A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Αντιφασιστικές απεργίες, στάση εργασίας ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ κ.α: "Ολοι στο Εφετείο, στη δίκη της Χρυσής Αυγής"

Αλέξης Γρηγορόπουλος – Σαχτζάτ Λουκμάν – Παύλος Φύσσας

Σκίτσο του Okso81 από το εξώφυλλο του 14ου τεύχους του Παροξυσμού paroksismos.squat.gr

Αλέξης Γρηγορόπουλος. Η σφαίρα της ελληνικής αστυνομίας που διαπέρασε την νεανική του καρδία, σηματοδότησε το πέρασμα από την μία εποχή στην άλλη. Από τότε τίποτε δεν είναι πια το ίδιο.
Σαχτζάτ Λουκμάν. Οι επανωτές μαχαιριές που δέχτηκε πισώπλατα μέχρι θανάτου από φασίστες, αποκάλυψαν την ύπαρξη εκατοντάδων μεταναστών με δύσκολα ονόματα και άγνωστες ιστορίες που δολοφονούνται στα σύνορα, στα τμήματα, στους δρόμους, τα χωράφια, τα κάτεργα.
Παύλος Φύσσας. Υψώνοντας το ανάστημα του, κατέδειξε πως το μαχαίρι που χώθηκε απευθείας στην καρδιά του, το κρατούσαν χιλιάδες «ανυποψίαστοι» έλληνες πολίτες που  τόσα χρόνια εκτρέφουν το φασισμό.

 

 

 

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας για τη δίκη της Χρυσής Αυγής


Στάση εργασίας κηρύσσει αύριο, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι του Λεκανοπεδίου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 11:00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου.

Υπενθυμίζεται ότι καλέσματα σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Εφετείο της Αθήνας για αύριο, ημέρα ανακοίνωσης της απόφασης για τη δίκη, απευθύνουν και άλλα σωματεία και φορείς.

 

Η  ΠΟΕ-ΟΤΑ

Στάση εργασίας ώστε να οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να δώσουν το «παρών» στην τελευταία ημέρα της δίκης της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο, γύρω στις 11:00 το πρωί, ωστόσο μέχρι εκείνη τη στιγμή θα ακολουθηθεί μια μεγάλη διαδικασία, με συγκεκριμένα βήματα.

Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καλεί τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. να συμμετάσχουν μαζικά στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί έξω από το Εφετείο Αθηνών στις 11:30 το πρωί της Τετάρτης 7ης Οκτωβρίου 2020, «προκειμένου να στείλουν ηχηρό μήνυμα, το οποίο θα ακουστεί απ' άκρη σ' άκρη της Ελλάδας, πώς η βία, ο φασισμός και τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά.»

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζει ως εξής:

«Επιβάλλεται οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, και μαζί όλη η εγκληματική-ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής που έδινε εντολή να βγουν στους δρόμους τα τάγματα εφόδου για να τρομοκρατήσουν, να ασκήσουν βία σε βάρος μεταναστών, συνδικαλιστών και αγωνιστών, να πληρώσουν ακριβά για τις πράξεις τους.

»Η Δικαιοσύνη με την απόφαση της την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020 θα πρέπει να τους καταδικάσει και να τους στείλει βαθιά μέσα στη φυλακή.

Τυχόν απαλλαγή τους ή ποινή… χάδι για τα Μέλη της εγκληματικής-φασιστικής οργάνωσης, θα ερμηνευτεί ως ξεκάθαρη προσβολή στα ανθρώπινα δικαιώματα και θα αποτελέσει σοβαρό πλήγμα για τη Δημοκρατία της χώρας μας.

»Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί έξω από το Εφετείο Αθηνών (Κυρίλλου Λουκάρεως 14).

