A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Μάνος Δανέζης: Γιατί δεν καταλαβαίνουν κάποιοι στην Ελλάδα ό,τι έχει καταλάβει ολόκληρη η Ευρώπη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;

Μάνος Δανέζης ( Manos Danezis )
Μάνος Δανέζης: Γιατί δεν καταλαβαίνουν κάποιοι στην Ελλάδα ό,τι έχει καταλάβει ολόκληρη η Ευρώπη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;

 

Είναι περίεργο, για τη λογική κάποιων πολιτών, ότι ο ρόλος του «Ενεργού Πολίτη» πρέπει να είναι ισχυρότερος εκείνου του Βουλευτή;

Ανόητοι, ανενημέρωτοι σκόπιμα και ανενεργοί πολίτες τι είδους βουλευτές εκλέγουν;

Και κάτι ακόμα ως απάντηση σε επισημάνσεις κάποιων φίλων: «Ποτέ στην Ελλάδα, από αρχαιοτάτων χρόνων, οι δάσκαλοι Γνώσης δεν συμμετείχαν σε «κέντρα εξουσίας», ως εκλεγμένοι ή διορισμένοι, διατηρώντας έτσι το δικαίωμα να διατυπώνουν θέσεις και απόψεις, είτε αρέσουν είτε όχι.

Το πλήρωσαν βέβαια αυτό, αλλά δεν έχει καμιά σημασία.

Χωρίς να αναφερόμαστε ποτέ σε συγκρουσιακές καταστάσεις κομμάτων, δογμάτων ή θεολογιών, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι αντί για πορείες και μεγάλες κουβέντες, οι μεγάλες αξίες της Πατρίδας και των Ανθρωπιστικών αξιών πρέπει να προασπίζονται στην πράξη ασχέτως θυσιών και προσωπικών φόβων για τη ζωή μας.

Η προάσπιση του νοήματος της Ελευθερίας του Ανθρωπισμού και της Δημοκρατικής Πολιτείας είναι υποχρέωση απέναντι στις γενιές που έρχονται. Προασπιζόμαστε πάντα το μέλλον δίνοντας μάχες για το παρόν μας .

Η πανδημία επιστημονικά υπάρχει, είμαστε πολύ προσεκτικοί, αλλά δεν φοβόμαστε αν αυτό μας εμποδίζει να παραμένουμε «Ενεργοί Πολίτες»

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προειδοποιεί για τον κίνδυνο κατάχρησης εξουσίας με πρόσχημα τον κορωνοϊό

Από:Militaire News: https://www.militaire.gr/to-eyropaiko-koinovoylio-proeido…/…
14/11/2020 | 00:27

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προειδοποιεί με ψήφισμά του για τον «κίνδυνο κατάχρησης εξουσίας» από τις εθνικές κυβερνήσεις οι οποίες λαμβάνουν μέτρα έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της πανδημίας και καλεί την Επιτροπή να εντείνει τις προσπάθειές της δια της νομικής οδού όπου χρειάζεται.

Με το εν λόγω ψήφισμα που εγκρίθηκε με 496 ψήφους υπέρ, 138 κατά και 49 αποχές, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Ε.Κ, οι ευρωβουλευτές ζητούν «οι έκτακτες εξουσίες να είναι απαραίτητες, αναλογικές, χρονικά περιορισμένες και να υπόκεινται σε δημοκρατικό έλεγχο».

Ζητούν επίσης «να μην χρησιμοποιείται η απαγόρευση διαδηλώσεων για να εγκρίνονται αμφιλεγόμενα μέτρα» καθώς και «να διαφυλαχθούν τα δικαιώματα όλων …

 

Η απόφαση

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προειδοποιεί με ψήφισμά του για τον «κίνδυνο κατάχρησης εξουσίας» από τις εθνικές κυβερνήσεις οι οποίες λαμβάνουν μέτρα έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της πανδημίας και καλεί την Επιτροπή να εντείνει τις προσπάθειές της δια της νομικής οδού όπου χρειάζεται. Με το εν λόγω ψήφισμα που εγκρίθηκε με 496 ψήφους υπέρ, 138 κατά και 49 αποχές, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΕΚ, οι ευρωβουλευτές ζητούν «οι έκτακτες εξουσίες να είναι απαραίτητες, αναλογικές, χρονικά περιορισμένες και να υπόκεινται σε δημοκρατικό έλεγχο».

 Ζητούν επίσης «να μην χρησιμοποιείται η απαγόρευση διαδηλώσεων για να εγκρίνονται αμφιλεγόμενα μέτρα» καθώς και «να διαφυλαχθούν τα δικαιώματα όλων, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών, των ΛΟΑΤΚΙ, των προσφύγων και των κρατουμένων».
 
Κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε την Πέμπτη με τον επίτροπο Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρεντέρ, σχεδόν όλοι οι ομιλητές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με τα δικαιώματα των πολιτών και των ευάλωτων ομάδων σε χώρες της ΕΕ όπου έχουν ληφθεί μέτρα έκτακτης ανάγκης.

Μεταξύ άλλων οι ευρωβουλευτές καλούν τις χώρες της ΕΕ να εγγυηθούν την πρόσβαση στις διαδικασίες ασύλου παρά την πανδημία και να αναλάβουν δράση για την άμεση εκκένωση των καταυλισμών στα ελληνικά νησιά και τη μετεγκατάσταση των αιτούντων άσυλο σε άλλες χώρες της ΕΕ.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Ο Μεχμέτ Αλτάν, είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για "απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης" μαζί με τον αδελφό του, τον μυθιστοριογράφο Αχμέτ Αλτάν. Ο Σαχίν Αλπάι, διώκεται για άρθρα του.
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Η ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης μεγάλης κλίμακας που απέκλεισε προσωρινά κάθε πρόσβαση, αμέσως μετά την δημοσίευση χθες της απόφασης με την οποία καταδικάζεται η Τουρκία για την κράτηση του κούρδου πολιτικού Σελαχατίν Ντεμιρτάς
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Απο το Ταμείο Αλληλεγγύης στην μάχη κατά της πανδημίας
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Η Ελλάδα έχει δεχτεί σκληρή κριτική από το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Το 1972 ο Δημήτρης Ψαριανός ερμήνευσε τα τραγούδια του «Μεγάλου Ερωτικού» του Μάνου Χατζιδάκι μαζί με τη Φλέρη Νταντωνάκη.
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά επίσης «να μην χρησιμοποιείται η απαγόρευση διαδηλώσεων για να εγκρίνονται αμφιλεγόμενα μέτρα»
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x