A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Νέα Σελήνη Δεκεμβρίου και ολική Έκλειψη Ηλίου – Έκρηξη και διαφυγή

 

Νέα Σελήνη Δεκεμβρίου και ολική Έκλειψη Ηλίου – Έκρηξη και διαφυγή

Στις 14 Δεκεμβρίου στις 6 και 16 λεπτά το απόγευμα πραγματοποιείται η συνάντηση του Ήλιου και της Σελήνης στην 24ημοίρα του Τοξότη.

Δίνει το έναυσμα για την αρχή ενός νέου σεληνιακού κύκλου, του τελευταίου του χρόνου αυτού, συνοδευόμενου με τη δυναμική υπόσταση της ταυτόχρονης ολικής Ηλιακής Έκλειψης.

Στον χαρούμενο και πάντοτε αισιόδοξο Τοξότη ο σχηματισμός της Έκλειψης μας μιλά για το ιδανικό της ζωδιακής του περιοχής, την ανάγκη της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης.

Εντούτοις όμως με τη δυσαρμονική επιρροή του ονειρικού Ποσειδώνα πάνω της, ο κίνδυνος της παραπλάνησης είναι υπαρκτός.

Στην ομίχλη και στην ασάφεια του οι αντιφάσεις που δημιουργούνται δεν δίνουν καμία ξεκάθαρη εικόνα στο τι είναι αληθινό και βάσιμο και τι όχι. Παραπλανιόμαστε ασυνείδητα από ότι αντικρίζουμε ή εμείς χαμένοι στην ομίχλη του… επιλέγουμε συνειδητά να παραπλανηθούμε;

Η δυσαρμονία του Άρη και του Πλούτωνα, που δημιουργείται στον ίδιο χρόνο, κουβαλά την ένταση μιας αυξανόμενης εσωτερικής πίεσης.

Η συμμετοχή της Έριδας στον σχηματισμό τους δηλώνει για άλλη μια φορά την ύπαρξη της πανδημίας και των αποτελεσμάτων της, που αναλαμβάνει να αντιμετωπίσει ο Αστρικός Κρόνος επιβάλλοντας τους περιορισμούς και τις πιέσεις του.

Στη δυσαρμονία του ίδιου Κρόνου με τον Χείρωνα του Τροπικού…  ο δρόμος του εγκλωβισμός εξαιτίας του φόβου της μετάδοσης επιβάλλεται σε φυσικό και αναγκαστικό ψυχολογικό επίπεδο.  

Όπως συνηθίζεται ημερολογιακά ο απολογισμός των γεγονότων του κάθε χρόνου που φτάνει στο τέλος του, αντιμετωπίζεται με τη φιλοσοφική διάθεση του Τοξότη και το διαχρονικό σκοπό της εξέλιξής του μέσα από τη συλλογή των εμπειριών.

Η αυλαία του 2020 κλείνει ταυτόχρονα με τον κύκλο των έξι συνολικά Εκλείψεων που το συνόδευαν.

Με ασφάλεια θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για κύκλο καθώς η σημερινή θέση του Άρη ενεργοποιεί την Πρώτη Σεληνιακή Έκλειψη του έτους στις 10 Ιανουαρίου.

Οι πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζήσαμε στη διάρκεια αυτού του χρόνου μας έφεραν όλους αντιμέτωπους με τις ευθύνες μας σε προσωπικό, οικογενειακό και κοινωνικό επίπεδο.

Προφανώς το πετύχαμε καθώς δεν έλειψε η ώριμη αντιμετώπιση των δυσκολιών με τον τρόπο που ακριβώς μας δίδαξαν οι συνεχόμενες αναφορές των εκλείψεων στον άξονα Καρκίνου- Αιγόκερου.

Οι καταστάσεις,που καλούμαστε να διαχειριστούμε με τη συγκεκριμένη Έκλειψη και των δυσαρμονικών της όψεων, απαιτούν μια προσεκτική διαχείριση… μα όπου υπάρχει το πρόβλημα πάντοτε δίνεται και η λύση του.

