A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Νέα Σελήνη Αυγούστου – Χαρά, διασκέδαση, ανάπτυξη, σε κύκλο περιορισμών

 

Νέα Σελήνη Αυγούστου – Χαρά, διασκέδαση, ανάπτυξη, σε κύκλο περιορισμών.

Την έναρξη ενός νέου Σεληνιακού κύκλου εγκαινιάζει, στις 19 Αυγούστου στις 5 και 42 λεπτά το πρωί, η συνάντηση του Ήλιου και της Σελήνης στην 27η μοίρα του επιβλητικού και δημιουργικού Λέοντα.

Με μια καθαρά οργανωτική διάθεση ο σχηματισμός της Νέας Σελήνης στον προσωπικό πρώτο οίκο του Ωροσκοπίου ακτινοβολώντας την εξωστρεφή, δραστήρια και ζωντανή φύση του Λιονταριού μεταδίδει την ανάγκη για χαρά και διασκέδαση προσωπικά στον καθένα μας.

Στο κλίμα του έντονου καλοκαιριού που διανύουμε η Νέα Σελήνη στο λαμπερό και εξωστρεφές Ζώδιο του Λιονταριού βάζει μια άνω τελεία σε ότι έως τώρα απασχολούσε τη σκέψη μας. Με παιχνιδιάρικη διάθεση μας προτρέπει όλους να ασχοληθούμε με ζητήματα προσωπικά ξαναβρίσκοντας την αισιοδοξία και τη διάθεση για δημιουργικότητα και… ζωή.

Υποστηρικτικά και εντελώς αρμονικά στη γενική αυτή διάχυτη διάθεση της λειτουργεί η ευνοϊκή όψη του Άρη από τον παρορμητικό Κριό. Ο πάντα έτοιμος για δράση Άρης, σε θέση κυβέρνησης, προτρέπει για κινήσεις ανάπτυξης και επέκτασης. Η θέληση και η δράση με αυτή την πλανητική συμμαχία βοηθούν πάντα τους τολμηρούς να πραγματοποιήσουν με επιτυχία τους στόχους τους.

Στον ίδιο χρόνο η δυσαρμονία του πλανητικού σχηματισμού στον Αιγόκερω, του Κρόνου, Πλούτωνα και Δία κατευθύνει με όψη πιεστικού τετραγώνου την ενέργειά της πάνω σε κάθε καινούρια κίνηση ανάπτυξης απειλώντας να διαλύσει οτιδήποτε στηρίζεται σε μη βάσιμες σκέψεις και συνήθειες του παρελθόντος.

Οι ενέργειες των δυσμενών πλανητικών όψεων σίγουρα θα μπορούσαν να βάζουν εμπόδια αυτή την εποχή σε οτιδήποτε θέλουμε να πραγματοποιήσουμε με κίνητρο τον ασυλλόγιστο παρορμητισμό. Σημαντική και εξαιρετικά επιβοηθητική σε αυτό θα είναι από τις 20 Αυγούστου η νέα θέση του Ερμή στη ζωδιακή περιοχή της Παρθένου. Η λογική, η ορθή κρίση και ο προγραμματισμός ανήκουν στην δικαιοδοσία της.

 Η σωστή διαχείριση τους σίγουρα θα βοηθήσει, ώστε οι όποιες υπεύθυνες ενέργειες να είναι στοχευμένες ειδικότερα για τους εκπροσώπους των ζωδίων της φωτιάς, Κριούς, Λέοντες και Τοξότες του τρίτου δεκαημέρου όπως και για τους εκπροσώπους των Ζωδίων του αέρα Δίδυμους, Ζυγούς και Υδροχόους της ίδιας περιοχή.

 Η εύνοια κάνει επίσης αισθητή την παρουσία της με την αρμονική όψη του Ουρανού και της Αφροδίτης. Η τύχη και τα απρόοπτα, στις μέρες γύρω από την Νέα Σελήνη, δημιουργούν απρόσμενες, ευχάριστες συναισθηματικές ανατροπές φέρνοντας νέες ερωτικά σχέσεις, μα και ξαφνικές οικονομικές ευκαιρίες στους Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες γεννημένους στο τέλος του πρώτου και αρχές του δευτέρου δεκαημέρου καθώς και τους Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους της ίδιας περιοχής.

Παρά την τάση των ημερών να ασχοληθούμε με τα τελείως προσωπικά μας ζητήματα, η υπόκωφη αίσθηση του περιορισμού στις καθημερινές μας συνήθειες υποβόσκει. Εκδηλώνεται πλανητικά με τη δυσαρμονική όψη του Κρόνου στον σχηματισμό της Νέας Σελήνης. Η ενέργεια της όψης λόγω της δευτερεύουσας σημασία της δεν δημιουργεί ορατά εμπόδια. Η δράση της είναι όμως εμφανής σε ψυχολογικό επίπεδο δημιουργώντας μια πίεση εσωτερική που δημιουργεί ένα κράτημα στην καθημερινή αυθόρμητη έκφραση.

