακίνηση, καθαρότερο περιβάλλον, μεγαλύτερη οικονομία αλλά και εξοικονόμηση χώρου για όσους πραγματικά χρειάζονται μετακίνηση με αυτοκίνητο. Για τους επισκέπτες η εμπειρία της περιήγησης και της ξενάγησης με ποδήλατο προσφέρει μια εμπειρία υγείας στην φύση ενώ η συμμετοχή σε μια από τις εκδηλώσεις αφήνει πάντα την αίσθηση μιας πληρότητας κατάκτησης. Το πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης καθώς και οι παραποτάμιες διαδρομές στον Εδεσσαίο Ποταμό είναι προσβάσιμες στους ποδηλάτες.

Σημειώνουμε ότι στην Έδεσσα και την Ορεινή Πέλλα οργανώνονται οι ποδηλατικές εκδηλώσεις Δρόμοι του Κερασιού, Δρόμοι του Νερού και η Ανάβαση-Μάχη του Καιμάκτσαλάν με επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις ποδηλατικής υποστήριξης και προτάσεις διαδρομών και χάρτες από το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Έδεσσας. Η εκδήλωση έκλεισε με μια αναμνηστική φωτό στους Καταρράκτες Έδεσσας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Aποκαλυπτική είναι η νέα λίστα της Daily Telegraph που εστιάζει σε δέκα προορισμούς της Ελλάδας.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Διακοπές εθελοντικής εργασίας διοργανώνει η φυσιολατρική κίνηση ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ για 16η συνεχή χρονιά, από τις 20 έως τις 31/8 στην Λέσβο.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Η Φαρέτρα μέσα στον Ιούνιο έκανε μια τετραήμερη απόδραση στη Θεσσαλία, πριν πιάσει ο καύσωνας που ακολούθησε και έκανε κάθε ταξίδι στην Ελλάδα από δύσκολο μέχρι απαγορευτικό.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Τα Σαββατοκύριακα ο παραλιακός δρόμος πεζοδρομείται και η πόλη σφύζει από ζωή
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Από το κύμα στα έλατα, βουτιές σε θάλασσες γαλάζιες, πεζοπορία, ορειβασία ποδηλασία…
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Το πιο σίγουρο «εμβόλιο» ενάντια στον εγκλεισμό!
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x