A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Πανσέληνος του Αυγούστου – Η επανάσταση είναι πάντα απρόβλεπτη

 

Πανσέληνος του Αυγούστου – Η επανάσταση είναι πάντα απρόβλεπτη

Στους έντονους ρυθμούς ενός καλοκαιριού που επαναστατεί, διώχνοντας μακριά κάθε υποψία ανάπαυλας και ανεμελιάς, πραγματοποιείται… και η Πανσέληνος του Αυγούστου.

Ακολουθώντας πιστά τις απρόβλεπτες διαθέσεις αυτού του καλοκαιριού που διανύουμε, το απόγευμα  της Δευτέρας στις 3 Αυγούστου με τη διαμετρική αντίθεση του Ήλιου και της Σελήνης στις 6 και 59 λεπτά πραγματοποιείται, στη12η μοίρα του Υδροχόου, η ιδιαίτερη εκρηκτική και επαναστατική Πανσέληνο του Αυγούστου.

Όπως κάθε Πανσέληνος έτσι και αυτή φέρνει στην επιφάνεια κρυμμένα συναισθήματα και ένστικτα κορυφώνοντας τα γεγονότα, που δημιουργήθηκαν με τη Νέα Σελήνη που προηγήθηκε.

Στην αναφερόμενη Πανσέληνο τα γεγονότα προφανώς εξελίσσονται με έντονο χαρακτήρα καθώς η ανάγκη για ελευθερία και άμεση ανεξαρτησία είναι εκκωφαντική…

Εκτός από τον σχηματισμό στον ιδιαίτερα δυναμικό άξονα των διαπροσωπικών σχέσεων που η μάχη μεταξύ του «εγώ» και οι «άλλοι» παραμένει ζήτημα φλέγον και αιώνιο, η ένταση της Πανσελήνου μεγεθύνεται τόσο από την ανυπόμονη ανάγκη της αποδέσμευσης του Υδροχόου πάνω της, όσο και από την εμπλοκή του ομοϊδεάτη Ουρανού στον σχηματισμό της.

Στην ακμή του τέταρτου οίκου που διαπραγματεύεται τα θέματα του σπιτιού και της πατρίδας, ο Ουρανός, ο πλανήτης του απρόοπτου, σχηματίζοντας όψεις δυσαρμονίας σε Ήλιο και Σελήνη προκαλεί μια έντονη δυσανεξία σε οτιδήποτε προσπαθεί να μας επιβληθεί ως εξουσία, ως αρχή και ως ασφυκτικό… πρέπει.

Το απρόσμενο έχει την τιμητική του για το διάστημα που ακολουθεί, έως τον σχηματισμό της Νέας Σελήνης στις 19 Αυγούστου,  με πιο φανερή την παρουσία του γύρω από τις μέρες της Πανσελήνου, κυρίως από την πρώτη έως και τις πέντε του μήνα.

 Ξαφνικά γεγονότα δεν θα μπορούσαν να λείψουν στις μέρες αυτές υποκινούμενα είτε με ενέργειες δικές μας είτε των άλλων. Η δράση και η αντίδραση είναι άμεσες σε κάθε περίπτωση καθώς η θέση του Άρη στον πύρινο Κριό και η δυσμενής του όψη με τον αυξητικό Δία πολλαπλασιάζουν την πολεμική διάθεση, κρατώντας τις φλόγες ζωηρές… ακόμα και σε φυσικό επίπεδο.

 Ιδιαίτερα πλήττονται με την παρουσία του Ήλιου στον έβδομο οίκο και τη συμμετοχή του στον σχηματισμό των δυσαρμονικών όψεων με τον ανατρεπτικό Ουρανό οι συνεργασίες, οι σχέσεις επαγγελματικές ή συζυγικές, όπως και οι αντιπαραθέσεις με όσους μας χωρίζουν νομικές υποθέσεις σε προσωπικό επίπεδο καθώς και σε γενικότερο συλλογικό πλαίσιο. Οι αντιδικίες με… φανερούς εχθρούς θα μπορούσαν στις μέρες αυτές να έχουν μια αιφνίδια ανάφλεξη με εκρηκτικά αποτελέσματα.

