A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

ΗΛΕΣΙΟΝ: Ισχυρότατη ασπίδα υγείας οι φυσικοί βιολογικοί άκρατοι οίνοι και τα άλλα παράγωγα σταφυλής

 

Τα προϊόντα σταφυλής του Οργανισμού Ηλέσιον αποδείχτηκαν ισχυρότατη ασπίδα υγείας 

Βαρύ πυροβολικό της σύγχρονης οινοποίησης και ισχυρότατη ασπίδα υγείας, αποτελούν -αποδεδειγμένα πλέον- οι φυσικοί βιολογικοί άκρατοι οίνοι και τα άλλα παράγωγα σταφυλής του Οργανισμού Διατροφής και Περιβάλλοντος «Ηλέσιον». Σύμφωνα με αναλύσεις που πραγματοποίησε σε αυτά το εργαστήριο Χημείας Τροφίμων του ΕΚΠΑ, όχι μόνο περιέχουν τις πολυτιμότερες πολυφαινόλες για τον άνθρωπο, αλλά είναι σε θέση να τις διατηρούν και με το πέρας των ετών, καθιστώντας τον καινοτόμο αυτόν οίνο… σωτήριο φυσικό αμυντικό στοιχείο απέναντι σε σοβαρές ασθένειες της εποχής.  

Στην έκθεση που συνοδεύει τις μετρήσεις αναφέρεται το άκρως εντυπωσιακό στοιχείο ότι πολυφαινόλες, όπως αυτές των προϊόντων σταφυλής του Οργ. Ηλέσιον, σχετίζονται με ελάττωση του κινδύνου εκδήλωσης καρδιοκυκλοφορικής νόσου και ενισχύουν την άμυνα του ανθρώπινου οργανισμού για ασθένειες, όπως ο καρκίνος, οι ιώσεις και άλλες!

Επίσης, οι πολυφαινόλες του σταφυλιού κατά την διάρκεια της ερυθράς οινοποίησης -που πραγματοποιεί σταθερά ο Οργ. Ηλέσιον- περνούν από το σταφύλι και τον φλοιό του στο σώμα του οίνου που δημιουργείται. Με αυτό τον τρόπο γίνονται βιοδιαθέσιμες στον ανθρώπινο οργανισμό θωρακίζοντάς πολλαπλά την καρδιά του.

Αναλυτικότερα, το εργαστήριο Χημείας Τροφίμων του Τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με επικεφαλής τον Αν. Καθηγητή Χαράλαμπο Προεστό, στo πλαίσιο συνεργασίας με τον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Ηλέσιον, πραγματοποίησε χημικές αναλύσεις για τον προσδιορισμό των βιοδραστικών συστατικών οίνου και προϊόντων σταφυλής του Οργανισμού, με έμφαση στα φαινολικά συστατικά με σύγχρονες αναλυτικές τεχνικές όπως η υγρή χρωματογραφία σε συνδυασμό με φασματομετρία μάζας. 

Η έρευνα επικεντρώθηκε σε μια ομάδα 21 πολυφαινολών και έδειξε ότι τα προϊόντα του Οργ. Ηλέσιον περιείχαν ενώσεις όπως φαινολικά οξέα (καφεϊκό, γεντισικό οξύ), αλλά και κατεχίνη (catechin), επικατεχίνη (epicatechin), λουτεολίνη (luteolin), κερκετίνη (quercetin), ρεσβερατρόλη (resveratrol) κ.λπ., αυτό φαίνεται στον παρακάτω πίνακα. 

 

Επιδημιολογικές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση κρασιού και προϊόντων σταφυλιού, που περιέχουν φαινολικές ενώσεις π.χ. πολυφαινόλες, όπως αυτές του Οργ. Ηλέσιον, σχετίζονται με ελάττωση του κινδύνου εκδήλωσης καρδιοκυκλοφορικής νόσου και ενισχύουν την άμυνα του ανθρώπινου οργανισμού για ασθένειες, όπως ο καρκίνος, οι ιώσεις κ.ά.

