A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Αιδώς Αργείοι | Της Ιωάννας Λαχανά

Πρόσφατα ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσω του κυρίου Αποστολάκη ότι η Ελλάδα θα παρέδιδε στην Τουρκία τους οκτώ(8) Τούρκους στρατιωτικούς, που προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη την ημέρα εκδήλωσης της απόπειρας πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν.
 
Πέραν της παραβίασης κάθε έννοιας δικαίου και του νομικού πολιτισμού στη χώρα μας και στην Ευρώπη ,σε τούτο τον τόπο υπήρχαν πάντα δύο προαιώνιες αρχές
 
 α.Ο σεβασμός στους νεκρούς και
 
 β. Η παροχή ασύλου στους κατατρεγμένους.
 
 Το προκλητικό όμως της υπόθεσης αυτής δεν είναι η ομολογία ενοχής του κυρίου Αποστολάκη αλλά η εκκωφαντική σιωπή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του.Αλήθεια πού είναι ο λαλίστατος κατά τα άλλα πρώην εκπρόσωπος της κυβέρνησης Συριζα κ.Τζανακόπουλος,όταν ομολογείται δημόσια  μια εγκληματική ενέργεια που πληρεί ιδανικά την αντικειμενική και υποκειμενική υπόστασή των άρθρων 137α (βασανιστήρια) και 299 (ανθρωποκτονία με πρόθεση) του ΠΚ ,πέραν του ότι στην Τουρκία ισχύει η θανατική ποινή κάτι που καθιστά απαγορευτική την έκδοση;
 
Το ότι τα εγκλήματα αυτά έμειναν στο στάδιο της απόπειρας δεν οφείλεται ούτε στο ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στην αντίδραση των στελεχών του, αλλά σε εξωτερικά εμπόδια,όπως αποκάλυψε ο κ Αποστολάκης ,εκτός δηλαδή της βούλησης των προαναφερόμενων δραστών .
 
Το ζήτημα Εκτός από νομικό και προσβλητικό για τη χώρα μας  είναι καθαρά και πολιτικό γιατί καθ'υπέρβαση αποπειράθηκε η εκτελεστική εξουσία να υπερκεράσει την Δικαιοσύνη .
Ευτυχώς που υπήρξε πρόβλημα με τις τηλεπικοινωνίες και παρενέβη η δικαιοσύνη διαφορετικά η χώρα μας θα τίθετο αυτόματα εκτός ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού .
Την απάντηση βέβαια την πήρατε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Πέτσα λακωνικά:«Η Ελλάδα είναι ένα ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου και αυτό πρέπει να το σέβονται όλοι».
 
Και το ερώτημα για τον πολίτη παραμένει αναπάντητο: Ποιος θα τον προστατέψει από τους "προστάτες";
 
Αυτόματα ομώς γεννώνται και τα ακόλουθα ερωτήματα:
 
κ.Αποστολάκη 
1. Όπως αναφέρατε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega την 15-7-2020 ,όταν έγινε η προσγείωση του ελικοπτέρου προσπάθησατε να επικοινωνήσετε με τον Τούρκο ομόλογό σας κ. Ακάρ,φτάσατε μάλιστα και στο σημείο να  του δείξετε μεταγενέστερα και τα μηνύματα για να σας πιστέψει προφανώς.Ο στόχος σας ήταν πράγματι να παραδώσετε τους Τούρκους στρατιωτικούς στη χώρα τους χωρίς να ακολουθήσετε τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες που ισχύουν σε ένα κράτος δικαίου όπως πιστεύουμε ότι είναι η Ελλαδα;
2.Η επικοινωνία σας με τον Τούρκο ομόλογό σας και η απόπειρά σας να παραβιάσετε με προκλητικό τρόπο την έννομη ελληνική και διεθνή τάξη παραδίδοντας τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς στα χέρια ενός καθεστώτος, στο οποίο τα βασανιστήρια φαίνεται να έχουν γίνει συνήθης πρακτική ,ενώ ισχύει ακόμη η θανατική ποινή ελήφθη με πρωτοβουλία σας ή κατόπιν άνωθεν παράνομης εντολής στην οποία δεν οφείλατε υπακοή;
3. Ενημερώσατε,εάν η πρωτοβουλία ήταν δική σας, την πολιτική ηγεσια της χώρας ;Εάν ναι ποιους ενημερώσατε; Εάν όχι σας κάλεσε κάποιος από τους τότε κυβερνώντες για να σας ζητήσει εξηγήσεις για την απίστευτη αυτή ενέργεια σας; 
4.Με ποιο δικαίωμα ακυρώσατε ή αποπειραθήκατε να ακυρώσετε τον βασικό πυλώνα της Πολιτείας, δηλαδή την δικαιοσύνη;
 
Προς τον πρώην κυβερνητικο εκπρόσωπο και δικηγόρο κ.Τζανακόπουλο
1.Γνωρίζατε τις προαναφερόμενες πραξεις του κ. Αποστολάκη και αν ναι ποια ήταν η αντίδρασή σας;
2.Ενημερώσατε τον τότε Πρωθυπουργό για τις ενέργειες αυτές και ποια ήταν η αντίδρασή του;
3.Πώς κρίνετε σήμερα τις προαναφερόμενες ενέργειες του κ. Αποστολάκη και ποια είναι η θέση σας για την κατάλυση της νομιμότητας και την ακύρωση της ανεξάρτητης εξουσίας της Δικαιοσύνης;
 
 ΥΓ:Να κάνουμε και μία πρόβλεψη; Δεν πρόκειται να "συγκινηθεί" κανείς εισαγγελικός λειτουργός ή άλλο θεσμοθετημένο όργανο της ελληνικής πολιτείας.
 
  Βέβαια για παρέμβαση του ΔΣΑ ή και άλλων φορέων προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας δεν τρέφουμε και μεγάλες ελπίδες.
 
Ιωάννα Π. Λαχανά
Δικηγόρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Οι άνθρωποι ταλαιπωρούνται. Οι άνθρωποι βρέχονται και η κάθε σταγόνα της βροχής είναι φτιαγμένη από μολύβι και η νύχτα υπό βροχή είναι φτιαγμένη από το βαρύ ύδωρ της απελπισίας.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
«Η δράση δεν πρέπει να είναι αντίδραση, αλλά δημιουργία».
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Η πρόσφατη ελληνοτουρκική ένταση στην περιοχή του Καστελόριζου προσφέρει μερικά χρήσιμα συμπεράσματα.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Όλα εμείς τα μαλακισμένα πλάσματα που εγκαταλείψαμε την παιδική ηλικία στη δεκαετία του εβδομήντα, στον Σαββόπουλο βρήκαμε καταφύγιο και στην Αρλέτα. Ο Θεοδωράκης παραήταν συγκλονιστικός για τα γούστα μας, ο Χατζιδάκις παραήταν ευαίσθητος.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Για να καταστεί η δημοκρατία λειτουργική προϋποθέτει το δίπολο κοινωνία και πολιτικό σύστημα να βρίσκεται σε μια έστω και υποτυπώδη συνεργασία.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Μας πήγαν συντεταγμένους από την δουλειά. Το αφεντικό μάς είχε προειδοποιήσει.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x