A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Τα CDC αναθεωρούν κατά 94% προς τα κάτω τους θανάτους «από» Covid-19 στις ΗΠΑ | Επιμέλεια Κλεάνθης Γρίβας

 

Τα CDC αναθεωρούν κατά 94% προς τα κάτω τους θανάτους «από» Covid-19 στις ΗΠΑ | Επιμέλεια Κλεάνθης Γρίβας

 

Νέα επικαιροποιημένα δεδομένα από τα CDC δείχνουν τώρα ότι μόνο το 6% από τους 161.392 θανάτους που αποδόθηκαν στη νόσο Covid-19, οφείλονται σ’ αυτή

 

Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους.

Οι άνθρωποι αυτοί ήταν μια κάποια λύσις.

 

Κ. Καβάφης

Περιμένοντας τους βαρβάρους

 

 

 

Νίκι Λουίζ

29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

ΠΗΓΗ: techstartups.com

 

 

Τα «Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων» των ΗΠΑ (CDC) ανακοίνωσαν προσφάτως τους προσωρινούς αριθμούς θανάτων για την περίοδο αναφοράς από 1 Φεβρουαρίου έως 22 Αυγούστου 2020. 

 

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, τα CDC δήλωσαν ότι 

 

Μόνο το 6% των 161.392 θανάτων στις ΗΠΑ σχετίζονται με το COVID-19. 

 

Το άλλο 94% είχε, κατά μέσο όρο, 2 και πλέον προϋπάρχοντα βαριά υποκείμενα νοσήματα (συννοσηρότητες) ανά θάνατο. 

 

Σχεδόν το 60% όλων των θανάτων ήταν άνω των 75 ετών.

 

Τα CDC δήλωσαν ότι «οι προσωρινές καταμετρήσεις θανάτων βασίζονται σε δεδομένα ‘πιστοποιητικών θανάτου’ που παραλήφθηκαν και κωδικοποιήθηκαν από το Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Υγείας (NCHS) στις 26 Αυγούστου 2020. Οι αριθμοί θανάτου καθυστερούν [στη συλλογή τους] και ενδέχεται να διαφέρουν από άλλες δημοσιευμένες πηγές».

 

Δεδομένου ότι το προσδόκιμο ζωής στις ΗΠΑ είναι τα 78 έτη, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι μερικά κράτη έστειλαν σκόπιμα ασθενείς με COVID σε γηροκομεία όπου τα άτομα διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο.

 

Ακολουθεί το απόσπασμα από τα CDC για τις  συννοσηρότητες  (υποκείμενα νοσήματα)

 

«Ο Πίνακας 3 δείχνει τους τύπους των συνθηκών υγείας και τις συμβάλλουσες αιτίες που αναφέρονται σε συνδυασμό με θανάτους οι οποίοι σχετίζονται με τη νόσο του κοροναϊού 2019 (COVID-19). Για το 6% των θανάτων, το COVID-19 ήταν η μόνη αιτία που αναφέρθηκεΓια θανάτους με άλλες καταστάσεις ή αιτίες εκτός από την COVID-19, υπήρχαν κατά μέσο όρο, 2+ υποκείμενα νοσήματα (συννοσηρότητες) ή άλλες αιτίες ανά θάνατο. Ο αριθμός των θανάτων με κάθε πάθηση ή αιτία εμφανίζεται για όλους τους θανάτους και ανά ηλικιακή ομάδα.

 

Ενημέρωση: Η επικεφαλίδα ενημερώνεται για να αντικατοπτρίζει την επικαιροποίηση [της σελίδας] που γίνεται από τα CDC.

 

Παλιός Τίτλος: Νέα ενημερωμένα δεδομένα από τα CDC δείχνουν τώρα ότι ΜΟΝΟ το 6% των 161.392 θανάτων που αναφέρθηκαν ως θάνατοι από κοροναϊούς στις ΗΠΑ σχετίζονται με τη COVID-19

 

Νέος Τίτλος: Νέα ενημερωμένα δεδομένα από τα CDC δείχνουν τώρα ότι ΜΟΝΟ το 6% των 161.392 θανάτων που αναφέρθηκαν ως θάνατοι από κοροναϊούς στις ΗΠΑ σχετίζονται με τη COVID-19

 

 

pastedGraphic_2.png

 

pastedGraphic_3.png

 

 

pastedGraphic_4.png

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ CDC : Ο αριθμός των συννοσηροτήτων που αναφέρονται σ’ αυτόν τον πίνακα αφορούν σε θανάτους που ελήφθησαν και κωδικοποιήθηκαν κατά την ημερομηνία ανάλυσης και δεν αντιπροσωπεύουν όλους τους θανάτους που συνέβησαν εκείνη την περίοδο. Τα δεδομένα αυτού του πίνακα προέρχονται από ένα μέρος της βάσης δεδομένων του Εθνικού Κέντρου Στατιστικών Υγείας (NCHS) που έχει ληφθεί σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ανεξάρτητα από τα στοιχεία των άλλων πινάκων παρακολούθησης αυτής της σελίδα, τα οποία καταγράφονται κατά την ημερομηνία της ενημέρωσης. Ως αποτέλεσμα, ο συνολικός αριθμός θανάτων COVID-19 σ’ αυτό τον πίνακα ενδέχεται να μην ταιριάζει με άλλους πίνακες παρακολούθησης αυτής της σελίδας.

 

* Τα δεδομένα κατά τη διάρκεια της [αναφερόμενης] περιόδου είναι ελλιπή λόγω της καθυστέρησης στο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στο χρόνο που συνέβη ο θάνατος και η ολοκλήρωση του πιστοποιητικού θανάτου και στην υποβολή του στο Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Υγείας (NCHS) και την επεξεργασία του για τους σκοπούς αυτής της αναφοράς. Αυτή η καθυστέρηση μπορεί να κυμαίνεται από 1 έως 8 εβδομάδες ή περισσότερο.

