A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Πανσέληνος Ιουλίου και Μερική Σεληνιακή Έκλειψη - Αναταραχές, ανακατατάξεις και εκπλήξεις

 

Πανσέληνος Ιουλίου και Μερική Σεληνιακή Έκλειψη - Αναταραχές, ανακατατάξεις και εκπλήξεις

Την αυλαία της καλοκαιρινής εκλειπτικής περιόδου κλείνει η Πανσέληνος και ταυτόχρονη  Έκλειψη Σελήνης που πραγματοποιείται στην 13ημοίρα και 37 λεπτά του Αιγόκερου στις 5 Ιουλίου στις 7 και 45 λεπτά το πρωί.

 Έχοντας τον τίτλο της τελευταίας Εκλειπτικής πράξης  στον άξονα Καρκίνου – Αιγόκερου, η σχηματιζόμενη Σεληνιακή Έκλειψη του Ιουλίου κλείνει οριστικά τον κύκλο της βιωματικής παράδοσης των μαθημάτων υπευθυνότητας και κοινωνικής ευθύνης σε συλλογικό επίπεδο. 

Η δυναμική τους επιρροή είναι ενεργή και αισθητή σε όλους μας, καθώς σε όλο αυτό το διάστημα των δύο χρόνων θέματα που ανήκουν στις προτεραιότητες του Καρκίνου,  τα σύνορα και η ασφάλεια του Έθνους όπως και στην δικαιοδοσία του Αιγόκερου, τα όρια και η κοινωνική ευθύνη απέναντι σε θέματα δημόσιας υγείας, μας απασχόλησαν και συνεχίζουν να μας απασχολούν. 

Οι εκπρόσωποι των παρορμητικών Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι ένιωσαν και ακόμη θα συνεχίσουν να νοιώθουν έντονη πίεση με τις επαναλαμβανόμενες Εκλείψεις πάνω τους καθώς τα γεγονότα, καταφθάνοντας με συνεχόμενο ρυθμό στη ζωή τους, μεταφέρουν την απαίτηση μιας προοδευτικά αυξανόμενης ώριμης συναισθηματικής αντιμετώπισης των καταστάσεων με προσωπική ανάληψη ευθυνών. 

Με την τρίτη Σεληνιακή Έκλειψη της χρονιάς τα συναισθήματα έχουν για άλλη μια φορά την τιμητική τους, καθώς διαδραματίζεται η τρίτη πράξη του έργου τους. 

Στην πρώτη Έκλειψη του Ιανουαρίου τα συναισθήματα δημιουργήθηκαν, στη δεύτερη του Ιουνίου αναγνωρίστηκαν και τώρα με την τρίτη του Ιουλίου… ήρθε η στιγμή να εκδηλωθούν.

Με την αντίθεση του Ήλιου και της Σελήνης στον άξονα Καρκίνου- Αιγόκερου, η Έκλειψη του Ιουλίου ρίχνει τους προβολείς της στα θέματα εργασίας, καριέρας και κοινωνικής καταξίωσης, που για μια τελευταία φορά έρχονται αντιμέτωπα με τα θέματα του σπιτιού και της οικογένειας. 

Η όψη σύγκρουσης που σχηματίζεται είναι ικανή να φέρει εντάσεις εξωτερικές αλλά και επόμενες εσωτερικές αναταραχές, καθώς στο σχηματιζόμενο κλίμα της αντιπαράθεσης, είναι δύσκολο να διακρίνουμε αν αυτά που συναισθηματικά φορτισμένοι εκφράζουμε… είναι πραγματικά αυτά που θέλουμε.

Κατά τη διάρκεια της Σεληνιακής Έκλειψης και ενώ τα ένστικτα και τα συναισθήματα βρίσκονται σε κορύφωση… το φως της Σελήνης αδρανεί. 

Στη συστολή που ακολουθεί της δίνεται το χρονικό περιθώριο να καταλαγιάσει την ένταση, ισορροπώντας όλες τις υποσυνείδητες λειτουργίες της. 

Προφανώς γιατί στην σκιά της Σελήνης η αντικειμενικότητα διακρίνεται ξεκάθαρα και όλα αποκτούν το σωστό μέγεθος και αξία.

 

 Η Έκλειψη του Αιγόκερου με τον ορθολογισμό και την αξιοκρατία που της αναλογεί, αναλαμβάνει να σχεδιάσει με στρατηγική ακρίβεια και γερές βάσεις την πορεία της ζωής, εξυπηρετώντας έτσι τα ζητούμενα του Ήλιου στον Καρκίνο, της αναγκαίας συναισθηματικής σταθερότητας όπως και της διατήρησης των σταθερών αξιών της οικογένειας, του σπιτιού και στην ευρύτερη έννοια του κράτους,

 Εργασιακές σχέσεις όπως και θέματα της καθημερινής μας συναναστροφής με άτομα του σπιτιού ή του εργασιακού περιβάλλοντος έρχονται στο προσκήνιο για να εξεταστούν πάντα λογικά και αξιοκρατικά. 

