A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Εκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», θετικοί 23 γιατροί και νοσηλευόμενοι - Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Εκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»,  θετικοί και νοσηλευόμενοι - Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι


Μεγάλη διασπορά του ιού διαπιστώνεται στο προσωπικό του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», το υπουργείο προσπαθεί να καθησυχάσει, ωστόσο οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου τονίζουν ότι τα πράγματα εκεί «είναι ακόμη χειρότερα» από την γενικότερη κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ το πρωί της Πέμπτης οκτώ γιατροί βρέθηκαν θετικοί στο κορωνοϊο ενώ λίγες μόνο ώρες αργότερα εντοπίστηκαν θετικοί πάνω από 15, μετά από ιχνηλάτηση.

Ακόμη τέσσερις νοσηλευόμενοι ασθενείς βρέθηκαν θετικοί.

Το ιδιαίτερο πρόβλημα με τον «Άγιο Σάββα» είναι ότι, ως αντικαρκινικό νοσοκομείο, οι ασθενείς του είναι όλοι ανοσοκατασταλμένοι, άρα πολύ ευάλωτοι από τον κορωνοϊό.

Οι γιατροί εργάζονται σε νευραλγικά τμήματα όπως ακτινοθεραπευτικό, καρδιολογικό ορθοπεδικό κ.α.


Οι τέσσερις ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλο νοσοκομείο για να τους παρασχεθεί νοσηλεία, καθώς η Β΄ παθολογική κλινική ανέστειλε τη λειτουργία της για μία εβδομάδα.

Οι χημειοθεραπείες των ασθενών συνεχίζονται κανονικά, αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του.

Ειδικότερα, το υπουργείο αναφέρει, ότι οι 4 ασθενείς μεταφέρονται εντός της ημέρας σε απλές κλίνες της Κλινικής COVID του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ».

Οι 15 επιβεβαιωμένοι θετικοί από το προσωπικό, ασυμπτωματικοί ή με ήπια συμπτωματολογία, παραμένουν κατ’ οίκον.

Επιπλέον, για προληπτικούς λόγους, τέθηκαν σε καραντίνα 25 άτομα από το προσωπικό.

Από το Υπουργείο Υγείας σημειώνεται ότι η Β' Παθολογική Ογκολογική Κλινική ανέστειλε τις εισαγωγές νέων ασθενών για μία εβδομάδα, ενώ οι νοσηλευόμενοι μεταφέρθηκαν στην Α’ Παθολογική Ογκολογική Κλινική. Η δεύτερη κλινική, η Γ2 Ορθοπαιδική συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της.

Τέλος, το υπουργείο σημειώνει ότι από το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιούνται rapid tests σε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου (σύνολο 1.200 άτομα).Εργαζόμενοι: «Αλήθεια πόσο αναλώσιμοι είμαστε;»- Η ανακοίνωση του Συλλόγου τους:

- Έίναι προφανές ότι ο έλεγχος της πανδημίας έχει χαθεί αν παρακολουθήσει κανείς τα απογευματινά δελτία θανατολογίας και τον ραγδαία αυξανόμενο αριθμό των κρουσμάτων». «Αυτά δηλαδή που μπορούν να διαγνωστούν όταν γίνονται τεστ με το σταγονόμετρο και σύμφωνα με τις κρατικές οδηγίες που στερούνται κοινής λογικής και στόχο έχουν την απόκρυψη της αλήθειας και τη μεταφορά της κυβερνητικής ευθύνης στους πολίτες.

-Ενα πέπλο φόβου και καταστολής έχει σκεπάσει τα πάντα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας το νέο μέτρο…

Ο ιός κολλάει στις πλατείες, στις διαδηλώσεις αλλά δεν κολλάει στους συνωστισμένους χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στις τάξεις – κάμαρες και στις εκκλησίες.

