A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

"Ολοκληρώνουν το έγκλημα!"

 

Δυτικό Μέτωπο: Ολοκληρώνουν το έγκλημα! Εγκρίθηκαν οι τεχνικές προσφορές για το νέο ΧΥΤΑ στη Φυλή! Μόνη λύση ο ξεσηκωμός !

Η Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ συνεδρίασε εκτάκτως  σήμερα  13/10/2020 και ώρα 12:00 προκειμένου να εγκρίνει το πρακτικό αξιολόγησης  των τελικών προσφορών για το έργο «Μελέτη, κατασκευή έργων για την α’ φάση αποκατάστασης της ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής και μεταβατικής διαχείρισης αποβλήτων".

Η ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της Ε.Ε. ανέβηκε στη διαύγεια στις 13:12 δηλαδή μια ώρα μετά την υποτιθέμενη συνεδρίαση! 

Πρόκειται για τον νέο ΧΥΤΑ Φυλής που αποφασίστηκε την 1/8/2019 .

Η Επιτροπή «διενέργειας ανταγωνιστικής διαπραγμάτευσης» στις 28/09/2020 συνήλθε και βαθμολόγησε τις τεχνικές προσφορές των δυο εργολαβικών σχημάτων. 

Τώρα πλέον μένει μόνο η «αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών των υποψηφίων» που θα συνυπολογιστούν με τις τεχνικές προσφορές και η ανάθεση του έργου! 

Η τελική βαθμολογία που έλαβαν οι τεχνικές προσφορές των εργολαβικών σχημάτων είναι :

ï         66, 6 για την  «ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. -W.A.T.T. Α.Ε. - Α' ΦΑΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΕΔΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ».

ï         43,90 για τη «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, τον διακριτικό τίτλο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε» .

Σύμφωνα με την πρώτη προσφορά ο νέος ΧΥΤΑ θα κατασκευαστεί στο βορειοδυτικό τμήμα του ΧΥΤΑ Φυλής και θα επεκτείνεται σε τμήμα των υφιστάμενων κυττάρων της Α’ Φάσης και των κυττάρων Β3 – Β6 της Β’ Φάσης.

Η χωρητικότητα των νέων αποθέσεων, σύμφωνα με τον πρώτο διαγωνιζόμενο ανέρχεται σε 4.153.000 m3 .

Όσον αφορά τα έργα της μεταβατικής διαχείρισης, χωροθετούνται σε διαμορφωμένο πλάτωμα συνολικής έκτασης 17.000 m2 περίπου, νοτιοδυτικά του υφιστάμενου ΕΜΑΚ και ανάμεσα στα αποκατεστημένα κύτταρα της Β’ Φάσης του ΧΥΤΑ Φυλής και των εγκαταστάσεων της ΒΕΑΛ. 

Σύμφωνα με τη δεύτερη προσφορά, η λεκάνη θα κατασκευαστεί στο τμήμα της Γ΄φάσης της Ο.Ε.Δ.Α. Φυλής, συνολικής έκτασης 334,32 στρεμμάτων, ενώ η συνολική χωρητικότητα του περιγραφόμενου ΧΥΤΑ ανέρχεται σε 4.244.012,58m3. 

Για τα έργα μεταβατικής διαχείρισης σύμφωνα με τη δεύτερη προσφορά  περιγράφονται εργασίες για την ορθή διαχείριση της ποσότητας των σύμμεικτων/ υπολειμματικών απορριμμάτων ή/και προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων 20.000 τόνων ανά έτος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σκεπτικό της απόφασης για το μέλλον της εγκατάστασης.  Δηλαδή για τη «δυνατότητα επαύξησης χωρητικότητας του προτεινόμενου κυττάρου με βάση την ακριβή προτεινόμενη θέση του». 

Για την πρώτη προσφορά η επιτροπή έκρινε πως «Ο προσφερόμενος σχεδιασμός παρέχει δυνατότητα επαύξησης της χωρητικότητας»!

Ενώ για τη δεύτερη προσφορά η επιτροπή έκρινε πως «ο υποψήφιος αξιοποίησε μερικώς τον σχεδιασμό στο νέο γήπεδο της Γ Φάσης, με αποτέλεσμα να μην εκμεταλλεύεται πλήρως τις δυνατότητες επαύξησης χωρητικότητας».

Με άλλα λόγια ο ΕΔΣΝΑ πριν ακόμα ανατεθεί το έργο, σχεδιάζει και νέα επέκταση στο ΧΥΤΑ Φυλής ! 

Επιβεβαιώνονται απολύτως  οι επισημάνσεις του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ που έλεγε πως ο σχεδιασμός αυτός δεν αφορά μόνο τα 5 επόμενα χρόνια αλλά πολλά χρόνια παραπάνω.

Το έργο είναι απολύτως βέβαιο πλέον πως θα ανατεθεί στο εργολαβικό σχήμα «ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. -W.A.T.T. Α.Ε. - Α' ΦΑΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΕΔΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ» και  αφού εξαντληθεί ο χώρος που θέλουν να κάνουν τον νέο ΧΥΤΑ, τότε θα κάνουν και νέο διαγωνισμό για το τμήμα της Γ΄ Φάσης που προτείνει η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ! 

Θα μπορούν δηλαδή να πέσουν στη Φυλή άλλα 4.250.000 m3 σκουπιδιών!! 

Ο κ. Πατούλης και τα 7 μέλη της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ σχεδιάζουν να μας ξεκάνουν! 

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το νέο ΧΥΤΑ έρχονται οι 2 διαγωνισμοί για τη μετατροπή του ΕΜΑΚ σε πράσινο εργοστάσιο και  το νέο υπερεργοστάσιο 450.000 τόνων/ έτος με ΣΔΙΤ και καύση. 

Ή θα τους σταματήσουμε ή θα μας ξεπαστρέψουν!! 

Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καλεί τους δημάρχους της δυτικής Αθήνας να αναλάβουν τώρα τις ευθύνες τους και να οργανώσουν μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις και στον ΧΥΤΑ και στα κέντρα λήψης των αποφάσεων (ΕΔΣΝΑ και Περιφέρεια Αττικής).

Καλούμε τους πολίτες, τα κινήματα, τις δημοτικές παρατάξεις, την επιστημονική  και την εκπαιδευτική κοινότητα της δυτικής Αθήνας σε γενικό ξεσηκωμό!! 

Μόνο έτσι μπορούμε να τους σταματήσουμε. 

Η απόφαση της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ Προβολή αρχείου

Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής - Δ. Αθήνας

oxixytafilis.blogspot.com - [email protected] - f/b: Δυτικό Μέτωπο  

13.10.2020

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Ακόμα μια δικαίωση του Δικτύου Φορέων και Πολιτών για την προστασία των Αγράφων.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Η Αθήνα θεωρείται μια από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με τη μεγαλύτερη αναλογία θανάτων σχετιζόμενων με την έλλειψη προσβάσιμου πράσινου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Περίπου 3.760 μετρικοί τόνοι πλαστικών πλέουν αυτήν τη στιγμή στη Μεσόγειο Θάλασσα
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Οι μαρτυρίες των ανθρώπων που χτυπήθηκαν επειδή λένε “όχι” στην επιβολή εγκατάστασης αιολικών βιομηχανιών.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Ο «Λάμπρος», ένας νεαρός Σπιζαετός που γεννήθηκε τον Μάρτιο του 2021 στο Πρασανό φαράγγι από γνωστό αναπαραγωγικό ζευγάρι του νησιού
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x