 

1. Οι συννοσηρότητες που συμβάλλουν στον θάνατο εντοπίστηκαν χρησιμοποιώντας τη Διεθνή Ταξινόμηση Νοσημάτων, 10η Αναθεώρηση (ICDndash, 10). Οι θάνατοι που αφορούσαν περισσότερες από μία συννοσηρότητες (π.χ. θάνατοι με διαβήτη και αναπνευστική ανακοπή) καταμετρήθηκαν και στα δύο σύνολα. Για να αποφευχθεί η μέτρηση του ίδιου θανάτου πολλές φορές, οι αριθμοί για διαφορετικές συννοσηρότητες δεν πρέπει να αθροίζονται.

 

2. Οι θάνατοι με επιβεβαιωμένο ή υποτιθέμενο COVID-19, είναι κωδικοποιημένοι στον κωδικό ICD-10 U07.1 της Διεθνούς Ταξινόμησης Νοσημάτων (ICDndash, 10).

 

 

 

 

 

CDC: Το 94% των Αμερικανών που πέθαναν από το COVID-19 είχαν υποκειμενα νοσήματα

 

NEW YORK POST

Της Amanda Woods

31 Αυγούστου 2020

 

nypost.com/2020/08/31/94-of-americans-who-died-from-covid-19-had-contributing-conditions/

 

Το 94% των Αμερικανών που πέθαναν από το COVID-19 είχαν και άλλα «υποκείμενα νοσήματα ή συμβάλλουσες αιτίες» εκτός από τον ιό, σύμφωνα με νέα έκθεση του CDC .

 

Χρησιμοποιώντας προσωρινά δεδομένα για τους θανάτους που σχετίζονται με κοροναϊό από τις 1 Φεβρουαρίου έως τις 22 Αυγούστου 2020, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) κατέληξαν την περασμένη εβδομάδα ότι μόνο «για το 6% των θανάτων, την COVID-19 ήταν η μόνη αιτία που αναφέρεται».

 

«Για θανάτους με άλλα υποκείμενα νοσήματα ή συμβάλλουσες αιτίες, εκτός από την COVID-19, κατά μέσο όρο, υπήρχαν 2,6 επιπλέον υποκείμενα νοσήματα και συμβάλλουσες αιτίες» ανά θάνατο», ανέφερε η έκθεση.

 

Στη λίστα των υποκείμενων νοσημάτων περιλαμβάνονται αναπνευστικές καταστάσεις (όπως η γρίπη και η πνευμονία, η αναπνευστική ανεπάρκεια και η αναπνευστική ανακοπή), κυκλοφορικές καταστάσεις (όπως οι υπερτασικές ασθένειες, η καρδιακή ανακοπή και η καρδιακή ανεπάρκεια) και άλλες νόσοι (όπως η σήψη, ο διαβήτης, η νεφρική ανεπάρκεια και η νόσος του Αλτσχάιμερ).

 

Οι μετρήσεις βασίζονται σε πιστοποιητικά θανάτου, τα οποία τα CDC χαρακτήρισαν ως «την πιο αξιόπιστη πηγή δεδομένων».

 

Ωστόσο, τα προσωρινά δεδομένα δεν είναι ακόμη πλήρη, οι μετρήσεις δεν είναι οριστικές και δεν πρέπει να συγκρίνονται μεταξύ κρατών, προειδοποίησε η υπηρεσία.

 

Από τη Δευτέρα, οι ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει 6 εκατομμύρια περιπτώσεις κοροναϊού και 183.000 θανάτους, σύμφωνα με στατιστικές του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

 

UPDATE

Περί λογοκρισίας και λογοκριτών

 

Σε κάθε εποχή, σε κάθε κοινωνία και σε κάθε καθεστώς, η συνομοταξία των κάθε είδους εξωνημένων λογοκριτών ανήκει πάντα στην κατώτερη διαστρωμάτωση του κοινωνικού, «διανοητικού» και ηθικού λούμπεν αληταριάτου. Και αξίζουν μόνο την περιφρόνησή μας. 

 

Κλεάνθης Γρίβας

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΚΟΣΜΟΣ
Η προεδρία της αυτονομιστικής περιφέρειας του Αζερμπαϊτζάν Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η οποία υποστηρίζεται από την Αρμενία, κήρυξε «γενική επιστράτευση»
ΚΟΣΜΟΣ
Δεν έχουν οριστεί έκτακτοι εκπαιδευτικοί και αναβάλλεται συνεχώς η παράδοση των μονοθέσιων θρανίων, ούτε μπήκαν περισσότερα μέσα μαζικής μεταφοράς.
ΚΟΣΜΟΣ
Κρατώντας πινακίδες με συνθήματα όπως «Δεν συναινούμε» και «Όχι στους ηλίθιους κανόνες», χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν την Πλατεία Τραφάλγκαρ
ΚΟΣΜΟΣ
Ο Τίμοθι Ρέι Μπράουν, ο Αμερικανός που έγινε γνωστός ως ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που θεραπεύτηκε από τον ιό HIV, βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου
ΚΟΣΜΟΣ
Εκτός από το πλήρωμα, στο αεροσκάφος επέβαιναν 28 πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας και σπουδαστές του Ινστιτούτου των ουκρανικών αεροπορικών δυνάμεων, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.
ΚΟΣΜΟΣ
Ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος Κρίστιαν Ντόστεν θεωρεί ότι η Γερμανία δεν είναι ακόμη επαρκώς προετοιμασμένη για την επόμενη περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x