Επικίνδυνοι θεωρούνται μόνο όσοι είναι κοινωνικά ενεργοί και συμμετέχουν στις διαδηλώσεις (ακόμα και στις αντιφασιστικές), τολμούν να διεκδικήσουν καλύτερο μέλλον και αγωνίζονται για όσα το πλιάτσικο της ευρωπαϊκής ένωσης και των ντόπιων καπιταλιστών ξερίζωσε από τον τόπο, αφήνοντας μεταξύ άλλων και το προς ιδιωτικοποίηση ΕΣΥ έρμαιο των απάνθρωπων πολιτικών.

Αυτό το ΕΣΥ που αν δεν ήταν η πανδημία θα το είχαν ήδη πουλήσει στα ιδιωτικά συμφέροντα αλλά ο ιός τους χάλασε προς στιγμήν τα σχέδια.

Η πολυετής απαξίωση από όλες τις κυβερνήσεις οδήγησε το σύνολο των νοσοκομείων να δουλεύουν τραγικά υποστελεχωμένα, οδήγησε πολλούς στην ξενιτειά και έπληξε ανεπανόρθωτα τις διαδικασίες εκπαίδευσης νέων γιατρών ροκανίζοντας τα θεμέλια της ιατρικής στη χώρα.

Τώρα προσποιούνται ότι ενδιαφέρονται: εγκαινιάζουν τελευταία στιγμή κρεβάτια σε ΜΕΘ που δεν έχουν εξειδικευμένο προσωπικό να τα στελεχώσουν, μεταφέρουν προσωπικό σε νοσοκομεία που έχουν ήδη καταρρεύσει απειλώντας με κυρώσεις τους εργαζόμενους αν αρνηθούν, ρίχνουν ανεκπαίδευτους και απροετοίμαστους εργαζόμενους στη μάχη της πανδημίας χωρίς να τους εξασφαλίζουν τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας, αδιαφορώντας προκλητικά για τη ζωή τους, τη ζωή των οικογενειών τους και τη διασπορά στους υπόλοιπους εργαζόμενους και στους ασθενείς.

Κρατούν κρυφούς τους αριθμούς των θετικών, παίρνουν τεστ κατά περίπτωση, ενώ επιβάλουν στους ύποπτους για τον ιό να συνεχίσουν να εργάζονται μέχρι να τους κάνουν τεστ γιατί δεν υπάρχει κανείς να τους καλύψει.

Και βέβαια με τον ίδιο τρόπο που τα χειροκροτήματα μετατράπηκαν σε δακρυγόνα για όσους διεκδίκησαν το αυτονόητο, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο η καταστολή συνεχίζεται καθημερινά με απειλές για κυρώσεις και πρόστιμα.

Με τον ίδιο τρόπο θα μεταφέρουν τις δικές τους ευθύνες για την έκβαση της πανδημίας στους εργαζόμενους που κατά τα καλά και συμφέροντα είναι άλλοτε ήρωες και άλλοτε τεμπέληδες.

 Στον Άγιο Σάββα τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα.

Το λίγο προσωπικό που προ πανδημίας δεν επαρκούσε, καλείται τώρα να αναλάβει και την ιατρική της πανδημίας, τη διενέργεια όλων των τεστ για νοσηλευόμενους και εργαζόμενους, ύποπτους και μη, και ταυτόχρονα να έρχεται σε επαφή με τους καρκινοπαθείς που λαμβάνουν χημειοθεραπεία και είναι ανοσοκατεσταλμένοι.

Οι άρρωστοι συνωστίζονται στα εξωτερικά ιατρεία, δεν υπάρχει ξεχωριστός χώρος αναμονής για τους ύποπτους με πυρετό καρκινοπαθείς που καταφεύγουν στην εφημερία, οι τακτικοί ασθενείς που πρόκειται να εισαχθούν ελέγχονται αφού μπουν στις κλινικές και βέβαια ο εξοπλισμός κοστίζει και δεν περισσεύει για τους ειδικευόμενους που λαμβάνουν τα τεστ.

