A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

ΚΕΕΡΦΑ: Οι νεοναζί απειλούν τους εκπαιδευτικούς που καλούν σε στάση εργασίας στις 7 Οκτώβρη μέρα απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

 

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
 
Οι νεοναζί απειλούν τους εκπαιδευτικούς που καλούν σε στάση εργασίας στις 7 Οκτώβρη, μέρα απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
 
Κλείνουμε ΟΛΑ τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, διαδηλώνουμε μαζικά στις 7 Οκτώβρη, στο Εφετείο, 9.30πμ, με προσυγκέντρωση στο Μετρό Αμπελοκήπων στις 9πμ.
 
Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Κερατσίνι, στις 18 Σεπτέμβρη, Άγαλμα Παύλου Φύσσα, 5μμ
 
Είναι πρόκληση οι απειλές των υπολειμμάτων των νεοναζί της Χρυσής Αυγής κατά των εκπαιδευτικών με “επιστολή”στην ΟΛΜΕ, διότι με απόφαση της συνέλευσης προέδρων των ΕΛΜΕ προχώρησαν σε κάλεσμα για απεργιακή κινητοποίηση στις 7 Οκτώβρη, την μέρα της ανακοίνωσης της απόφασης του δικαστηρίου για τη δολοφονική δράση της εγκληματικού μορφώματος. Χρειάζεται να απαντηθεί με κλιμάκωση της αντιφασιστικής δράσης και μαζική συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών έξω από το Εφετείο. Ζητούν διώξεις των αντιφασιστών εκπαιδευτικών και απειλούν με επιθέσεις.
 
Στις 7 Οκτώβρη η ΑΔΕΔΥ καλεί στάση εργασίας στις 8.30-11.30 και η ΟΛΜΕ από τις 11.00-14.00. Δεκάδες συνδικάτα, όπως η ΠΟΕΔΗΝ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Υπουργείου Ανάπτυξης, η ΕΜΔΥΔΑΣ, ο Σύλλογος Εργαζόμενων στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας, το Σωματείο Εργαζόμενων στο Δήμο Αγίου Δημητρίου, το ΣΕΗ, η ΕΣΠΗΤ και πολλά ακόμα συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, κοινότητες μεταναστών στηρίζουν την κινητοποίηση.
 
Αυτό το απεργιακό κάλεσμα είναι ώρα να απλωθεί παντού, ιδιαίτερα τώρα που η κυβέρνηση προχωρά σε επιθέσεις κατά των συνδικάτων, με τις περικοπές στην υγεία και την παιδεία που απειλούν τις ζωές μας, την ώρα που εξαπλώνεται η πανδημία, με τις ρατσιστικές εκστρατείες να κορυφώνονται στη Μόρια και το μάντρωμα των προσφύγων στο νησί της Λέσβου σε νέο γκέτο-φυλακή.
 
Η απαίτηση για την καταδίκη των νεοναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής είναι πανεργατική. Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής με τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, κατά εκπαιδευτικών και μαθητών, όπως στο Π. Φάληρο, την Καλλιθέα, το Πέραμα και αλλού ήταν αυτοί που έβαλαν στόχο να διαλύσουν τις οργανώσεις της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Βρήκαν μπροστά τους τη σθεναρή και ενωμένη αντίσταση των σωματείων των εκπαιδευτικών και των μαθητών ξανά και ξανά. Πετάξαμε τους νεοναζί έξω από τα σχολεία , όπως πετάξαμε τη Χρυσή Αυγή έξω από τη Βουλή και βάλαμε με τη δράση μας λουκέτο στα γραφεία-ορμητήρια τους παντού.
 
Για να τελειώνουμε, είναι ώρα να τους στείλουμε φυλακή, απαιτώντας από το δικαστήριο να μην τους ρίξει στα μαλακά, όπως ζητά η εισαγγελέας στη δίκη.
 