Με την Πανσέληνο στον Υδροχόο, άμεση είναι επίσης και η επιρροή των συγκεκριμένων, έντονων πλανητικών ενεργειών στις φιλικές σχέσεις, στα σχέδια και στους στόχους μας.

Στον ίδιο χρόνο η ιδιομοιρική όψη αντίθεσης του Ερμή, του λόγου με τον ανάδρομο Κρόνο του Αιγόκερου, δίνει πολλές ευκαιρίες για σκληρά λεκτικά ξεσπάσματα που μπορούν να δώσουν ένα οριστικό τέλος σε σχέσεις, επαγγελματικά σχέδια ή χρόνιες αντιδικίες που ενώ   εδώ και καιρό λιμνάζουν ζητώντας λύση… εμείς απλώς βαρετά τα συντηρούμε για την υποτιθέμενη  τιμή των δεσμών του χρόνου που μας έδεσαν μαζί τους.

Η Πανσέληνος του Αυγούστου συνεχίζοντας τους ανατρεπτικούς ρυθμούς ενός καλοκαιριού πρωτόγνωρου που κινείται στα πλαίσια μιας χρονιάς που θα συνεχίσει να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον μας ως το τέλος της, επιστρατεύει τον πλανήτη Ουρανό… τον στρατηγό των επαναστάσεων.

Με το χρίσμα του ρυθμιστή του Σύμπαντος, υπηρετώντας κατεξοχήν την εξέλιξη για το καλό όλων, ο Ουρανός της ανατροπής προκαλεί πάντα αιφνίδιες ταραχές με τρόπο απρόβλεπτο και εκρηκτικό.

Τα ξαφνικά γεγονότα που προκύπτουν είναι μέρος του στρατιωτικού του σχεδιασμού. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν σκοπό να διαλύσουν τα καλώς κείμενα της ζωής μας. Αντίθετα, με τη δική του προωθητική δράση καλούμαστε εμείς να επαναστατήσουμε συνειδητά σε ό,τι πραγματικά μας δεσμεύει… με λογική και ελεύθερη βούληση αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που μας αναλογούν.

Ο πλανητικός σχεδιασμός της Πανσελήνου του Αυγούστου αυτή τη χρονιά, δεν μιλάει ούτε για αμέριμνες διακοπές ούτε για καλοκαιρινή ραστώνη. Αντίθετα μιλά για εξελίξεις σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο που αφορούν όλους μας.

Απευθύνεται ιδιαίτερα στους εκπροσώπους του Σταθερού Σταυρού, Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους γεννημένους στο τέλος του πρώτου και αρχές του δευτέρου δεκαημέρου καθώς και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες, Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα κοντά στη 12η μοίρα της Πανσελήνου. 

Άσπα Μόρφου – Αστροσοφία

www.facebook.com/AstrosofiaAspa

Απόφοιτη Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

www.facebook.com/kosmogramma.gr

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΣΤΡΑ
Η πρώτη πανσέληνος της χρονιάς, το ολόφωτο φεγγάρι του Ιανουαρίου
ΑΣΤΡΑ
Ένα νέο έτος ξεκινά με τις ευχές και τις ελπίδες όλων μας για μια νέα χρονιά, που θα φέρει λύσεις ουσιαστικές στα προβλήματα που συνεχίζουν να μας απασχολούν
ΑΣΤΡΑ
Η πανσέληνος της μεγάλης νύχτας πραγματοποιείται στις 19 Δεκεμβρίου στον άξονα Διδύμων – Τοξότη
ΑΣΤΡΑ
Με την ολική Έκλειψη Ηλίου στην 12η μοίρα και 23 πρώτα λεπτά του Τοξότη, κλείνει η χειμερινή εκλειπτική περίοδος του 2021
ΑΣΤΡΑ
Πραγματοποιείται στις 19 Νοεμβρίου στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού στις 27 μοίρες και 15 λεπτά στις 11 το πρωί ώρα Ελλάδας.
ΑΣΤΡΑ
Η Νέα Σελήνη του Νοεμβρίου πραγματοποιείται στις 4 του μήνα ένα τέταρτο μετά τις 11 το βράδυ
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x