A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Βόλος: Η μητέρα του κοριτσιού φώναζε: "μου σκοτώσατε το παιδί !"

 

Σήμερα στον Βόλο, στην αστυνομική καταστολή της ειρηνικής διαμαρτυρίας κατά της καύσης των σκουπιδιών: δακρυγόνα, κρότοι λάμψης έξω από τα επείγοντα του νοσοκομείου ένας απ´ τους οποίους έπεσε πάνω σε ένα κοριτσάκι - η μητέρα του κοριτσιού φώναζε "μου σκοτώσατε το παιδί" -, κυνητητά, λιποθυμίες, αποκλεισμός μεγάλου αριθμού ανθρώπων από τα ΜΑΤ και στη συνέχεια ξύλο σε πολύ κόσμο ακόμα και σε γιαγιάδες, βίαιες συλλήψεις.

Η  αναίτια επίθεση της διμοιρίας των ΜΑΤ που είχε καταφτάσει από την Θεσσαλονίκη σημειώθηκε περίπου χθες τα μεσάνυχτα στους περίπου 100 συγκεντρωμένους έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας στο Αλιβέρι.

Έξω από το τμήμα που κρατούνταν οι συλλειφθείσες συγκεντρώθηκε κόσμος για να απαιτήσει την απελευθέρωσή τους.

 

 

Οι διαδηλωτές παρέμεναν εκεί απαιτώντας την απελευθέρωση των 8 ατόμων που προσήχθησαν συνολικά μετά το συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-Lafarge και της δημιουργίας εργοστασίου SRF, χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Η απάντηση των ΜΑΤ ήρθε ξανά: ξύλο, γκλομπς στο κεφάλι, στο σώμα, κυνηγητά.

Αυτή η βία που έχει συγκεντρωθεί σε επικίνδυνο βαθμό στα χέρια των ΜΑΤ και επιτίθεται σε ό,τι διεκδική την αυτονόητη κοινωνική (και την περιβαλλοντική) δικαιοσύνη αναπαράγεται πλέον καθημερινά.

Κατά την επίθεση δάρθηκαν και τραυματίστηκαν πολίτες, ακόμη και ένας οδηγός αυτοκινήτου που σταμάτησε τυχαία για να δει τι συμβαίνει ο οποίος κατέληξε αιμόφυρτος από τη βία των ΜΑΤ.

Έξι από τους προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και μέχρι αυτή την ώρα κρατούνται δύο. Κάποιοι από αυτούς συνελήφθησαν ενώ επέστρεφαν από τη συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, πολύ μακρύτερα από το σημείο που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα η βάναυση επίθεση των ΜΑΤ.

Σε έντονη χρήση βίας και εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης προχώρησαν χθες οι ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας από την αρχή της κινητοποίησης, ακόμη και πάνω σε γυναικόπαιδα, προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος.

Τα ΜΑΤ προπηλάκισαν ακόμη και γιαγιάδες και παιδιά που αποκλείστηκαν στην παραλία μπροστά από την ΑΓΕΤ.

 Στον Βόλο ζητάνε άμεσα παραίτηση του διευθυντή της αστυνομίας και του δημάρχου.

 

Αστυνομική αυθαιρεσία για να προστατευτεί η ΑΓΕΤ-Lafarge

Βόλος 14-6-2020  23:00

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο νοσοκομείο του Βόλου με πολλαπλά κατάγματα πολίτης που ξυλοκοπήθηκε άγρια σήμερα το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας από αστυνομικούς. Η βία έχει ξεπεράσει κάθε όριο προκειμένου να μη μιλάει κανείς για την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ.

Ο νεαρός χτυπήθηκε άγρια μπροστά στα μάτια περαστικών στο κέντρο του Βόλου και οδηγήθηκε στην Aστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Μέσα στο αμάξι που τον μετέφερε σύμφωνα με μαρτυρία του πατέρα του οι αστυνομικοί συνέχιζαν να τον χτυπούν και να τον βρίζουν. Το ξύλο συνεχίστηκε στο κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης, όπως και οι βωμολοχίες. Τον χτύπησαν αλύπητα σπάζοντας τα πλευρά του μέχρις σημείου ο νεαρός να φωνάζει "δεν μπορώ να αναπνεύσω".

Και κορυφώνοντας τις βιαιότητες οι αστυνομικοί τον υπέβαλαν σε βασανιστήριο. Όταν ζήτησε νερό, τον οδήγησαν σε καταψύκτη και του το έδιναν σταγόνα σταγόνα.

Η Μινεάπολη δεν είναι μακριά!

Στο τέλος τον άφησαν ελεύθερο για να μην τον οδηγήσουν στο νοσοκομείο, γιατί έχρηζε άμεσης ιατρικής περίθαλψης. Αυτή τη στιγμή οι γιατροί παρακολουθούν την κατάστασή του προκειμένου τα σπασμένα κόκαλα να μην αγγίξουν ζωτικά όργανα.

Θα το αφήσουμε; Θα τους αφήσουμε να μας τρομοκρατήσουν; Καλούμε όλους τους πολίτες του Βόλου αύριο στις 11:00 στα δικαστήρια να καταδικάσουν την αστυνομική βία. Επίσης να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωση του πολίτη που κρατείται με αβάσιμες κατηγορίες από το χθεσινό συλλαλητήριο και θα δικαστεί αύριο!

Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους για να σταματήσει η καύση σκουπιδιών. Η υγεία μας είναι πάνω από τα κέρδη της Lafarge

 

Λαϊκή Συνέλευση κατά της Καύσης Σκουπιδιών

 

 

HΤοπική Οργάνωση ΕΠΑΜ Βόλου για την άγρια και απρόκλητη καταστολή της ειρηνικής πορείας των Βολιωτών κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ- Lafarge

 

Ποιος έδωσε εντολή να «πατηθεί η σκανδάλη»; Ποιος από την αστυνομική διεύθυνση του Βόλου θα πάρει την ευθύνη για ό,τι έγινε; Ποιος θα παραιτηθεί, ποιος θα διωχθεί ποινικά για την αναίτια χρήση χημικών κατά των πολιτών του Βόλου; 

 

Μετέτρεψαν μια ειρηνική πορεία, ένα συλλαλητήριο για το έγκλημα της καύσης των σκουπιδιών, σε ένα ανελέητο κυνηγητό παιδιών και ηλικιωμένων, σε πεδίο μάχης. Δακρυγόνα, κρότου λάμψης, και ξύλο! Προσαγωγές και συλλήψεις! Μαυρισμένα μάτια, σπασμένα χέρια, λιποθυμίες, κομμένες ανάσες!

 

Ποιος νόμος, ποιο Σύνταγμα τους προστατεύει; Πού έχουν ορκιστεί; Ποια συμφέροντα εξυπηρετούν; Ποια είναι η «δουλειά τους»; Το «καθήκον τους»; Ποιους εκπροσωπούν; Ποιος τους πληρώνει; 

 

Δυνάμεις της αστυνομίας, που θα έπρεπε να έχουν ως σκοπό την τήρηση της τάξης και την προστασία των πολιτών, λειτουργούν ως πραιτωριανοί ΙΧ (ιδιωτικής χρήσεως), ως κατοχικές δυνάμεις καταστολής, με ρόλο την προστασία των συμφερόντων των αφεντικών τους. Στην προκειμένη περίπτωση, της πολυεθνικής LAFARGE.

 

Η αυτονόητη εκδήλωση από τους πολίτες του Βόλου, της αντίθεσής τους, της αντίδρασής τους στο έγκλημα που συντελείται στην πόλη τους, τούς μετέτρεψε σε οιονεί αντιεξουσιαστές, σε μπαχαλάκηδες, και φυσικά η απομάκρυνσή τους από τον ιερό χώρο της LAFARGE κρίθηκε από τα «δημοκρατικά» μυαλά, των επιφορτισμένων με τη Δημόσια Τάξη οργάνων, απαραίτητη, επιβεβλημένη, άμεση και πάση θυσία αποτελεσματική.

 

Έμμεσος στόχος αυτού του πολιτικού συστήματος, της κατεχόμενης ελληνικής Δημοκρατίας, των δωσιλογικών, εθελόδουλων κυβερνήσεων, των ευρωκρατούμενων πιονιών δεν είναι άλλος από τον εκφοβισμό, τη σιωπή, την αποδοχή του αργού θανάτου και το συμβιβασμό με την «άδικη μοίρα» που έδεσε τις ζωές μας με την πόλη του Βόλου.

 

Άμεσος πολιτικός στόχος είναι η τήρηση της τάξης και η προστασία των χώρων που το διεθνές καπιταλιστικό κεφάλαιο κερδοσκοπεί εις βάρος της ζωής των «ιθαγενών» πληθυσμών.

 

Το Ε.ΠΑ.Μ Βόλου καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις φασιστικές πρακτικές, κάθε αρχή και εξουσία επιβολής ωμής βίας κατά πολιτών που διεκδικούν το αυτονόητο και καλεί τους πολίτες του Βόλου σε αγωνιστική αφύπνιση. Ζητά την παραίτηση ή την αποπομπή όλων όσοι καταχράστηκαν το αξίωμά τους και την ισχύ που τους έδωσε η πολιτεία, υπέρ των δικαιωμάτων των πολιτών και την δίκαιη τιμωρία τους.

 

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Ο αγώνας για το δικαίωμα στο αυτονόητο είναι αγώνας ζωής, είναι η βάση του δικαίου, είναι ο ορισμός του πολίτη, του ανθρώπου που σέβεται τον εαυτό του, που σέβεται τον συνάνθρωπο, το περιβάλλον που ζει, την κοινωνία του, την πόλη του, την πατρίδα του, το σπίτι του, τα παιδιά του!

 

Βόλος, 14 Ιουνίου 2020

Τοπική Οργάνωση ΕΠΑΜ Βόλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Ακόμα μια δικαίωση του Δικτύου Φορέων και Πολιτών για την προστασία των Αγράφων.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Η Αθήνα θεωρείται μια από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με τη μεγαλύτερη αναλογία θανάτων σχετιζόμενων με την έλλειψη προσβάσιμου πράσινου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Περίπου 3.760 μετρικοί τόνοι πλαστικών πλέουν αυτήν τη στιγμή στη Μεσόγειο Θάλασσα
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Οι μαρτυρίες των ανθρώπων που χτυπήθηκαν επειδή λένε “όχι” στην επιβολή εγκατάστασης αιολικών βιομηχανιών.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Ο «Λάμπρος», ένας νεαρός Σπιζαετός που γεννήθηκε τον Μάρτιο του 2021 στο Πρασανό φαράγγι από γνωστό αναπαραγωγικό ζευγάρι του νησιού
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x