Οι εκπαιδευτικοί αγκάλιασαν τα προσφυγόπουλα και τα συνόδεψαν να γραφτούν στα σχολεία, απομονώνοντας τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής που παρίσταναν τους αγανακτισμένους γονείς. Τώρα ξανά βρέθηκαν στο πλευρό των απολυμένων μεταναστριών καθαριστριών από τα σχολεία, όταν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής και οι αποχωρήσαντες ομογάλακτοι τους στήριζαν τις απολύσεις στο Δήμο της Αθήνας. Τα σχολεία ζήταγαν περισσότερες καθαρίστριες για να σωθούν ζωές από την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού και περισσότερους εκπαιδευτικούς, περισσότερες σχολικές αίθουσες και οι νεοναζί με τα υπολείμματα τους απειλούν τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς με επιθέσεις αν συμμετέχουν στη εργασίας.
 
Τα ρετάλια των νεοναζί, τα ορφανά του Χίτλερ, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν έχουν θέση μόνο στη φυλακή ή στους υπονόμους.
 
Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο στο Κερατσίνι στα 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη, στις 5μμ.
 
Με μαζικές γενικές συνελεύσεις προχωράμε στην οργάνωση σε κάθε σχολείο της στάσης εργασίας, στις 7 Οκτώβρη και της συμμετοχής στο συλλαλητήριο.
 
Σε κάθε εργασιακό χώρο και πανεπιστήμιο, σε κάθε γειτονιά χρειάζεται να φτάσει το απεργιακό κάλεσμα για να γίνει η 7 Οκτώβρη ένας απεργιακός σεισμός, για να στείλουμε τους νεοναζί στη φυλακή για πάντα.
 
Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ στις 16/9/2020
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Συμμετοχή στο συλλαλητήριο στο Εφετείο στις 7/10/20 – Διευκολυντική στάση εργασίας
 
Η δίκη της Χρυσής Αυγής ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 4/9/2020 μετά από 5,5 χρόνια και 450 δικαστικές συνεδριάσεις. Η ημερομηνία έκδοσης της απόφασης της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης ορίστηκε η 7η Οκτωβρίου 2020 στις 11.00 π.μ.
 
Η ιδεολογία της συγκεκριμένης οργάνωσης όπλισε το χέρι των φασιστών να επιτίθενται με μίσος και να δολοφονούν μετανάστες, αντιφασίστες,συνδικαλιστές και αγωνιστές των κινημάτων. Γι’ αυτό ο λαός και η νεολαία απαιτούν την παραδειγματική τιμωρία της από το δικαστήριο.
 
Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της 7ης/10/2020 στις 11.00 π.μ. έξω από το Εφετείο, καθώς και σε όλες τις αντιφασιστικές –αντιρατσιστικές δράσεις και κινητοποιήσεις που διοργανώνονται στη χώρα μέχρι εκείνη τη μέρα, ενώ παράλληλα κηρύσσουμε 3ωρη διευκολυντική στάση από 11.00 έως 14.00 για τους συναδέλφους που θέλουν να συμμετέχουν.
 
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ
 
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Τα πιστοποιητικά θα επιτρέψουν σ' αυτούς που έχουν εμβολιασθεί, που έχουν αναρρώσει από την Covid-19 ή που έχουν αρνητικό διαγνωστικό τεστ να ταξιδεύουν ευκολότερα
ΕΛΛΑΔΑ
Η παραλαβή πραγματοποιείται την ίδια στιγμή με την αίτηση, ο όγκος των αιτήσεων ήταν τεράστιος και μπορεί να έφτανε και τις 3 εκατομμύρια πράξεις περίπου τον χρόνο
ΕΛΛΑΔΑ
Σε ΜΕΘ του Παπανικολάου νοσηλεύεται ο πρώην ευρωβουλευτής των Oικολόγων, επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία – Αλληλεγγύη» του δήμου Θεσσαλονίκης και αρθρογράφος στο enallaktikos.gr Μιχάλης Τρεμόπουλος
ΕΛΛΑΔΑ
Τον Μάιο στα Χανιά για να γιορτάσουν την 80η επέτειο της Μάχης της Κρήτης!... ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ!
ΕΛΛΑΔΑ
16 Απριλίου-19 Απριλίου οι πάσχοντες με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου κατηγορίας Β΄ ηλικίας 18-59, 21 Απριλίου εκπαιδευτικοί και οι 55-59 και τις επόμενες μέρες οι 50-55
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x