 Πέρα από την συλλογή των εμπειριών του Τοξότη, στα πλαίσια της φιλοσοφικής του διάθεσης, εξίσου ισχυρή είναι μέσα του και η αγάπη για τη ζωή με τις μικρές της απολαύσεις.

Στην επιρροή του μοιραζόμαστε την ανάγκη του για ξέγνοιαστες στιγμές που όλοι μας θα μπορούσαμε να ζήσουμε ξεγλιστρώντας από τα κουτάκια μας.

Για τη δική μας ισορροπία επιβάλλεται να βιώσουμε και τη χαρούμενη φύση του Τοξότη… να ξαναγίνουμε παιδιά που με τον ενθουσιασμό, την έμφυτη περιέργεια το τραγούδι και το παιχνίδι, μπορούν να χαθούν σε αυτό που τους εκφράζει εκείνη τη στιγμή, χωρίς τους περιορισμούς του τώρα και το άγχος του αύριο.

Ο σχηματισμός της Έκλειψης στον Τοξότη και η επιρροή της από τον υπερβατικό Ποσειδώνα προσφέρει τη δυνατότητα της διαφυγής του.

Εκεί όπου αγγίζοντας τα ανώτερα ιδανικά μας, τα δεσμά της ύλης και των ανθρώπινων συμβάσεων, δεν υπάρχουν.

Με τη βεβαιότητα ότι θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μας, η ανήσυχη χρονιά  που θέλησε, και προφανώς κατάφερε, να αναστατώσει τις συνήθειες μιας φαινομενικά ήρεμης καθημερινότητας φτάνει επιτέλους στο τέλος της.

Με τον σχηματισμό της τελευταίας του Έκλειψης μας αποχαιρετά το 2020 με τον ίδιο εντυπωσιακό τρόπο που κινήθηκε σε όλη του την πορεία.

Η πλανητική συγκυρία της Έκλειψης στις 14 Δεκεμβρίου, όπως και η διαχείριση της, μας αφορά όλους.

Άμεση είναι η επιρροή της στους εκπροσώπους του μεταβλητού σταυρού Δίδυμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου, όπως επίσης και σε όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες, Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα κοντά στην 24η μοίρα των αναφερόμενων περιοχών. 

 

 

Άσπα Μόρφου – Αστροσοφία www.facebook.com/AstrosofiaAspa

Απόφοιτη Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

www.facebook.com/kosmogramma.gr

www.kosmogramma.gr

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΣΤΡΑ
Η Πανσέληνος του Κόκκινου Ελαφιού που πραγματοποιείται στις 05:36πμ περίπου τα ξημερώματα του Σαββάτου στην 01° 26’ του Υδροχόου
ΑΣΤΡΑ
Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 10 του Ιουλίου στις 4 και 17 λεπτά το πρωί.
ΑΣΤΡΑ
Η πανσέληνος του Ιουνίου ανατέλλει στις 24 Ιουνίου περίπου στις 09:27μμ λίγο μετά τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου
ΑΣΤΡΑ
Στις 10 Ιουνίου στη 1 και 53 λεπτά το μεσημέρι ταυτόχρονα με τη Νέα Σελήνη του μήνα στην 20η μοίρα των Διδύμων πραγματοποιείται η πρώτη Ηλιακή Έκλειψη της χρονιάς.
ΑΣΤΡΑ
Η ολική Σεληνιακή έκλειψη της 26ης Μαΐου πραγματοποιείται στην 5η μοίρα του άξονα Διδύμων – Τοξότη και αποτελεί το δεύτερο supermoon της χρονιάς.
ΑΣΤΡΑ
Η ολική Σεληνιακή έκλειψη της 26ης Μαΐου πραγματοποιείται στην 5η μοίρα του άξονα Διδύμων – Τοξότη και αποτελεί το δεύτερο supermoon της χρονιάς.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x