A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Νέα Σελήνη Ιουλίου - Οικογένεια και πατρίδα σε κύκλο προκλήσεων και περιορισμών

 

Νέα Σελήνη Ιουλίου -  Οικογένεια και πατρίδα σε κύκλο προκλήσεων και περιορισμών

Σε απόσταση αναπνοής από την εκλειπτική περίοδο του καλοκαιριού, στις τελευταίες μοίρες του Καρκίνου και συγκεκριμένα στην 28η μοίρα και 26 λεπτά του ζωδίου πραγματοποιείται στις 20 Ιουλίου στις 8 και 33 λεπτά μετά το μεσημέρι, η Νέα Σελήνη του μήνα. 

Με φανερή επιμονή στα θέματα που αφορούν και αποτελούν τα φλέγοντα ζητήματα του συναισθηματικού Καρκίνου, η δεύτερη συνάντηση του Ήλιου και της Σελήνης σε μοίρες του ζωδίου οριοθετεί την αρχή ενός νέου Σεληνιακού κύκλου, που μόλις αρχίζει και συνεχίζει να εξελίσσεται ως την αρχή του επόμενου στις 19 Αυγούστου. Στη διάρκεια του, οι πλανητικές συναντήσεις προσφέρουν τη δυνατότητα για μια δεύτερη ευκαιρία προσέγγισης στα αιτήματα του Καρκίνου.

Τα θέματα της ασφάλειας, του σπιτιού, της οικογένειας, του Έθνους, των ριζών, της παραδοσιακής κληρονομίας προωθούνται με τα γεγονότα που προκύπτουν μα παράλληλα με τον νέο αυτό κύκλο προσφέρονται οι ευκαιρίες για μια νέα αρχή και καινούρια ξεκινήματα στα ζητήματα που μας απασχόλησαν και συνεχίζουν να μας απασχολούν σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο. 

Στον συναισθηματικό Καρκίνο ο σχηματισμός της Νέας Σελήνης στον άξονα των διαπροσωπικών σχέσεων δημιουργεί μια συναισθηματική υπερχείλιση. Στην ανάγκη να διατηρήσουμε μια σταθερή βάση σε επίπεδο οικογένειας και με την ευρύτερη έννοια της πατρίδας, η οποιαδήποτε αιτία εξωτερικής απειλής θα οδηγούσε σε παρορμητική αντίδραση συναισθηματικού χαρακτήρα, μια αντίδραση που η θέση του Άρη στον εξίσου παρορμητικό Κριό θα υποστήριζε ολοκληρωτικά.

Η παρουσία της Νέας Σελήνης του Καρκίνου στον 7ο οίκο του Ωροσκοπίου τονίζει τις σχέσεις ανάμεσα σε μας και τους άλλους που στην προκειμένη περίπτωση, λόγω της ιδιότητας του Καρκίνου, αναφέρεται σε σχέσεις ενδοοικογενειακές, κοινωνικές καθώς και σε σχέσεις Εθνικού επιπέδου, μεταξύ των λαών.

 Με πρωταγωνιστικό ρόλο την ιδιομοιρική όψη αντίθεσης της με τον παντοδύναμο Κρόνο στον Αιγόκερω, ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει κατακόρυφα. 

Το αίσθημα της ευθύνης να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας και όποιους αισθανόμαστε ως οικογένεια έρχεται μαζί με  τα όρια, τον περιορισμό και την ψυχρή Κρόνια λογική εμποδίζοντας την πηγαία έκφραση συναισθηματισμού του Καρκίνου.

Και ενώ ο ορθόδρομος πια Ερμής μπορεί να υποστηρίξει την επικοινωνία επαναφέροντας την σε κανονικούς ρυθμούς, οι περιοριστικές συνθήκες, η συστολή και η μοναχικότητα που επιβάλλει η Κρόνια επιρροή κάνουν τα πολλά λόγια να μοιάζουν περιττά. 

Ακόμη και αν αυτό μπορεί να φαίνεται αρκετά καταπιεστικό, στη Σοφία του σύμπαντος δεν υπάρχει τίποτα τυχαίο.

 

Οι πλανητικές συναντήσεις και οι ενέργειες τους είναι πάντα επιβοηθητικές παρακινώντας μας πότε να ενεργούμε επεκτατικά και πότε να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες μας. 