Και βέβαια η διοίκηση αποφάσισε να εφαρμόσει τώρα το νέο σύστημα – παρωδία για τη μηχανοργάνωση του νοσοκομείου καταστρατηγώντας κάθε έννοια λογικής και επιβαρύνοντας εκ νέου τους γνωστούς αναλώσιμους προκειμένου να κάνει την καλή στο υπουργείο.

Αλήθεια κύριοι, στην εποχή που πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις ξέρετε πόσοι συνωστίζονται πάνω από έναν υπολογιστή για να καταφέρουν να δουλέψουν με το νέο σας παιχνίδι;

Και βέβαια τα πρώτα κρούσματα είναι γεγονός...

Σε ασθενείς και εργαζόμενους.

Το μάθαμε από τα πηγαδάκια και από τα κανάλια!

Η διοίκηση δεν πέφτει τόσο χαμηλά για να ενημερώσει τον σύλλογο εργαζομένων.

Το αφεντικό δε δίνει αναφορά στους αναλώσιμους. Τους αντιμετωπίζει σαν ένα χαλασμένο γρανάζι στην αλυσίδα παραγωγής που αλλάζει και πάει παρακάτω, αρκεί να μη χαλάσει την εικόνα της.

Σας πληροφορούμε λοιπόν ότι:

 Οι εργαζόμενοι ήταν, είναι και θα είναι αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονται για τη σωστή και ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου.

Παροδικοί υπάλληλοι των πολιτικών αφεντικών σας είστε εσείς και όχι εμείς
   

Δε θα σας επιτρέψουμε να θέσετε σε κίνδυνο τη ζωή κανενός, ούτε εργαζόμενου ούτε ασθενή.

Η αλαζονεία σας θα βρει αντιμέτωπη την αλληλεγγύη μας

Διεκδικούμε:

Πλήρη καθημερινή ενημέρωση για την κατάσταση της πανδημίας εντός του νοσοκομείου

Αξιόπιστα μέτρα προστασίας για όλους αναλόγως με το βαθμό επικινδυνότητας κάθε ιατρικής και νοσηλευτικής πράξης


Άμεσα και καθολικά τεστ για το προσωπικό.

Εφαρμογή των επιδημιολογικών κριτηρίων στην απομάκρυνση από την εργασία για όσους προκύπτει ανάγκη.

Άμεση πρόσληψη προσωπικού και κατανομή χώρων προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σωστής και ξεχωριστής αντιμετώπισης των πιθανών ή τεκμηριωμένων κρουσμάτων.

Ασφάλεια για όλους τους καρκινοπαθείς που έχουν ανάγκη το νοσοκομείο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Σοκαριστική είναι η μαρτυρία της 17χρονης μαθήτριας για τα άγρια επεισόδια έξω από σχολείο στη Σταυρούπολη
ΕΛΛΑΔΑ
Κάποιοι "παραμυθιάζουν" τους πολίτες ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα αποτελούν άμεση λύση για τη νόσο Covid-19.
ΕΛΛΑΔΑ
Λήστευε καφετέριες και καταστήματα ψιλικών υπό την απειλή ψεύτικου πιστολιού
ΕΛΛΑΔΑ
Καταγγέλλουμε την επίθεση που δέχθηκαν σήμερα από φασιστοειδή τα μέλη Φοιτητικών Συλλόγων, έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης
ΕΛΛΑΔΑ
Δραπέτευσε με το νου του μέσα από τις φυλακές, καταφέρνοντας να πετύχει στις πανελλήνιες εξετάσεις και να περάσει στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο
ΕΛΛΑΔΑ
Η EQUAL SOCIETY και το Τμήμα Συνηγορίας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού αναδεικνύουν το μείζον ζήτημα της ανόδου των τιμών των ενοικίων
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x