A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Μετά από αίτημα του Μιχαλολιάκου, η γυναίκα του διορίστηκε μετακλητή υπάλληλος στη Βουλή, λίγες μέρες πριν την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή!

Μετακλητή υπάλληλος στη Βουλή διορίστηκε η Ελένη Ζαρούλια.

Ο διορισμός δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ υπογραμμένο απο τον πρόεδρο της Βουλής.

Επρόκειτο για αίτημα του Μιχαλολιάκου, που ικανοποιήθηκε λίγες μέρες πριν την απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή.

Μια αδιανόητη απόφαση τόσο για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα, όσο και για την τρέχουσα πολιτική συγκυρία υπέγραψε ο Προεδρος της Βουλής, Απόστολος Τασούλας: Με αυτή διορίζεται μετακλητή υπάλληλος στην Βουλή, η Ελένη Ζαρούλια.

Πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Μια απόφαση που λαμβάνεται μερικές μόλις ημέρες πριν την ανακοίνωση της απόφασης  του δικαστηρίου για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη εφημερίδα της Κυβέρνησης, όπου περιλαμβάνεται ο διορισμός  η απόφαση της Βουλής των Ελλήνων ο διορισμός της συζύγου του Νικου Μιχαλολιάκου πραγματοποιείται με βάση τον κανονισμό της Βουλής που σε δύο άρθρα του προβλέπει ότι υφίσταται η δυνατότητα σε πρώην προέδρους κοινοβουλευτικών ομάδων να ορίζουν μετακλητούς στην Βουλή των Ελλήνων.

Όπως φέρεται να διευκρίνισε ο γ.γ της Βουλής, Γιώργος Μυλωνάκης, "με βάση τον Κανονισμό της Βουλής τα πρώην κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν δικαίωμα να ζητήσουν τον διορισμό μετακλητού υπαλλήλου. Ο πρόεδρος της ΧΑ ζήτησε να αρθεί ο διορισμός του προηγούμενου μετακλητού που είχε, και ζήτησε τον διορισμό της Κας Ζαρούλια".

Εξέλιξη που σαφώς δημιουργεί περισσότερα ερωτηματικά, αφού φέρεται να γίνεται παραδοχή ότι ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια έγινε με αίτημα του Νικου Μιχαλολιάκου προκειμένου να αντικατασταθεί άλλος μετακλητός.

Δηλαδή η κυβέρνηση αποδέχθηκε το αίτημα του υπόδικου αρχηγού της Χρυσής Αυγής.

 

Ποιά είναι η Ζαρούλια

 

Η Ελένη Ζαρούλια  εξελέγη βουλευτής με το Λαϊκό Σύνδεσμο - Χρυσή Αυγή την περίοδο Ιουνίου 2012 - Ιουλίου 2019 στην Β' Αθήνας.

Στο κόμμα της είναι Tομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Περιβάλλοντος.

Η αντιρατσιστική οργάνωση EGAM ζήτησε να διαγραφεί η Ζαρούλια από την Επιτροπή για την Ισότητα και τον Αγώνα κατά των Διακρίσεων της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης, ως μέλος νεοναζιστικού κόμματος.

Εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Ευρώπης διευκρίνισε πως η παρουσία της Ζαρούλια είναι αποτέλεσμα της πρόνοιας του καταστατικού για αμερόληπτη εκπροσώπηση των κομμάτων και πολιτικών ομάδων των εθνικών κοινοβουλίων.

Επίσης ανέφερε πως η εκλογή της στην επιτροπή θα μπορούσε να αμβισβητηθεί από οποιοδήποτε μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, κάτι που δεν συνέβη, καθώς και ότι η Ζαρούλια εγγράφως δήλωσε τη συμφωνία της με τους στόχους και τις αρχές του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στις 2 Απριλίου 2014 το Ελληνικό Κοινοβούλιο αποφάσισε την άρση της ασυλίας της Ζαρούλια, μετά από αίτημα των δικαστικών λειτουργών που χειρίζονται την ποινική υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Στις 2 Ιουλίου το Δικαστικό Συμβούλιο ανακοίνωσε τον κατ' οίκον περιορισμό για τη βουλευτή, εκτός από την περίπτωση μετάβασής της στη Βουλή, και την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Από το 2007 η Ζαρούλια είναι μαζί με τον αδερφό της και τον σύζυγό της μέλος του Δ.Σ. μιας εταιρείας που διαχειρίζεται ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής στην πλατεία Αττικής.

