A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Έκλειψη Ηλίου και Νέα Σελήνη - Ελεύθερη πτώση σε καταρράκτη χρόνου. Πώς θα επηρεάσει

 

Έκλειψη Ηλίου και Νέα Σελήνη -  Ελεύθερη πτώση σε καταρράκτη χρόνου. Πώς θα επηρεάσει

Στα πλαίσια της καλοκαιρινής εκλειπτικής περιόδου με τον σχηματισμό της Νέας Σελήνης στην 1η μοίρα του Καρκίνου το πρωί της 21ης Ιουνίου και συγκεκριμένα στις 9 και 42 λεπτά, σύμφωνα με τις συντεταγμένες Αθηνών, πραγματοποιείται η δεύτερη σε διαδοχή Έκλειψη του Καλοκαιριού… η δυναμική όσο και εντυπωσιακή  Έκλειψη Ηλίου. 

Λίγες ώρες μετά το Θερινό Ηλιοστάσιο και την επίσημη γιορτή του Ήλιου στη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου, στα 21 λεπτά της 1ης μοίρας του Καρκίνου ο Ήλιος εκλείπει και μαζί με αυτόν χάνεται προσωρινά και η ενέργειά του. Στην ενεργειακή ανισορροπία που προκαλείται, έχοντας μεγεθυμένη τη δύναμη της Νέας Σελήνης και των προτροπών της για νέα ξεκινήματα, η Έκλειψη Ηλίου δίνει μια γερή ώθηση στα θέματα της ζωδιακής περιοχής που απευθύνεται.

Στην περιοχή Καρκίνου τα θέματα της οικογένειας, του σπιτιού και με την ευρύτερη έννοια της πατρίδας, αποκτούν ιδιαίτερη αξία καθώς αποτελούν τον ορισμένο κύκλο  του δικού του περιχαρακώματος. 

Εκεί, από τη θέση ασφάλειας του- με μόνο μέλημα τη φροντίδα των οικείων του- η συναισθηματική παρόρμηση του Καρκίνου αποκτά την αμεσότητα της φύσης του Κριού, εκδηλώνοντας αμυντικές επιθέσεις προς κάθε εξωτερική απειλή. 

Η αναποφασιστικότητά του… ο μόνος του εχθρός, οδηγεί σε διαρκείς εσωτερικές συγκρούσεις, συναισθηματικά ξεσπάσματα και τελικούς… συμβιβασμούς που μπορεί να έχουν την ετικέτα της θυσίας αλλά δεν είναι τίποτα περισσότερο από τις αρχικές βολεμένες επιλογές του. 

Τα βήματα πέρα από τη γραμμή των τειχών του μοιάζουν βαριά και σχεδόν αδύνατα καθώς όλα εκεί έξω φαντάζουν αβέβαια και ασταθή. 

Την ανασφάλεια του Καρκίνου και την αθώα, παιδική της έκφραση και εκδήλωση φωτίζει με την ενεργειακή της ανισορροπία αυτή η Έκλειψη Ηλίου στον Καρκίνο, κλείνοντας την αυλαία από μια σειρά διαδεχόμενων Εκλείψεων στον άξονα Καρκίνου –Αιγόκερου που ο μόνος τους σκοπός ήταν η παράδοση των μαθημάτων…  ενηλικίωσης όλων μας, σε κοσμικό και προσωπικό επίπεδο.

Στις παγιωμένες συνήθειες και στην αδυναμία, ίσως και απροθυμία, ανάληψης αποφάσεων η Έκλειψη του Ιουνίου με τον ιδιαίτερο δυναμικό σχηματισμό της αναλαμβάνει να δώσει έναν γρήγορο βηματισμό εξελίξεων έτσι ώστε αναγκαστικά να γίνει η μετάβαση σε ένα άλλο πεδίο. 

Η αλλαγή πάντα τρομάζει γιατί έρχεται απροσδόκητα. Αιφνιδιάζει με σκοπό την ανατροπή των βολεμένων συνηθειών. Η ίδια ανατροπή επιβεβαιώνεται από τη θέση του Ουρανού στη συνάντησή του με το Μεσουράνημα της Έκλειψης.

Αστρογραφικά η θέση του Ουρανού βρίσκεται κοντά στα σύνορα του Ελλαδικού χώρου. Η επιρροή της συγκεκριμένης πλανητικής συγκυρίας δεν αφήνει ανέπαφο τον χάρτη της Ελλάδας, ζητώντας την ίδια ώριμη αντιμετώπιση με συνετή ανάληψη ευθυνών και σε εθνικό επίπεδο.

