A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Για τρίτο 24ωρο συνεχίζει την απεργία πείνας στο νοσοκομείου Λάρισας ο τραυματιοφορέας Λάμπρος Τσάπαλης ΦΩΤΟ

Στο νοσοκομείο που έχει ξεπεράσει τους 100 θετικούς στον Covid 19 συναδέλφους...

 

Για τρίτο 24ωρο συνεχίζει την απεργία πείνας έχοντας στήσει ένα ατίσκηνο στην είσοδο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας, ο αντιπρόεδρος του πανελλήνιου συλλόγου τραυματιοφορέων και μέλος της διοίκησης του σωματείου των εργαζομενων στο ΠΓΝΛ Λάμπρος Τσάπαλης (ΦΩΤΟ)

Εκεί τον συνάντησε η κάμερα της Θεσσαλίας τηλεόρασης και στη Σοφί Σπανού, μίλησε για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτη την ακραία πράξη διεκδίκησης.

Όπως ανέφερε ο Λάμπρος Τσάπαλης, που έχει την αμέριστη συμπαράσταση των συναδέλφων του περιμένει από την κυβέρνηση επιτέλους να αναγνωρίσει και υλικά, όχι μόνον λεκτικά, το δύσκολο έργο που έχουν να φέρουν σε πέρας μέσα στην πανδημία, οι εργαζόμενοι στα νοσοκοεμία, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορωνοϊό.

Και να ανακοινώσει επιτέλους το έκτακτο βοήθημα προς τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, αλλά και να τους εντάξει στα βαρεά και ανθυγιεινά.

Ο ίδιος τόνισε πως παρά τη σωματική στέρηση που συνεπάγεται η απεργία πείνας που ξεκίνσηε προχθες, δεν θα υποστείλει τη σημαία του αγώνα, αν δεν υπάρξει δικαίωση...


Μάλιστα ανέφερε πως η κατάσταση αντί να καλυτερεύει για τους εργαζόμενους χειροτερεύει και έδωσε ενδεικτικά στη δημοσιότητα φωτογραφίες συναδέλφων του νοοκο΄όμων που μπαίνουν στις κλινικές covid, τυλιγμένοι πλέον με αυτοσχέδιε σακούλες λόγω έλλειψης στολών!

Σημερα στο χώρο του νοσοκομείου έσπευσαν για συμπαράσταση στον αγώνα του και μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου.

 

 

Το κείμενο του Λάμπρου Τσαπάλη:

Σας ανακοινώνω ύστερα από πολύ σκέψη και με απόλυτη συνείδηση του τι κάνω ότι από αύριο στις 7.00 π.μ. πραγματοποιώ την έναρξη της απεργίας πείνας, που είχα ανακοινώσει και στα ΜΜΕ προ ημερών εφόσον δεν πραγματοποιηθούν τα άμεσα αιτήματα όλων των συναδέλφων στα νοσοκομεία καθώς και στο δικό μας νοσοκομείο που έχει ξεπεράσει πλέον τους 100+ θετικούς στον Covid 19 συναδέλφους, για τους παρακάτω εξής λόγους:

1. Ζητάω άμεσα την καταβολή δώρου Χριστουγέννων υπό οποιαδήποτε μορφή σε όλους τους εργαζομένους των νοσοκομείων από το κράτος ώστε να αποδείξετε όλα αυτά για τα οποία παραδέχεστε ότι προσφέρουμε πέρα από τα όριά μας και τον απόλυτο σεβασμό στην προσφορά μας. Εδώ και 10 χρόνια μας έχετε κάνει αφαίμαξη δεκάδες χιλιάδες ευρώ και εμείς να αποδίδουμε στο μέγιστο εκμεταλλευόμενοι τον όρκο που έχουμε δώσει για τον ασθενή κι έχετε το θράσος να μας τάζετε. Το μόνο που κάνατε μέχρι τώρα ήταν να χρησιμοποιήσετε ένα Ίδρυμα το οποίο δίχασε την υγειονομική κοινότητα. Κάτι ανάλογο πήγατε να κάνετε και τώρα αλλά σας προλάβαμε. Ακούμε παντού να μοιράζετε τα χρήματα του Ελληνικού λαού την ώρα που όλος ο κόσμος προσπαθεί να στηρίξει το ανάλογο σύστημα Υγείας και τους εργαζομένους. Δείτε στην Γαλλία τι έγινε. Εσείς τίποτα. Ένα ξεροκόμματο. Και αυτό επιλεκτικά. Αρκετά!


2. Απαιτώ να βγείτε με αληθινά λόγια και να πείτε ακριβώς πως έχουν τα πράγματα όσον αφορά τα ΒΑΕ. Αρκετά! Δεν υπάρχει επιστροφή. Δύο δρόμοι υπάρχουν. Ή θα τα εγκρίνετε ή όχι. Ή μπορείτε ή όχι. Τέρμα τα παιχνίδια σας και οι επιτροπές που το αναβάλλουν. Καμία δικαιολογία.

3. Να διασφαλίσετε την υγεία των συναδέλφων μου αλλά και των ασθενών στα νοσοκομεία και να μην παίζετε με τα λόγια και τα πρωτόκολλα που κάθε λίγο και λιγάκι αλλάζουν (όπως αλλάζετε τους επιστήμονες που τα παρουσιάζουν μόνο για επικοινωνιακούς λόγους) , ανάλογα πως σας βολεύει, αντιμετωπίζοντας μία κρίσιμη κατάσταση για τις ζωές ανθρώπων με την φιλοσοφία Day by Day. Παίζετε με την νοημοσύνη μας και αυτό δεν το ανέχομαι. Δεν το ανεχόμαστε πλέον.

4. Απαιτώ να παραιτηθούν όλοι όσοι απέτυχαν στην προετοιμασία του 2ου κύματος πανδημίας ως παραδειγματισμό για τους επόμενους. Δεν θα επιτρέψουμε να πάρουν και εύσημα στο τέλος. Αποτύχατε και το ξέρετε. Χάθηκαν ζωές. Και το ξέρετε.

Η λήξη της απεργίας μου, της υγείας μου και κατά συνέπεια της ζωής μου θα καθοριστεί από τα πεπραγμένα σας. Να αναλάβετε την ευθύνη σας. Και μην τολμήσετε να με κατηγορήσετε για εκμετάλλευση της Πανδημίας. Όλα όσο προαναφέρω είχατε την πολυτέλεια να τα πράξετε στον κατάλληλο χρόνο. Δυστυχώς για σας απέναντί σας έχετε έναν ακομμάτιστο και αλύγιστο άνθρωπο.

Με τιμή και αυταπάρνηση

ΤΣΑΠΑΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Παρατείνονται έως και τη Μεγάλη Δευτέρα, 26 Απριλίου, οι περιορισμοί στις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού
ΕΛΛΑΔΑ
Σε μια πλατεία όπως του Βαρνάβα, αντί για ασύντακτες συγκεντρώσεις, μπορεί οι μαγαζάτορες να βάλουν τάξη καλύτερα από την αστυνομία.
ΕΛΛΑΔΑ
Από 19 Απριλίου 2021 επεκτείνεται η χρήση των self tests σε μία σειρά δραστηριοτήτων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.
ΕΛΛΑΔΑ
Βροχές και καταιγίδες αναμένονται αύριο σε αρκετές περιοχές της χώρας, κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στο Ανατολικό Αιγαίο
ΕΛΛΑΔΑ
Δεκάδες πολίτες, έχουν συγκενρωθεί αυτή την ώρα στη πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι και διαμαρτύρονται για την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων εκεί.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x