A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Κατάργηση του δημόσιου χώρου

 

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ

Το νέο σχέδιο νόμου για τις δημόσιες συναθροίσεις δεν είναι ούτε χουντικό ούτε δημοκρατικό όσο πανομοιότυπο και αν είναι με τα χουντικά διατάγματα περί απαγόρευσης συναθροίσεων.

Το νέο σχέδιο νόμου είναι Κρατικό. Ουδέποτε και με κανένα καθεστώς το κράτος δεν απεμπόλησε τη δυνατότητα να επεκτείνει την κυριαρχία του εις βάρος της κοινωνίας και των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Αυτός είναι ο πυρήνας της κυριαρχίας του που του επιτρέπει να διατηρεί για τον εαυτό του ακόμη και τα εθνικοσοσιαλιστικά κεκτημένα. Το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης, το θαύμα της εξαίρεσης, ο έλεγχος, η επιτήρηση, η απαγόρευση της κυκλοφορίας η καταστολή φτάνοντας μέχρι την επιβολή θανατοπολιτικής αν χρειαστεί τους ανυπότακτους και στους αποκλεισμένους.

Έχοντας ζήσει το κράτος τις καλύτερες στιγμές του στο πρόσφατο  lock down καταλαμβάνοντας απολύτως το δημόσιο χώρο μέσα από διατάγματα καθολικού αποκλεισμού της κοινωνίας  θεωρεί ότι ήρθε η στιγμή να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για τον αφανισμό του δημόσιου χώρου.  Όλοι γνωρίζουν και εμείς πολύ καλύτερα ότι η έξοδος του ανθρώπου στο δημόσιο χώρο και η διαβούλευση του εκεί, εγκυμονεί κινδύνους για την τάξη του κυρίαρχου κοινωνικού καθεστώτος, αφού η γνώμη μετατρέπεται σε κοινωνική δράση  που στο δημόσιο χώρο είναι ρευστή και ανοιχτή.

Η διαδήλωση είναι η εκδήλωση  της μετατροπής του ιδιώτη σε πολιτικό υποκείμενο είναι η συνειδητή έκφραση της κοινωνικής γνώμης που σκοπό έχει να παρενοχλήσει να παρεμποδίσει και τελικά να αντισταθεί στην καταπίεση του υπάρχοντος. Είναι με άλλα λόγια η κραυγή της αποσυμπίεσης και η πραγμάτωση της απελπισίας σε συνείδηση  και προοπτική.

Η κυβέρνηση επικαλούμενη μια «συντριπτική πλειοψηφία» τυχαία παρευρισκόμενων  «αγανακτισμένων» ιδιωτών νομοθετεί τον ευνουχισμό της διαδήλωσης και την κατάργηση του δημόσιου χώρου που είναι και ο τελικός σκοπός.

Η διαδήλωση και η συμμετοχή σε αυτήν, γίνεται ποινικό αδίκημα. Αυτό είναι το αξίωμα του νέου νομοσχεδίου και ακολουθούν ειρωνικές παράγραφοι που δίνουν κάτι ψίχουλα δικαιωμάτων και αυτά αφού εγκριθούν από το κράτος . Η δημοκρατία είναι αστυνομία και αυτή είναι η κατακλείδα του νομοσχεδίου.

Προκειμένου να γίνει διαδήλωση απαιτείται υποχρεωτικά λήψη άδειας από την Αστυνομία. Το ίδιο θα ισχύει και για τις συγκεντρώσεις

Η Αστυνομία έχει τη δυνατότητα να διαλύσει οποιαδήποτε συγκέντρωση και διαδήλωση με ή χωρίς άδεια.

Απαιτεί προκειμένου να παραχωρηθεί άδεια για τη διαδήλωση «πρόσωπο-οργανωτής» το οποίο θα είναι αστικά υπεύθυνος για τυχόν καταστροφές που θα προκύψουν.

                                                                                                                           

Και το ποιο εκκωφαντικό είναι ότι εντάσσει τις ομάδες περιφρούρησης-και τις οποίες απαιτεί να υπάρχουν υποχρεωτικά- των διαδηλώσεων στην Αστυνομία μετατρέποντάς τους σε συνεργάτες της!!!

Είναι φανερό ότι πρόκειται για μια προσπάθεια καταστολής και εγκαθίδρυσης ενός καθεστώτος βίας και υποταγής. Εχουν αντιληφθεί και προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν την επερχόμενη εξέγερση που μόνο οι αφελείς δεν έχουν ακούσει τον υπόγειο βόμβο της .

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ        

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Αντιεξουσιαστική Κίνηση

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ
Δεδομένης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί σε εθνικό όπως και σε παγκόσμιο επίπεδο, η επιτροπή αγώνα Μεγάλης Παναγίας θα πραγματοποιήσει φέτος το 7ο στη σειρά δεκαήμερο αγώνα στο δάσος των Σκουριών
ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ
Ήδη έχουν αρχίσει εργασίες αποψίλωσης του δάσους για την εγκαινίαση του καταστροφικού έργου «Kassiopi Project» της πολυεθνικής NCA Capital και της κυβέρνησης.
ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ
Δεν χαλαρώνουμε! Το Σάββατο 20 Ιουνίου 2020 μοιράζουμε 2.000 σαπούνια στον πεζόδρομο της Κατερίνης.
ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ
Με τη σημερινή ενέργεια θέλουν να διαμαρτυρηθούν για τη στάση της Περιφέρειας απέναντι στο μεγάλο πρόβλημα ατμοσφαιρικής ρύπανσης που αντιμετωπίζει η πόλη του Βόλου
ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ
Λόγω της Πανδημίας ελήφθησαν ακραία μέτρα που στέρησαν δικαιώματα μας και τελικά το ίδιο το νόημα του πολιτισμού και της ανθρώπινης ύπαρξης.
ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ
Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης και Ειρήνης της Κολομβίας (Indepaz) ανακοίνωσε στις 17 Μαΐου τη δολοφονία άλλων τριών κοινωνικών ακτιβιστών στη χώρα.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x