Η πλανητική διάταξη της Έκλειψης περιγράφει ακριβώς την εσωτερική σύγκρουση που εκφράζεται από τους εκπροσώπους των υδάτινων Καρκίνων ως ευαισθησία και  συναισθηματική ανασφάλεια. 

Στον σχηματισμό της, βασιλεύει η πικρή γεύση του ανικανοποίητου σε ένα βαθύτερο εσωτερικό επίπεδο με την ιδιομοιρική όψη του Κρόνου. 

Αν και η σημασία της όψης θεωρείται δευτερεύουσα, ο ψυχολογικός της αντίκτυπος είναι ικανός να πυροδοτήσει την άμεση αντίδραση του συναισθηματικά παρακινούμενου  Άρη των Ιχθύων.

Ο τομέας των σχέσεων, της κοινωνικής συνύπαρξης καθώς και η θέση και η στάση του καθενός μέσα σε αυτά τα όρια επανεξετάζεται καθώς η δυσαρμονία του Άρη από τις τελευταίες μοίρες των Ιχθύων, στον σχηματισμό και στην ενεργειακή ανισορροπία της Έκλειψης, πυροδοτεί τις αντιδράσεις που προκαλούνται τόσο από τις εσωτερικές συγκρούσεις όσο και από τα γεγονότα που κάθε Έκλειψη φέρνει μαζί της με τη σφραγίδα του μοιραίου.

Είναι γεγονός πως στα πλαίσια της συμπαντικής Σοφίας οι Εκλείψεις λειτουργούν ως αρωγοί βοηθείας καθώς αλλάζουν κεφάλαια στις ζωές μας με τη μορφή του αναγκαστικού και του απρόοπτου, καθώς οι εξελίξεις έρχονται με την ορμή και την ταχύτητα ενός χρονικού καταρράχτη. 

Τη δεδομένη στιγμή με την Έκλειψη του Ιουνίου και τα γεγονότα που την συνοδεύουν, είναι μάταιο να αναλωθούμε κρίνοντας την επιρροή της ως καλή ή ως κακή. Εκείνο που σίγουρα είναι ωφέλιμο είναι να αφουγκραστούμε τα μηνύματα της και να εναρμονιστούμε μαζί της. Σε βάθος χρόνου αυτό που σίγουρα θα διαπιστώσουμε είναι ότι όλη της η δράση ήταν τελικά... απαραίτητη.

Απευθύνεται ιδιαίτερα στους εκπροσώπους των σταθερών Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους γεννημένους στις αρχές του πρώτου δεκαημέρου καθώς και σε Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύς των δύο τελευταίων ημερών του Ζωδίου τους. 

Η επιρροή της θα είναι επίσης εμφανής και σε όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες, Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα κοντά στην πρώτη μοίρα της Έκλειψης.

 

Άσπα Μόρφου – Αστροσοφία

www.facebook.com/AstrosofiaAspa

 

Απόφοιτη Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

www.facebook.com/kosmogramma.gr

www.kosmogramma.gr

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΣΤΡΑ
Η Πανσέληνος του Κόκκινου Ελαφιού που πραγματοποιείται στις 05:36πμ περίπου τα ξημερώματα του Σαββάτου στην 01° 26’ του Υδροχόου
ΑΣΤΡΑ
Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 10 του Ιουλίου στις 4 και 17 λεπτά το πρωί.
ΑΣΤΡΑ
Η πανσέληνος του Ιουνίου ανατέλλει στις 24 Ιουνίου περίπου στις 09:27μμ λίγο μετά τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου
ΑΣΤΡΑ
Στις 10 Ιουνίου στη 1 και 53 λεπτά το μεσημέρι ταυτόχρονα με τη Νέα Σελήνη του μήνα στην 20η μοίρα των Διδύμων πραγματοποιείται η πρώτη Ηλιακή Έκλειψη της χρονιάς.
ΑΣΤΡΑ
Η ολική Σεληνιακή έκλειψη της 26ης Μαΐου πραγματοποιείται στην 5η μοίρα του άξονα Διδύμων – Τοξότη και αποτελεί το δεύτερο supermoon της χρονιάς.
ΑΣΤΡΑ
Η ολική Σεληνιακή έκλειψη της 26ης Μαΐου πραγματοποιείται στην 5η μοίρα του άξονα Διδύμων – Τοξότη και αποτελεί το δεύτερο supermoon της χρονιάς.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x