Στον χρόνο της επιρροής των Κρόνιων ορίων, έχουμε τη δυνατότητα  να οριοθετήσουμε τόσο τα θέλω μας όσο και τρόπο της υπεράσπισής τους, τόσο στα οικογενειακά μας θέματα όσο και στα ευρύτερα κοινωνικά που αυτό το διάστημα εφιστούν την προσοχή μας.

 Κυρίως γιατί, ενώ η καλοκαιρινή διάθεση προωθεί την ανεμελιά και την χαλάρωση, με τον σχηματισμό του Κρόνου, Πλούτωνα, Δία στον Ωροσκόπο της Νέας Σελήνης έχουμε την ανάμνηση των πλανητικών συναντήσεων του Φεβρουαρίου και την απειλή της πανδημίας να θυμίζει πως είναι ακόμη εδώ, ζητώντας υπεύθυνη στάση από όλους μας.  

Και ενώ η λογική του Κρόνου συστήνει υπομονή και συγκράτηση σε ρίσκα, ο ετοιμοπόλεμος Άρης προχωρά σταθερά στις μοίρες του Κριού. 

Η παρορμητική του φύση παρόλο που ήδη από την 13η μοίρα του ενεργοποιεί την τελευταία Σεληνιακή Έκλειψη του Αιγόκερου πάντα περιμένει μια αφορμή, ένα λόγο για να εκφραστεί να διεκδικήσει ή να υπερασπιστεί ό,τι απειλεί για άλλη μια φορά τον άξονα Καρκίνου –Αιγόκερου, του σπιτιού, της οικογένειας, της πατρίδας προκειμένου να εξασφαλίσει την σταθερότητας τους και να υπερασπιστεί τη δημόσια εικόνας τους.

Η Νέα Σελήνη του Ιουλίου μας μιλά για σοβαρότητα και υπευθυνότητα χωρίς σίγουρα να υπόσχεται μπόνους και ευκολίες. 

Εκείνο όμως που βέβαια χαρακτηρίζει κάθε νέο ξεκίνημα που γίνεται σε αυτό το διάστημα είναι πως ό,τι τώρα αρχίζει με υπομονή, επιμονή και λογική κρίση θα έχει γερές βάσεις και διάρκεια στον χρόνο…

 

Η πλανητική συγκυρία του Νέου Σεληνιακού κύκλου μας αφορά όλους, απευθύνεται όμως ιδιαίτερα σε Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους στο τέλος του 3ου δεκαημέρου καθώς και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες, Ωροσκόπο ή και Μεσουράνημα κοντά στην 29η μοίρα των παραπάνω ζωδίων. 

Η επιρροή την Νέας Σελήνης είναι επίσης άμεση και στους Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους των δύο πρώτων μοιρών. 

 

Άσπα Μόρφου – Αστροσοφία

www.facebook.com/AstrosofiaAspa

Απόφοιτος Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

www.facebook.com/kosmogramma.gr

www.kosmogramma.gr

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΣΤΡΑ
Στις 6 Οκτωβρίου πέντε λεπτά μετά τις 2 το μεσημέρι, σύμφωνα με τις συντεταγμένες των Αθηνών, πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη
ΑΣΤΡΑ
Σε ένα υψηλής αισθητικής περιβάλλον στο μετρό της Πανόρμου, βρίσκεται η δημοφιλής Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα.
ΑΣΤΡΑ
Το ολόγιομο φεγγάρι του Σεπτεμβρίου σημειοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού
ΑΣΤΡΑ
Από τις πρώτες μέρες του φθινοπώρου η απόφαση να αφήσουμε πίσω μας τις αγαπημένες νωχελικές μέρες του καλοκαιριού, εκτός από γενναία, μοιάζει και ως μοναδική επιλογή.
ΑΣΤΡΑ
Το πολυτραγουδισμένο ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου πραγματοποιείται στις 22 Αυγούστου όπως και αυτό του Ιουλίου στον άξονα Λέοντα – Υδροχόου
ΑΣΤΡΑ
Ενώ η ζέστη και το μένος των πυρκαγιών απειλεί ζωές και περιουσίες, στις 8 Αυγούστου στις 4 και 50 λεπτά το απόγευμα πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη του Αυγούστου.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x