A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Γερμανία : Η μάχη των μαχών για την σωτηρία ενός δάσους 250 ετών από... “οικολόγους εξτρεμιστές"

 

Η ιστορία γράφεται από μεγάλα παιδιά που σκαρφαλώνουν στα δέντρα για να τα σώσουν.
 
Του Διονύση Παπαδόπουλου
 
H γη αγαπάει τους ακτιβιστές της. Σ' αυτόν τον πλανήτη εξάλλου χρωστάμε την ζωή μας και σε τίποτα άλλο.
 
Στην Γερμανία και στη Γαλλία αυτή η γενιά των νέων πράσινων ακτιβιστών αν και μετριέται σε μερικές ολιγομελείς ομάδες εκατοντάδων ανθρώπων σε κάθε περιοχή, η αποφασιστικοτητά τους, η ευφυΐα, η φαντασία και το πείσμα τους κάνει θαύματα και κερδίζει την υποστήριξη και την συμπάθεια της κοινωνίας.
 
Αυτοί οι νέοι μάχονται για να σωθούν τα τελευταία πρωτόγονα δάση και μαζί κάτι από το γόητρο ενός "λίγου" και ασθενικού ευρωπαϊκού περιβαλλοντικού κινήματος που τους άφησε μόνους την κρίσιμη στιγμή.
 
Και γι' αυτό είναι άξιοι θαυμασμού, όσες μάχες και να χάσουν..
 
Ετσι η δημοκρατία του αυτοκινήτου και της βίας νίκησε πάλι.
 
Χθες, μετά από τέσσερις μήνες διαρκούς μαζικής αστυνομικής βίας ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές, οι αρχές αποκαθήλωσαν απο τα δένδρα και τους τελευταίους "οικολόγους εξτρεμιστές" στο "Ντάνι".
 
Οι μπουλντόζες και τα φορτηγά συνέχισαν το έργο τους, την καταστροφή ενός δάσους 250 ετών.


Eκατοντάδες ακτιβιστές του κλίματος είχαν συγκεντρωθεί από την 1η Οκτωβρίου βόρεια της Φρανκφούρτης για να σταματήσουν την επέκταση ενός αυτοκινητόδρομου μέσω του δάσους Dannenröder.


Περιβαλλοντικές ομαδες, αναρχικοί-ές, ντόπιοι κάτοικοι των χωριών και η οργάνωση ΕndeGelande που συμμετείχε και στην κατάληψη του δάσους Χάμπαχ βρίσκονταν αντιμέτωποι καθημερινά από το καλοκαίρι με ενα πρωτοφανή αριθμό πάνοπλων δυνάμεων καταστολής έχοντας βάλει στόχο να σταματήσουν την επέκταση της δικτακτορίας του αυτοκινήτου.

Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και χάπενινγκ, πορείες και διαμαρτυρίες σε όλη την επικράτεια δεν ηταν ικανά να συγκινήσουν την "πράσινη πολιτική" της Μέρκελ..

Από το καλοκαίρι οι συγκρούσεις και οι μάχες για την σωτηρία του δάσους ειναι ομηρικές για τα δεδομένα της Γερμανίας και συγκρίνονται μόνο μ αυτές του Χάμπαχ.
Απορίας άξιο είναι ότι οι "Πράσινοι" ή Greenpeace και άλλες πράσινες οργανώσεις "πρώτης γραμμής" είναι φανερά απούσες από την μάχη του Dannenroder.

Στις 16 Νοεμβρίου η αστυνομία εισέβαλε για μια ακόμη φορά στον καταυλισμό των ακτιβιστών σπάζοντας τα πάντα, οδοφράγματα, δενδρόσπιτα, κιόσκια συνελεύσεων, αυτοσχέδιες πλατφόρμες, υπνόσακους, καρέκλες, τραπέζια τις συλλογικές κουζίνες, ποδήλατα, τον εξοπλισμό και όλα τα πανό.
 
Oλα όμως φτιάχτηκαν ξανά μαζί με ένα ακόμη καταυλισμό έξω από το δάσος και μια εξέδρα συναυλιών και ομιλητών.

Περίπου 27 εκτάρια (67 στρέμματα) δάσους υποτίθεται ότι θα έχουν εκκαθαριστεί έως τον ερχόμενο Φεβρουάριο για να ανοίξει ο δρόμος του διπλού αυτοκινητόδρομου Α49. Oι διαδηλωτές, λένε, ότι θα αποψιλωθεί πολύ μεγαλύτερη εκταση απ΄ αυτή που δηλώνουν οι αρχές και ότι η καταστροφή ενός υγιούς μικτού δάσους προκαλεί μόνο χλευασμό των φιλόδοξων κλιματικών στόχων της γερμανικής κυβέρνησης.

«Είναι μια καταστροφή που σ ένα τέτοιο παλιό δάσος πρέπει να ανοίξει ενας ακομη δρόμος για αυτοκίνητο το 2020», δήλωσε η Carola Rackete, η ακτιβίστρια που πρωτοστάτησε τον Ιούνιο του 2019 ως αρχηγός του μεταναστευτικού πλοίου Sea Watch 3,και που έχει ενταχθεί στις διαμαρτυρίες.