Για την διευκόλυνση τους έχει προκηρυχθεί από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Παναττική Στάση Εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου»

 

 

Κάλεσμα για αντιφασιστική απεργία στις 7 Οκτώβρη από την ΚΕΕΡΦΑ

Σε αντιφασιστική απεργία καλεί η ΚΕΕΡΦΑ τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαθητές και όλους τους πολίτες στις 7 Οκτώβρη, ημέρα ανακοίνωσης της απόφασης του δικαστηρίου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Με πάνω από πέντε χρόνια αγορεύσεων, η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης έφτασε στο τέλος της και η αντιφασιστική οργάνωση καλεί σε μαζικό αντιφασιστικό ξεσηκωμό για την οριστική καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας.

Το αίτημα δεν είναι άλλο παρά η καταδίκη όλων των μελών της παραστρατιωτικής οργάνωσης που χρησιμοποιούσε τα τάγματα εφόδου για να τρομοκρατεί μετανάστες και μέλη της Αριστεράς, με την υπόθαλψη που τους παρείχε ο κρατικός μηχανισμός.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ενισχύει και πάλι το καθεστώς του ρατσισμού με σκοπό να αποπροσανατολίσει τους εργαζομένους από τις δικές της ελλείψεις, νομιμοποιώντας τις πρακτικές επαναπροώθησης στα σύνορα και επιβάλλοντας ένα καθεστώς φτώχειας μέσω της πανδημίας.

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις που διοργανώνει σε πολλούς δήμους της Αθήνας μέσα στον Σεπτέμβριο, με τελική ημέρα συνάντησης την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, έξω από το Εφετείο Αθηνών, όπου θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου.
Η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ

Κάλεσμα για αντιφασιστική απεργία στις 7 Οκτώβρη και συλλαλητήριο, μέρα ανακοίνωσης της απόφασης του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή

Μπαράζ εκδηλώσεων για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής τον Σεπτέμβρη 

Στη φυλακή όλοι οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής!

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, άσυλο και στέγη, χαρτιά στους μετανάστες!

H ώρα της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής έφτασε και για το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να σημάνει συναγερμός!

Στις 7 Οκτώβρη στις 11π.μ. το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφαση του.

H θέση ΟΛΩΝ των νεοναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής είναι να πάνε στη φυλακή. Είναι ώρα η ΑΔΕΔΥ και τα συνδικάτα να προχωρήσουν σε κλιμάκωση της αντιφασιστικής δράσης, με κάλεσμα σε απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων στις 7 Οκτώβρη, με μαχητική κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων και των μαθητών των σχολείων, με ξεσηκωμό από τις γειτονιές.

Απαιτούμε να καταδικαστούν, επιτέλους, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν και μαζί τους όλος ο παραστρατιωτικός μηχανισμός της εγκληματικής οργάνωσης που έβγαζε τάγματα εφόδου στους δρόμους για να τρομοκρατούν και να χτυπάνε μετανάστες, συνδικαλιστές και αγωνιστές των κινημάτων και της Αριστεράς.

Απαιτούμε να μπει τέρμα στην ασυλία που τους παρείχε ο κρατικός μηχανισμός. Απαιτούμε να μην απαλλαγούν, ούτε να πέσουν στα μαλακά οι φασίστες, παίρνοντας ξανά το πράσινο φως γα να βγουν από τις τρύπες τους, να εξασφαλίσουν εκατομμύρια χρηματοδότηση, να ανοίξουν γραφεία-ορμητήρια στις γειτονιές.

Δεν εφησυχάζουμε! Η καταδίκη της ΧΑ δεν είναι δεδομένη, παρά τα αδιάσειστα στοιχεία και το συνεχές σφυροκόπημα των μαρτύρων κατηγορίας που κατέθεσαν και στάθηκαν ηρωικά απέναντι στους δολοφόνους αψηφώντας τους τραμπουκισμούς, ακόμα και σε βάρος των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής και της Μάγδας Φύσσα.

Η προκλητική πρόταση της εισαγγελέως που επί της ουσίας, απαλλάσσει την ηγεσία της ΧΑ αλλά και οι συνεχείς προσπάθειες της κυβέρνησης της ΝΔ να ελέγξει τους μηχανισμούς της δικαιοσύνης με κάθε λογής ακροδεξιούς, δείχνουν πόσο ... «ανεξάρτητα» και «αμερόληπτα» κινούνται οι δικαστικές αρχές.