Πειραματικές μελέτες έδειξαν ότι οι πολυφαινόλες του κρασιού ερυθράς οινοποίησης, μπορεί να περιορίσουν την αθηρωματοσκλήρυνση μέσω ενός αριθμού μηχανισμών, στους οποίους περιλαμβάνεται η αναστολή της οξείδωσης της LDL και άλλων ευνοϊκών αποτελεσμάτων στην κατάσταση της κυτταρικής οξειδοαναγωγής, η βελτίωση της λειτουργίας του ενδοθηλίου, η ελάττωση της αρτηριακής πίεσης, η αναστολή της συσσώρευσης των αιμοπεταλίων, ο περιορισμός της φλεγμονής και η ενεργοποίηση νέων πρωτεϊνών, που προλαβαίνουν την κυτταρική γήρανση. Όλο και περισσότερα ερευνητικά δεδομένα υποστηρίζουν την ικανότητά τους να επιδρούν στο ανοσοποιητικό σύστημα επηρεάζοντας μεταξύ άλλων τον πολλαπλασιασμό και τη δραστηριότητα των λευκών αιμοσφαιρίων.

Οι πολυφαινόλες του σταφυλιού κατά την διάρκεια της ερυθράς οινοποίησης, περνούν από το σταφύλι και τον φλοιό του στο σώμα του οίνου που δημιουργείται. Με αυτό τον τρόπο γίνονται βιοδιαθέσιμες στον ανθρώπινο οργανισμό.

Ο υψηλόβαθμος άκρατος οίνος του Ηλέσιον είναι φυσικής και ερυθράς οινοποίησης με άγριους γηγενείς ζυμομύκητες. Δεν έχει γίνει προσθήκη θειωδών, γευστικών, χημικών και χρωμάτων, είναι 100% από σταφύλι!  Δεν υπέστη πρωτεϊνική καθίζηση και δεν φιλτραρίστηκε! Έτσι πέρασαν στο σώμα του οίνου και παρέμειναν σχεδόν όλα τα αντιοξειδωτικά, οι πολυφαινόλες, η ρεσβερατρόλη και οι OPC (Ολιγο-Προ-Ανθοκυανιδίνες) των σταφυλιών.

Τα φαινολικά συστατικά είναι επίσης πολύ σημαντικά στην οινοποίηση, επειδή παίζουν σπουδαίο ρόλο σαν αντιοξειδωτικά στον οίνο, κυρίως αυτόν της ερυθράς οινοποίησης. Απ’ αυτά εξαρτάται το χρώμα των κρασιών και ο γευστικός χαρακτήρας τους. Συμμετέχουν στη σύνθεση των αρωμάτων και είναι υπεύθυνα για την ποιότητα που έχουν τα κρασιά ερυθράς οινοποίησης μετά την ωρίμανση και την παλαίωση.

Η Κοινότητα του Οργ. Ηλέσιον

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΥΓΕΙΑ
Η επιδημία Covid-19 «επιταχύνεται» και προκάλεσε 400.000 νέα κρούσματα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που πέρασε
ΥΓΕΙΑ
Πολύτιμη και στη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη κατά τη διενέργεια της καθοδηγούμενης με υπερήχους βιοψία είναι σήμερα η πιο επαναστατική τεχνολογική εξέλιξη στο πεδίο των διαγνωστικών υπερήχων
ΥΓΕΙΑ
Τα προϊόντα κυκλοφορούν στις αγορές σαν συμπληρώματα διατροφής, είναι μη εγκεκριμένα και η κυκλοφορία τους στην Ελλάδα μπορεί να γίνεται και μέσω διαδικτύου.
ΥΓΕΙΑ
Υποτιμημένος είναι πιθανότατα ο αριθμός των θανάτων που αποδίδονται σε λοίμωξη COVID-19
ΥΓΕΙΑ
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η ασθένεια μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο κυρίως μέσω σταγονιδίων προερχομένων από την μύτη ή το στόμα
ΥΓΕΙΑ
Ο καρκίνος του παχέος εντέρου αποτελεί μία από τις συχνότερες μορφές καρκίνου στον άνθρωπο.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x