A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Παρέμβαση: Η ΕΣΗΕΑ να σώσει την τιμή του επαγγέλματος με την υπόθεση Παππά. Του Βασίλη Σκουρή

 
Παρέμβαση: Η ΕΣΗΕΑ να σώσει την τιμή του επαγγέλματος με την υπόθεση Παππά. Του Βασίλη Σκουρή  ieidiseis.gr

Επί ημέρες βομβαρδίζαμε τον κόσμο με την είδηση ότι η ΕΛΑΣ παρακολουθεί τους χρυσαυγίτες! «Δεν τους παρακολουθούσαμε» επιμένει τώρα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Θα αφήσουμε την περίπτωση να περάσει έτσι;

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να τα αφήνουμε όλα να περνούν έτσι!

Μέρες τώρα οι δημοσιογράφοι στα τηλεοπτικά δελτία, στις ραδιοφωνικές εκπομπές, σε πολλά σάιτ και σε μέρος του Τύπου, βομβαρδίζαμε τους πολίτες με ειδήσεις ότι η ΕΛΑΣ είναι έτοιμη να συλλάβει την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, τους παρακολουθεί και για του λόγου του αληθές αναφερόμασταν στη διακριτική παρουσία περιπολικών έξω από τα σπίτια τους κοκ!

Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Αυτές τις ειδήσεις μεταδίδαμε.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, κάτω από το θόρυβο που ξεσηκώθηκε από την «εξαφάνιση» του Χρήστου Παππά, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δήλωσε κατηγορηματικά ότι οι χρυσαυγίτες δεν παρακολουθούνταν!

«Εάν η Αστυνομία παρακολουθούσε με οποιοδήποτε τρόπο τον Χ. Παππά θα παρανομούσε διπλά. Απέναντι σε ένα πολίτη και απέναντι σε ένα κατηγορούμενο.

Στη σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση οι παρακολουθήσεις γίνονται με εντολή εισαγγελέα. Όποιος έχει αντίθετη γνώμη να το δηλώσει καθαρά!», αναφέρει με κατηγορηματικό είναι αλήθεια τρόπο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Με αυτά τα δεδομένα, τα ενδεχόμενα είναι τρία:

Πρώτον, οι συνάδελφοι να έβγαζαν «από την κοιλιά τους» την είδηση.

Προσωπικά δεν το πιστεύω, μπορεί κάποιοι να υπερέβαλαν, αλλά χωρίς να έχουν πληροφορίες αποκλείεται να το έκαναν-άλλωστε, επί τόσες ημέρες δεν διαψεύστηκαν, ενώ συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ, λειτουργώντας ως εκπρόσωποι του υπουργείου (τι κρίμα αλήθεια για έναν υγιή συνδικαλισμό!) μας διαβεβαίωναν ότι «ούτε μια στο εκατομμύριο δεν μπορεί να μας διαφύγει κάποιος από τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής (…)

Η ΕΛΑΣ είναι στα 5 έως 6 μέτρα κοντά τους»!!!

Ανεξαρτήτως, πάντως, ότι εγώ δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση το ενδεχόμενο οι συνάδελφοι να «τα έβγαζαν από την κοιλιά τους», δεν σημαίνει ότι η ΕΣΗΕΑ δεν πρέπει να το εξετάσει!

Δεύτερον, να υπήρξε παραπληροφόρηση στους συναδέλφους από κύκλους του υπουργείου ή της ΕΛΑΣ.

Αν και λογικά, κάποιος αρμόδιος θα τηλεφωνούσε τόσες ημέρες που μεταδιδόταν η είδηση της παρακολούθησης των επικεφαλής των χρυσαυγιτών, ώστε να οδηγηθούν στη φυλακή εάν καταδικαστούν -και εν συνεχεία εάν δεν υπάρξει αναστολή στην ποινή τους- και θα τους έλεγε «δεν είναι έτσι παιδιά, δεν τους παρακολουθούμε»!

Τρίτον, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να μην λέει την πλήρη αλήθεια με την ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα και το να διασύρονται οι συνάδελφοί μας και η δημοσιογραφία στο σύνολό της!

Η ΕΣΗΕΑ, κατά τη γνώμη μας, δεν έχει κανένα περιθώριο να αφήσει έτσι την περίπτωση, χωρίς να διαλευκάνει το τι πραγματικά ισχύει.

Χωρίς να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Πρέπει να συμβάλλει στην αξιοπιστία του λειτουργήματός μας, κάτι που σε αυτή την περίπτωση δεν γίνεται παραβλέποντας τα προβλήματα και τα γεγονότα!

Άμεσα εξέταση του θέματος λοιπόν!

Άμεσα ανακοινώσεις!

Τόσο απλά!

Διαφορετική στάση ούτε καν μπορώ να την σκεφτώ, αν και προσωπικά έχω πλήρη άποψη για το τι συνέβη!

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Η τεχνολογική επανάσταση του χρήματος: Έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου διαπιστώνει ότι το ψηφιακό χρήμα φέρνει βαθιές αλλαγές παγκοσμίως.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Ο μάστορης του λόγου περιγράφει τα αισθητά. Τους δίνει χρώμα και ύφος. Τα τοποθετεί με τάξη.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Τα πολιτικά πρόσωπα δεν σταματούν να δίνουν συγχαρητήρια δημόσια στους αθλητές, ενώ στην πραγματικότητα δεν κάνουν τίποτα για να τους βοηθήσουν.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
O Roberto Calasso, που απεβίωσε προχθές σε ηλικία 80 ετών, ήταν ένα από τα τελευταία ιερά τέρατα των ιταλικών γραμμάτων
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Πολλές φορές αυτή η αντίθεση αποτέλεσε εστία έντονων συζητήσεων για την ανωτερότητα μεταξύ «θαλασσινών» και «βουνίσιων» ή «ορεσίβιων».
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Η ιστορική πορεία της ελληνικής οικονομίας στηρίχθηκε σε ένα ιδιόμορφο παραγωγικό υπόδειγμα
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x