 

Ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

«Η σημερινή απόφαση του κ. Τασούλα για τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια στην ελληνική Βουλή σε θέση μετακλητού υπαλλήλου προξενεί έκπληξη σε κάθε δημοκρατικό πολίτη και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισημαίνοντας ότι «η ελληνική κοινωνία αναμένει την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου τη δικαστική απόφαση που θα οδηγήσει στο οριστικό τέλος τη νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής».
 
 «Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος το γνωρίζει αυτό και προσπαθεί απεγνωσμένα να βολέψει τους δικούς του ανθρώπους. Παραμένει, όμως, ως ερώτημα ο λόγος για τον οποίο ο πρόεδρος της Βουλής επέλεξε να προχωρήσει τώρα σε αυτή την ενέργεια», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

 

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ 

Με ποιούς είσαστε κύριε πρόεδρε της Βουλής; Mε τους ναζί η με τους δημοκράτες;

 

Λίγες μέρες πριν από την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου στις 7 Οκτώβρη για τους δολοφόνους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, όταν δημοτικά συμβούλια όπως της Αθήνας και εκατοντάδες φορείς απαιτούν την παραδειγματική της καταδίκη ως εγκληματική οργάνωση, η απόφαση του προέδρου της Βουλής κ Τασούλα, να διορίσει ως μετακλητή υπάλληλο στη Βουλή την Ε.Ζαρούλια, σύζυγο του υπόδικου φύρερ της Χρυσής Αυγής και στέλεχος η ίδια του ναζιστικού μορφώματος, μας προκαλεί οργή και αποτροπιασμό.

Απαιτούμε να ανακληθεί η απόφαση αυτή αμέσως. Αποτελεί προσβολή για όλο τον δημοκρατικό κόσμο, τους εργαζόμενους και την νεολαία που απαιτούν την καταδίκη των νεοναζί. Αποτελεί βάναυση προσβολή για τις οικογένειες και τα ίδια τα θύματα των επιθέσεων της ναζιστικής συμμορίας που παρίστανε το πολιτικό κόμμα και διεκδικεί ακόμη “κοινοβουλευτικά προνόμια” όταν η Βουλή έχει παγώσει την κρατική επιχορήγηση.

Η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ είναι υπόλογη για αυτή την ενέργεια του κ.Τασούλα που αποκαλύπτει ότι η εποχή που συνδιαλέγονταν στην Βουλή με τη Χρυσή Αυγή ο Μπαλτάκος δεν αποτελεί παρελθόν. Τα ανοίγματα της ΝΔ προς την ακροδεξιά και τη Χρυσή Αυγή είναι γνωστά, με Δημάρχους και περιφερειάρχες από τα νησιά του Αιγαίου μέχρι τα Καμένα Βούρλα να συνεργάζονται με τους ακροδεξιούς κατά των προσφύγων. Καθόλου τυχαίο άλλωστε ότι στην ΕΡΤ αφαίρεσαν την εκπομπή από την δημοσιογράφο Ε.Ξινού, την μοναδική στην ΕΡΤ που κάλυπτε συστηματικά την δίκη της Χρυσής Αυγής.

Να γιατί δεν σηκώνει κανένα εφησυχασμό για την απόφαση του δικαστηρίου στις 7 Οκτώβρη. Η κυβέρνηση της ΝΔ στέλνει μηνύματα προς τη δικαιοσύνη για να αθωωθούν και να πέσουν στα μαλακά οι νεοναζί συγκάτοικοι της δεξιάς πολυκατοικίας.

Να τους χαλάσουμε τα σχέδια! Όλοι και όλες στην απεργία και το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 7 Οκτώβρη, με συγκέντρωση στο μετρό Αμπελοκήπων στις 9πμ και πορεία στο Εφετείο.

Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας

 

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Οι άδειοι δρόμοι έδωσαν τη θέση τους στη σταδιακή επιστροφή της κυκλοφοριακής συμφόρησης.
ΕΛΛΑΔΑ
Καλύτερη εξυπηρέτηση, λιγότερη ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους
ΕΛΛΑΔΑ
Η Ιωάννα μιλά με τον ψυχίατρό της, στο πρώτο της podcast
ΕΛΛΑΔΑ
Την παραίτησή του υπέβαλε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατεία
ΕΛΛΑΔΑ
«Ελάτε, μάλλον έπνιξα τη γυναίκα μου» είπε ο 40χρονος στην αστυνομία
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x