Σε συλλογικό επίπεδο η αίσθηση αυτή είναι απολύτως δικαιολογημένη καθώς παρά την συνεχόμενη επανάληψη των κοινωνικών και εθνικών προβλημάτων τίποτα ακόμη δεν έχει τελειώσει. Οι διπλωματικές επαφές με σκοπό την αναζήτηση ειρηνικών λύσεων στο πνεύμα της πρωτοπορίας του Υδροχόου έχουν την τιμητική τους για το επόμενο διάστημα καθώς η Αστρική Δήμητρα στον 7ο οίκο του Χάρτη της Νέας Σελήνης εργάζεται πυρετωδώς σε όλη τη διάρκεια του νέου σεληνιακού μήνα για αυτό.

 Με τον οξύθυμο Άρη του Κριού να πραγματοποιεί σε κλίμα έντασης στις 24 Αυγούστου την πρώτη από τις τρεις επαναλαμβανόμενες δυσαρμονικές συναντήσεις του - ως την οριστική του αποχώρηση από τον παρορμητικό Κριό στις 7 Ιανουαρίου του 2021- με τον πλανητικό σχηματισμό του Αιγόκερω, του Κρόνου, Πλούτωνα και Δία, η αναζήτηση λύσεων ίσως να  μην είναι εύκολη υπόθεση.

Οι επικοινωνιακές αντιθέσεις βάζουν ένα οριστικό τέλος σε ό,τι πρέπει να λυθεί. Οι Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι  που εκπροσωπούν τις τελευταίες μοίρες του Παρορμητικού Σταυρού βρίσκονται για άλλη μια φορά στο μάτι του κυκλώνα. Η ψυχραιμία και η ωριμότητα σε αυτή την περίπτωση θα βοηθήσουν ώστε να δοθούν λύσεις με το λιγότερο κόστος, ακόμη και αν αυτό που πρέπει τελικά να τελειώσει είναι ένας προσωπικός αγώνας με σκέψεις, ενέργειες και δράσεις που εδώ και καιρό δεν οδήγησαν πουθενά.

Με  τον πλανητικό σχηματισμό της Νέας Σελήνης, τα νέα ξεκινήματα που έχουν ως βάση τη θέληση για δημιουργία νέων καταστάσεων έχουν αισιόδοξη προοπτική. Οτιδήποτε λήγει οριστικά αυτό το διάστημα αφήνει χώρο για κάτι νέο, μια νέα αρχή που με μικρή σχετικά προσπάθεια… οδηγεί στην επιτυχία.

Η Νέα Σελήνη του Αυγούστου ως πλανητική συγκυρία μας αφορά όλους. Ιδιαίτερα ευνοημένοι από αυτή θα είναι οι Κριοί, Λέοντες και Τοξότες που εκπροσωπούν το τέλος του τρίτου δεκαημέρου καθώς και οι Δίδυμοι, Ζυγοί και Υδροχόοι της ίδιας ζωδιακής περιοχής. Επίσης η εύνοια είναι διάχυτη και σε όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες, Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα στην 27η μοίρα της Νέας Σελήνης του Λέοντα.

Άσπα Μόρφου – Αστροσοφία

https://www.facebook.com/AstrosofiaAspa/

Απόφοιτη Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

https://www.facebook.com/kosmogramma.gr/

 

 

 

   

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΣΤΡΑ
Η πρώτη πανσέληνος της χρονιάς, το ολόφωτο φεγγάρι του Ιανουαρίου
ΑΣΤΡΑ
Ένα νέο έτος ξεκινά με τις ευχές και τις ελπίδες όλων μας για μια νέα χρονιά, που θα φέρει λύσεις ουσιαστικές στα προβλήματα που συνεχίζουν να μας απασχολούν
ΑΣΤΡΑ
Η πανσέληνος της μεγάλης νύχτας πραγματοποιείται στις 19 Δεκεμβρίου στον άξονα Διδύμων – Τοξότη
ΑΣΤΡΑ
Με την ολική Έκλειψη Ηλίου στην 12η μοίρα και 23 πρώτα λεπτά του Τοξότη, κλείνει η χειμερινή εκλειπτική περίοδος του 2021
ΑΣΤΡΑ
Πραγματοποιείται στις 19 Νοεμβρίου στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού στις 27 μοίρες και 15 λεπτά στις 11 το πρωί ώρα Ελλάδας.
ΑΣΤΡΑ
Η Νέα Σελήνη του Νοεμβρίου πραγματοποιείται στις 4 του μήνα ένα τέταρτο μετά τις 11 το βράδυ
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x