Ενω οι ακτιβιστές στην αρχή δήλωσαν ότι «δυστυχώς αποτύχαμε να σταματήσουμε την αποψίλωση,επειδή υπήρχαν πολύ λίγοι από εμάς», η έκταση της δημοσιότητας που πήρε η βάναυση συμπεριφορά των πολυπληθών ΜΑΤ ώθησε από τότε εκατοντάδες ανθρώπους στο να έρχονται απ' ολη την Γερμανία και να διαδηλώνουν κάθε εβδομάδα με τους ακτιβιστές να καταλαμβάνουν προσωρινά και τα γραφεία της κρατικής αντιπροσωπείας της Έσσης στο Βερολίνο και περίπου 300 ποδηλάτες να κλείνουν ένα τμήμα της νότιας λωρίδας του A49 την περασμένη εβομάδα. Οι διαμαρτυρίες έχουν εξαπλωθεί σήμερα σε όλη την επικράτεια.

Η διαδήλωση που έγινε το περασμένο σαββατοκύριακο στο "Danni" συγκέντρωσε 5.000 κόσμο.

Οι περιβαλλοντικές ομάδες λένε ότι τα σχέδια αυτοκινητοδρόμων είναι επίσης χαρακτηριστικό της ευρύτερης υποκρισίας εκ μέρους μιας γερμανικής κυβέρνησης που φέρεται στο εξωτερικό σαν η βιτρίνα για τις κλιματικές πολιτικές της. «Ορισμένα τμήματα αυτού του δάσους είναι ηλικίας 250 ετών», δήλωσε η Nicola Uhde της Γερμανικής Ομοσπονδίας για το Περιβάλλον και τη Διατήρηση της Φύσης (Bund), «και δεν υπάρχει πλέον μεγάλο μέρος αυτού του είδους των δασών.»

Η έξωση των ακτιβιστών στο δάσος Dannenrod ξεκίνησε στις 10 Νοεμβρίου.

Από τότε, η εκκαθάριση ήταν ασταμάτητη. Την πρώτη εβδομάδα η αστυνομία χρειαζόταν πολύ καιρό για να φθάσει μεσα στο δάσος αλλά τις τελευταίες μέρες αυτό άλλαξε δραστικά.
 
Μεχρι στιγμής έχουν τραυματιστεί δύο διαδηλωτές όταν τα ΜΑΤ έκοψαν τα σχοινιά που τους κρατούσαν δεμένους στα δέντρα, με αποτέλεσμα να πέσουν απο ύψος 5 μέτρων.

Οι καταληψίες του Dannenroder είχαν εκδώσει μια ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα καλώντας ενισχύσεις:

Οι άνθρωποι εδώ δεν έχουν ατελείωτες ικανότητες και να είναι σε κατάσταση εκδίωξης κάθε μέρα είναι εξαντλητικό.

Μεταξύ άλλων, δεν υπάρχουν ήρεμες στιγμές, και για παράδειγμα, οι μπάτσοι του περνούν μέσα από το δάσος σε ομάδες 5-20 ατόμων κάθε μέρα και πολύ συχνά μπορούν να το κάνουν χωρίς προβλήματα.

Επιπλέον, αντιμετωπίζουμε καθημερινά μαζική αστυνομική βία και δυστυχώς υπάρχουν λίγες απαντήσεις από ακτιβιστές. Πρέπει να υπερασπιστούμε το δάσος με ακόμη περισσότερη αποφασιστικότητα.Και τελικά βγείτε από την άμυνα στην επίθεση!

Το πρακτικό πρόβλημα για το οποίο επιταχύνθηκε η ταχύτητα της έξωσης και της αποψίλωσης του δάσους είναι ότι δεν είμαστε αρκετοί άνθρωποι. Χρειαζόμαστε νέους ανθρώπους που οργανώνονται και κάνουν ενέργειες σε μικρές ομάδες η άλλες δράσεις. Ελάτε λοιπόν και γίνετε δημιουργικοί! Σας χρειαζόμαστε τώρα! Εάν δεν έχετε την ευκαιρία να έρθετε,σχεδιάστε δράσεις στην πόλη σας και τραβήξτε την προσοχή γιά τό "Ντάνι", ώστε όλοι να μπορούν να δουν ότι είμαστε πραγματικά θυμωμένοι και δεν θα αφήσουμε να πάρουν το χώρο μας χωρίς μάχη.

Η γράψτε σε άτομα από τα μέσα ενημέρωσης, έτσι ώστε το δάσος να έχει μεγαλύτερη κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης. Υπάρχουν δυνατότητες ύπνου μέσα και έξω από το δάσος. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα οργάνωσης συλλογικών λεωφορείων,ενώ υπάρχει και υπηρεσία carpooling στο Telegram.Μαζί θα κάνουμε αυτήν την έξωση την καταστροφή τους !

Η ΜΑΧΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!
 
#dannibleibt

Χαιρετισμούς από το δάσος.


 
 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Το πρόσφατο περιστατικό επίθεσης λύκου κατά ενός οικόσιτου σκύλου, απασχόλησε εντόνως την κοινωνία και τα ΜΜΕ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Με απόφαση της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Χαλκιδέων ανεστάλησαν προσωρινά οι άδειες μικρής κλίμακας.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Η ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ζητά από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να ανακαλέσει άμεσα τις νέες άδειες αιολικών στα Ακαρνανικά Όρη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Η ρύπανση του αέρα και του νερού μπορεί να επηρεάσει το φύλο του μωρού
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Οι συγκεκριμένες βουνοκορφές βρίσκονται στα σύνορα των δήμων Δωρίδας και Μακρακώμης
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Το ιδιωτικό κεφάλαιο καθορίζει τις πολιτικές διαχείρισης των αποβλήτων
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x