A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Σημεία και τέρατα στο ΧΥΤΑ Φυλής! (πετρελαιοειδή, πυρκαγιές, κίνδυνος κατολισθήσεων)

 

Γράφει το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Η ΕΕ του ΕΔΣΝΑ συνεχίζει να «συνεδριάζει» τηλεφωνικά (με το δήμαρχο Φυλής να συμμετέχει, αλλά να δηλώνει αποχή στις ψηφοφορίες, άγνωστο για ποιο λόγο)  και να λαμβάνει αποφάσεις με μεγάλο οικονομικό αντικείμενο, χωρίς καν να ενημερώνει τα μέλη του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ και τους δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια της περιοχής. Ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα από τα νέα … κατορθώματα της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ:

 

Τα μέλη του Δ.Σ του ΕΔΣΝΑ και τα δημοτικά συμβούλια της περιοχής έμαθαν από τη «Διαύγεια» πως στις 31/7/2020, η ΕΕ του ΕΔΣΝΑ ενέκρινε τη λήξη του σταδίου Β.Ι της ανταγωνιστικής διαπραγμάτευσης με τα εργολαβικά σχήματα (ΗΛΕΚΤΩΡ - ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ) για τη νέα χωματερή.  

 

Μόλις χτες (17/8/2020) μάθαμε, πάλι από τη «Διαύγεια», ότι εγκρίθηκε  η χορήγηση παράτασης της προθεσμίας ολοκλήρωσης του έργου με τίτλο «Εργασίες διαμόρφωσης κυττάρων β’ φάσης» και πως σε τμήμα του ενεργού μετώπου διάθεσης απορριμμάτων, εκπονείται το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFEDIANA (LIFE16 ENV/GR/000461), με τίτλο «Ανάπτυξη Πιλοτικής Μονάδας αξιοποίησης των υπολειμμάτων των πετρελαιοειδών προϊόντων (ιλύων) σε νέα υλικά υψηλής προστιθέμενης αξίας», με ημερομηνία λήξης 31/12/2020 και συμμετέχοντες φορείς τη Motor Oil Hellas, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, την Power Media Productions και το Δήμο Ραφήνας -Πικερμίου, με συντονιστή δικαιούχο την Motor Oil Hellas. Δηλαδή, μάθαμε πως, εκτός όλων των άλλων, στο ΧΥΤΑ Φυλής πέφτουν και υπολείμματα πετρελαιοειδών προϊόντων!

 

Μόλις χτες, επίσης, μάθαμε πως πάρθηκε απόφαση από την ΕΕ του ΕΔΣΝΑ, για την έγκριση του 5ου πίνακα εργασιών και για την άσκηση δικαιώματος προαίρεσης των «ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΤΙΣ Ο.Ε.Δ.Α. ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ». Από το σκεπτικό της απόφασης πληροφορούμαστε πως στις 9/7/2020 υπήρξε πυρκαγιά στο  ενεργό μέτωπο διάθεσης απορριμμάτων της α ́ φάσης του ΧΥΤΑ Φυλής, τόσο σοβαρή που επέφερε ουσιώδεις μεταβολές στον προγραμματισμού ανάλωσης των συμβατικών ποσοτήτων της κύριας σύμβασης, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η ολοκλήρωση της κύριας σύμβασης αν δεν προηγηθεί ανακατανομή των συμβατικών της ποσοτήτων.

 

Μάθαμε ακόμη πως στα τέλη Αυγούστου θα αρχίσουν να πέφτουν σκουπίδια στο πρώτο μέτωπο διάθεσης του νέου ΧΥΤΑ που συνεχίζει να κατασκευάζεται στην κλειστή από το 2004 εγκατάσταση των Άνω Λιοσίων (σημείωση: από δική μας αυτοψία στο χώρο, διαπιστώσαμε πως συνεχίζονται οι εκβραχισμοί και δεν έχουν γίνει εργασίες στεγανοποίησης, συλλογής βιοαερίου, στραγγισμάτων κ.λπ.). Είναι απορίας άξιο το πως θα αρχίσει η απόθεση σκουπιδιών σε ένα κανονικό εργοτάξιο.

 

Χτες, επίσης, είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες πως πάνω από 5.000 φορτία φορτηγών, με υλικά από τις φονικές πλημύρες της Εύβοιας, θα μεταφερθούν στο ΧΥΤΑ Φυλής.

 

Την ίδια ώρα βλέπουμε τα κύτταρα, στα οποία γίνεται απόθεση σκουπιδιών να έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα ασφαλείας για τους εργαζόμενους στο χώρο.

 

Καλούμε τον κ. Πατούλη και την ΕΕ του ΕΔΣΝΑ να σταματήσουν να παίζουν με τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων. Όταν αρχίσει η περίοδος των βροχοπτώσεων, θα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κατολισθήσεων, εφ’ όσον τα σκουπίδια θα συνεχίσουν να εναποτίθενται σε μικρό χώρο και σε απαγορευτικά μεγάλο ύψος.

 

Οι δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια της περιοχής έχουν υποχρέωση να ζητήσουν εξηγήσεις και επίσημη ενημέρωση από τον κ. Πατούλη και την ΕΕ του ΕΔΣΝΑ για τα σημεία και τα τέρατα που γίνονται καθημερινά στο ΧΥΤΑ Φυλής. 

ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής - Δ. Αθήνας

oxixytafilis.blogspot.com - [email protected] - f/b: Δυτικό Μέτωπο

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Οι συγκεκριμένες βουνοκορφές βρίσκονται στα σύνορα των δήμων Δωρίδας και Μακρακώμης
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Το ιδιωτικό κεφάλαιο καθορίζει τις πολιτικές διαχείρισης των αποβλήτων
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Ο φτωχός Νότος υφίσταται εκμετάλλευση, ώστε ο πλούσιος Βορράς να μπορέσει να μεταβεί στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Στο video φαίνεται το «Σινικό τείχος» 1.535 μέτρων που κατασκευάζεται προκειμένου να σχηματιστεί μια λίμνη σκουπιδιών
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Εκτιμήσεις και για το όφελος που θα είχαν οι ελληνικές πόλεις αν εφάρμοζαν τα νέα αυστηρότερα όρια για τη ρύπανση του αέρα.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Kατεπείγον αίτημα δράσης ενάντια στα δηλητηριασμένα δολώματα
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x