Χρειάζεται να συγκρουστούμε με την κυβέρνηση της ΝΔ που κλιμακώνει την ρατσιστική εκστρατεία κατά προσφύγων και μεταναστών με τις παράνομες απελάσεις – «επαναπροωθήσεις» και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, νομιμοποιώντας ξανά τη δράση των φασιστικών συμμοριών στο πλευρό της Αστυνομίας από τη Λέσβο και τον Έβρο μέχρι την Πλατεία Βικτωρίας.

Η ΝΔ παίζει συστηματικά το χαρτί του ρατσισμού για να διασπάσει και να αποπροσανατολίσει την οργή των εργαζόμενων και της νεολαίας από τις ευθύνες της για το άπλωμα της πανδημίας, της φτώχειας, της ανεργίας.

Η μόνη εγγύηση για την καταδίκη των νεοναζί είναι ο μαζικός αντιφασιστικός ξεσηκωμός!

Η δύναμη του αντιφασιστικού κινήματος στους δρόμους, με την ΚΕΕΡΦΑ στην πρώτη γραμμή, επέβαλε την έναρξη της δίκης και την καταλυτική παρουσία της Πολιτικής Αγωγής μέσα στο δικαστήριο, οδήγησε στην ανοιχτή κρίση και την τριχοτόμηση της ΧΑ.

Με αυτήν την δύναμη χρειάζεται να συνεχίσουμε για να επιβάλουμε και την οριστική καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας.

Οργανωνόμαστε λοιπόν, με τις εκδηλώσεις-συνελεύσεις που οργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ μέσα στον Σεπτέμβρη για ολοκληρώσουμε νικηφόρα αυτήν την μεγάλη προσπάθεια.

Την ημέρα της απόφασης του δικαστηρίου θα πλημμυρίσουμε το Εφετείο με μια μαζική διαδήλωση και απεργία!

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα, οι μαθητές και οι φοιτητές, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, αντιρατσιστές και αντιφασίστες, κινήσεις γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ, το περιβαλλοντικό κίνημα, οι άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, κάθε δημοκράτης και δημοκράτισσα που στέκεται ενάντια στην φαιά πανούκλα του φασισμού, πρέπει να είναι εκεί!

Για να νοιώσει το δικαστήριο την καυτή ανάσα της οργής της πλειοψηφίας για τα εγκλήματα των νεοναζί.

Είναι μια ιστορική στιγμή, πέντε και παραπάνω χρόνια από την έναρξη της δίκης τον Απρίλη του 2015, για να ακουστεί δυνατά το σύνθημα ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ φασισμός!

Για να κλείσουμε το δρόμο στη μαύρη εναλλακτική που στη κρίση του μεσοπολέμου οδήγησε στο Ολοκαύτωμα, τη φρίκη της εξόντωσης εκατομμυρίων στα Άουσβιτς και στο μακελειό του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ελάτε να οργανώσουμε μαζί αυτή την μάχη! Όλες και όλοι μαζί να σβήσουν οι ναζί!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Ειδικά τοπικά μέτρα αποφασίστηκαν για τις Περιφερειακές Ενότητες Ζακύνθου και Χανίων,
ΕΛΛΑΔΑ
Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσαν δημοσιεύματα καθώς και αναφορά δικηγόρου σχετικά με την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη.
ΕΛΛΑΔΑ
Οι φλόγες συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό την καταστροφική τους πορεία Β. Εύβοια.
ΕΛΛΑΔΑ
Ο αρχικός απολογισμός των καμένων εκτάσεων ξεπερνάει το 50% της καμένης έκτασης που συνήθως καίγεται σε μια ολόκληρη αντιπυρική περίοδο
ΕΛΛΑΔΑ
Κάτοικοι και παραθεριστές στις Ροβιές είδαν τις φλόγες να ξεπερνούν το δρόμο.
ΕΛΛΑΔΑ
Η Μεσόγειος έχει εξελιχθεί σε hotspot πυρκαγιών, ενώ το κύμα καύσωνα στην περιοχή αυξάνει τον κίνδυνο νέων δασικών πυρκαγιών
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x