Οι συναισθηματικές προσκολλήσεις δεν έχουν θέση εδώ καθώς ο χρόνος είναι ο πλέον κατάλληλος για μπει τάξη και οργάνωση σε ό,τι μας απασχολεί. Στα πλαίσια αυτής της οργάνωσης  και πάντα με την ικανότητα του Αιγόκερου να αναγνωρίζει το συμφέρον του, οι σχέσεις επαγγελματικές ή και προσωπικές που από καιρό φαίνονταν προβληματικές … πρέπει να εκλείψουν.

Τη μεγάλη μας ανάγκη να γνωστοποιήσουμε τις θέσεις αυτές την εκφράζει ο Ερμής της σκέψης και του λόγου. 

Στην καίρια θέση της διαμετρικής αντίθεσης με την Έκλειψη της Σελήνης, η συναισθηματική επιρροή της περιοχής του Καρκίνου και κυρίως η ανάδρομη κίνηση του Ερμή δεν του δίνει την δυνατότητα να μεταφέρει σκέψεις και αποφάσεις με σαφήνεια. 

Οι διαφωνίες και οι λεκτικές εντάσεις κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι δύσκολο να απουσιάσουν.

Στην υπάρχουσα δυσκολία έκφρασης και κατανόησης, ο δυσαρμονικός σχηματισμός του ίδιου του Ερμή με τον Άρη της διεκδίκησης από τον ετοιμοπόλεμο Κριό τονίζει τον κίνδυνο για επικοινωνιακές προστριβές σε ιδιαίτερο κλίμα έντασης για τους Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους του πρώτου δεκαημέρου. 

Από την 5η μοίρα του Κριού και τον 9ο οίκο, ο ετοιμοπόλεμος Άρης ενεργοποιώντας την Έκλειψη του Δεκεμβρίου δεν αποκλείεται να επαναφέρει θέματα και συζητήσεις των προηγούμενων μηνών σε προσωπικό και εθνικοπολιτικό επίπεδο με την ίδια ένταση και ορατό τον κίνδυνο της δύσκολης διακρατικής επικοινωνίας.

Παρά το κλίμα που επικρατεί με τους εύφλεκτους διαπληκτισμούς , η Σεληνιακή Έκλειψη του Ιουλίου έχει εξασφαλισμένη τη φιλική του υποστήριξη του Ουρανού. 

Σε θέση διευκολυμένης αντίθεσης με τα Φώτα ο λάτρης της ελευθερίας και των αλλαγών, ο πλανήτης Ουρανός, δηλώνει σύμμαχος παρακινώντας μας να αφήσουμε πίσω ό,τι πια δεν μας χρειάζεται και να τολμήσουμε να διεκδικήσουμε το καινούριο, με τον δικό του διαφορετικό τρόπο… τον φιλελεύθερο και τον πρωτοποριακό. 

Ιδιαίτερα ευνοημένοι από τη στάση του Ουρανού και το γνωστό του μότο… η τύχη βοηθά τους τολμηρούς, θα είναι οι Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι  του δευτέρου δεκαημέρου όπως και οι Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθύες του ίδιου δεκαημέρου.

Η πλανητική συγκυρία της Έκλειψης όπως και η επιρροή της είναι διάχυτη σε όλους μας. Αφορά όμως άμεσα τα Ζώδια του παρορμητικού σταυρού, Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους του δευτέρου δεκαημέρου καθώς και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες, Ωροσκόπο ή και Μεσουράνημα κοντά στην 14η μοίρα της.

Άσπα Μόρφου – Αστροσοφία 

www.facebook.com/AstrosofiaAspa

Απόφοιτη Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

www.facebook.com/kosmogramma.gr

www.kosmogramma.gr

 

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΣΤΡΑ
Στις 23-10-2020, ο Ήλιος περνά στον σταθερά παθιασμένο και δυνατό Σκορπιό που επιθυμεί την ασφάλεια, τη δύναμη και τον έλεγχο.
ΑΣΤΡΑ
Οι ενάρξεις που καθορίζονται πάντα με την περιοδική συνάντηση του Ήλιου και της Σελήνης αναφέρονται στην αρχή ενός νέου κύκλου
ΑΣΤΡΑ
Ο 5oς χρόνος σπουδών στην Αστρολογική σχολή ΚΟΣΜΟΓΡΑΜΜΑ ξεκινάει τον Οκτώβριο, με 3 καινούργιους κύκλους Σπουδών
ΑΣΤΡΑ
Νέα Σελήνη Αυγούστου – Χαρά, διασκέδαση, ανάπτυξη, σε κύκλο περιορισμών.
ΑΣΤΡΑ
Στους έντονους ρυθμούς ενός καλοκαιριού που επαναστατεί, διώχνοντας μακριά κάθε υποψία ανάπαυλας και ανεμελιάς, πραγματοποιείται… και η Πανσέληνος του Αυγούστου.
ΑΣΤΡΑ
Σε απόσταση αναπνοής από την εκλειπτική περίοδο του καλοκαιριού, στις τελευταίες μοίρες του Καρκίνου και συγκεκριμένα στην 28η μοίρα και 26 λεπτά του ζωδίου πραγματοποιείται στις 20 Ιουλίου στις 8 και 33 λεπτά μετά το μεσημέρι, η Νέα Σελήνη του μήνα.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x