A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία: Uni4sse - Ημερίδα: Τα παιδία Κ.Αλ.Ο. παίζει

 

 

Uni4sse - Ημερίδα: Τα παιδία Κ.Αλ.Ο. παίζει
 
Η Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία στην παιδεία.

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, η ομάδα Uni4sse (Unity for Social Solidarity Economy – Ομάδα για την Κοινωνική & Αλληλέγγυα Οικονομία ) και το Σωματείο ΣΥΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, σας προσκαλούν στην ημερίδα που θα διοργανώσουν στο Θησείο (Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων) με τίτλο:
 
«Τα παιδία Κ.Αλ.Ο. παίζει. Η Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία στην παιδεία.»


Το δρώμενο θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο σε ανοιχτό χώρο, τηρώντας όλες τις απαραίτητες οδηγίες προστασίας της δημόσιας υγείας.

Λόγο του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων είναι σημαντικό να  δηλώσετε εγκαίρως συμμετοχή συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα:

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/apply4imeridaUni4sse

Στόχος της ημερίδας είναι η δικτύωση με ομάδες που ασχολούνται με το θέμα της παιδείας, αλλά και να συζητήσουμε: Τι διαφορετικό μπορεί να φέρει η Κοινωνική & Αλληλέγγυα Οικονομία (Κ.ΑΛ.Ο.) στην παιδεία;

Πόσο σημαντικός παράγοντας είναι; Τι είδους παιδεία θέλουμε; Τι είδους ανθρωπότυπο θέλουμε να διαμορφώσουμε;

Αυτά είναι, μεταξύ άλλων, τα βασικά ερωτήματα που θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε, στο πλαίσιο του διαλόγου, που ευελπιστούμε να κορυφωθεί κατά τη διάρκεια του Uni4sse Fest, το οποίο προγραμματίζουμε για το 2021.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ για την Κ.ΑΛ.Ο, προς διάδοση των αξιών της, αλλά και για να εμπνεύσει τους νέους να μάθουν, να αλληλεπιδράσουν, να κατανοήσουν και να δουν το μέλλον τους (εργασιακό/κοινωνικό), μέσα σε αυτήν.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει:

12.00 - 14.00 Εργαστήρι - Φτιάχνοντας μαζί μια ιστορία για το Uni4sse

16.00 - 18.00 Συζήτηση για την Παιδεία & την Κ.ΑΛ.Ο που θα συντονίσει το Σωματείο ΣυνΠαιδεία και στην οποία θα συμμετέχουν οι ομιλητές:
Γιώργος Κολέμπας (Το σχολείο της Μετάβασης)
Όλγα Γεωργαντέα (Με ένα Καλειδοσκόπιο)
Χρήστος Κορολής (Μεσοποταμία)

18.15 - 20.30 World Cafe Δικτύωσης με θέμα τη δικτύωση και τη συλλογή ιδεών για τη διοργάνωση του Uni4sse Fest 2021 - Παιδεία, ΚΑΛΟ και Νέοι

Η ημερίδα θα κλείσει εορταστικά με μουσική από το συγκρότημα Farra Duo.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας uni4sse.commons.gr,
στη σελίδα μας στο fb: www.facebook.com/uni4sse και να προσκαλέσετε φίλους σας
στο event: https://www.facebook.com/events/717917535428539/

Λίγα λόγια για την Uni4sse

Όραμα της ομάδας μας είναι να υλοποιήσουμε δράσεις που προωθούν και αναδεικνύουν, ένα εναλλακτικό μοντέλο οικονομίας και εργασίας, την Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία (Κ.ΑΛ.Ο), με σκοπό να την κάνουμε πιο ορατή και κατανοητή στην κοινωνία.

Επιπρόσθετα, θέλουμε να αναδείξουμε τα οφέλη της Κ.ΑΛ.Ο για την βιωσιμότητα, το μοίρασμα και την ευημερία του κοινωνικού συνόλου και του περιβάλλοντος, μακρυά από την κερδοσκοπία που επικρατεί στις μέρες μας και να προσπαθήσουμε, όλοι μαζί χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς, να διαμορφώσουμε έναν πιο δίκαιο, πιο δημοκρατικό, πιο συμμετοχικό, πιο αλληλέγγυο και με οικονομική ισότητα, αυριανό κόσμο, πέρα από τα καταναλωτικά πρότυπα που προωθούνται και επιβάλλονται σήμερα.

Προκειμένου να ενδυναμώσουμε αυτή την προσπάθεια έχουμε αποφασίσει για αυτό το διάστημα να εστιάσουμε:

✔Στην αυτομόρφωσή μας μέσα από την επαφή με ομάδες και εγχειρήματα, τυπικά και άτυπα, ώστε να δούμε πως διαμορφώνεται το πλαίσιο της Κ.ΑΛ.Ο στην Ελλάδα του 2020.
✔Στην ενδυνάμωση της ομάδας με περισσότερες φίλες και φίλους που θα ενταχθούν σε αυτή, για να δημιουργηθεί μια κοινότητα που θα μπορούσε να συνεργαστεί όχι μόνο τώρα, αλλά και μελλοντικά για τις δράσεις μας.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
3η ΔΙΑΛΕΞΗ/ ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Τετάρτη, 27/01/2021, ώρα 6.30-9.00 μ.μ. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί σε live steaming από την σελίδα f/b: @collaborativeterra.net
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
3η, ON LINE, ZOOM ΑΝΟΙΧΤΗ, ΔΙΑ-ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ, ΣΥΖΗΤΗΣΗ, την Τετάρτη, 27/1/21, στις 6.30μμ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Από πότε οι -προς το καλύτερο ισχυρίζονται-αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πρέπει να ανακοινώνονται από κοινού με τα μέτρα καταστολής της;
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Mε την τεχνική υποστήριξη του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής, οργανώνονται ανοιχτές συζητήσεις από πολίτες είτε της Αττικής, είτε της ορεινής Αχαΐας & είτε των Σερρών για το «ΟΡΑΜΑ των αγροτικών περιοχών 2040».
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το 2008 ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή του πολιτικού-πολιτιστικού -οικονομικού-κοινωνικού -τεχνολογικού χώρου στον δυτικό κόσμο.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x