A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

« Εσύ πρώην πρωθυπουργός θα πας να μείνεις σε ένα σπίτι 70 τετραγωνικά; Μιλάνε για βίλα. Βίλα είναι το σπίτι του κ. Μητσοτάκη στη Τήνο που είναι μεσοτοιχία με τον κ. Χριστοφοράκο»

Τσίπρας: Δεν έχω να κρύψω τίποτα για το σπίτι στο Σούνιο - Ήταν δέκα χρόνια ανεκμετάλλευτο- Στο σπίτι του Βολταίρου δε μιλάνε για σχοινί«Εσύ πρώην πρωθυπουργός θα πας να μείνεις σε ένα σπίτι 70 τετραγωνικά;», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι ρωτήθηκε από τον ιδιοκτήτη


«Νομίζω ότι οι πολιτικοί οφείλουμε να δίνουμε απαντήσεις και να ελεγχόμαστε», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, για την εξοχική του κατοικία.

Ο Α. Τσίπρας ανέφερε πως δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ καταφεύγει σε κιτρινισμό και λάσπη, ενώ χαρακτήρισε «οξύμωρο», ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα των «υπερχρεωμένων μεγαλοϊδιοκτητών» να κάνουν ερωτήματα για το σπίτι που νοικιάζει ο πολιτικός τους αντίπαλος.


«Μιλάνε για βίλα. Βίλα είναι το σπίτι του κ. Μητσοτάκη στη Τήνο που είναι μεσοτοιχία με τον κ. Χριστοφοράκο» απάντησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι η εξοχική του κατοικία «είναι ένα όμορφο, μικρό σπίτι σε μια ωραία περιοχή».

«Είμαι στην περιοχή εδώ και έξι χρόνια από το 2015 έως το 2019, νοικιάζω με τη σεζόν για 3 μήνες ένα μεγαλύτερο σπίτι για 3600 ευρώ το χρόνο και τώρα δίνω 6000 το χρόνο με μια συμφωνία που έκανα με τον ιδιοκτήτη».

«Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης δεν είναι επιχειρηματίες με συναλλαγές με το δημόσιο, ούτε κάποιος διαπλεκόμενος επιχειρηματίας, αλλά ένας έντιμος άνθρωπος, γνωστός στην περιοχή.

Το ακίνητο ήταν αυτό για δέκα χρόνια ανεκμετάλλευτο, η γνώση της ύπαρξης αυτής της κατοικίας προς εμέ έγινε σε ένα δείπνο που κάναμε μαζί στην ταβέρνα της περιοχής, όπου ο ταβερνιάρης μου είπε εγώ θα ψάξω να βρω μήπως υπάρχει εδώ κανένα σπίτι να μείνεις».

«Εσύ πρώην πρωθυπουργός θα πας να μείνεις σε ένα σπίτι 70 τετραγωνικά;», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι ρωτήθηκε από τον ιδιοκτήτη, προσθέτοντας ωστόσο ότι «το καλοκαίρι, ακόμη και τον Αύγουστο, δεν μπορείς όταν κάνεις τη δουλειά που κάνω εγώ να παραθερίζεις σε ένα νησί».

«Μου είπε ο άνθρωπος αυτός ότι εγώ θα ήθελα να κάνω μια ανακαίνιση, θα μπορείς τα μείνεις για τα επόμενα 3-4 χρόνια.

Την επόμενη φορά που θα πάω να νοικιάσω ένα σπίτι θα πάρω μαζί μου και τον κ. Μητσοτάκη.

«Τα δημόσια πρόσωπα οφείλουμε να δίνουμε στη δημοσιότητα και να απαντάμε σχετικά με τη ζωή μας και τις προσωπικές μας συναλλαγές. Ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει στη δημοσιότητα τα ενοίκια που αφορούν τον ίδιο;», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, καταλήγοντας πως «στο σπίτι του Βολταίρου δεν μιλάνε για σκοινί».

 


«Συνθήκες εξαγοράς» των ΜΜΕ

Απαντώντας αναφορικά με αιτιάσεις του βουλευτή του κόμματος, Χρήστου Γιαννούλη για τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «υπερβολική» την κριτική του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας όμως λόγο για «ΥΕΝΕΔοποίηση της πολιτικής ζωής». «Εδώ μιλάμε για κάτι το οποίο είναι πρωτοφανές. Η ελληνική κυβέρνηση έχει εκμεταλλευθεί μια συνθήκη δυστυχίας προκειμένου να δημιουργήσει συνθήκες εξαγοράς» των ΜΜΕ περιέγραψε ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στα 20 εκατομμύρια ευρώ της λίστας Πέτσα. «Εδώ ήταν εξαγορά που έγινε συνειδητά και συντεταγμένα» τόνισε ο ίδιος, διευκρινίζοντας ότι δεν είναι κατά της ενίσχυσης του Τύπου, αλλά του «τρόπου που γίνεται η ενίσχυση του Τύπου».

Τροπολογία για τα δάνεια

Ερωτηθείς για το εξώδικο σε δημοσιογράφους σχετικά με το σπίτι στο Σούνιο, υπογράμμισε: «Αν βλέπεις ανθρώπους κατ’ εξακολούθηση να επιχειρούν να σε δυσφημήσουν και δεν κάνεις τίποτα, τότε η κοινή γνώμη εκλαμβάνει τη σιωπή σου ως συνενοχή. Δίνω την ευκαιρία στους συγκεκριμένους “δημοσιογράφους” που εν γνώση τους επιχείρησαν να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις, να αποκαταστήσουν την αλήθεια» τόνισε ο κ. Τσίπρας και υπεραμύνθηκε του δικαιώματος που έχει «κάθε δημόσιο πρόσωπο να ζητά από αυτούς που ελέγχεται να αποκαθιστούν την αλήθεια, όταν διαπιστώνεται ότι ο έλεγχος και η κριτική τους αβάσιμη». Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε ότι θα καταθέσει τροπολογία στη Βουλή που θα υποχρεώνει τους βουλευτές και τους υπουργούς να δηλώνουν στο πόθεν έσχες όχι μόνο το ύψος του δανεισμού, αλλά και όλη την πορεία, τις ρυθμίσεις των δανείων.

«Κάτι δεν πάει καλά» με την πανδημία

Παράλληλα «είμαστε πάνω από ένα μήνα σε lockdown κάτι δεν πάει καλά. Και αυτό που δεν πάει καλά - κατά τη γνώμη μου- είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μια σοβαρή διαδικασία καταγραφής για να παίρνουμε τα μέτρα, παρότι είμαστε στο lockdown» εξήγησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας αιχμές για τον ΕΟΔΥ. «Η κυβέρνηση διαμορφώνει τα πάντα σε σχέση με το να μην θίξει τα συμφέροντα των ιδιωτών και όταν αποφάσισε να πάει σε διατίμηση 8 μήνες μετά, όρισε ένα ποσό, διαμαρτυρηθήκαν οι ιδιώτες και ανέβασε το ύψος» επισήμανε ο πρώην Πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για «απαγορευτικό» ύψος διατίμησης.

Επιπλέον, «δεν ζητάμε να ανακαλύψει την Αμερική ο κ. Μητσοτάκης για να τα απαντήσει. Ο κ. Μητοστάκης επί 8 μήνες αντί να προετοιμάζει τη χώρα, το εθνικό σύστημα υγείας να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας, πανηγύριζε -σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα- ότι έχει νικήσει τον κορωνοϊό.

«Διπλωματική ήττα»

Αναφερθείς στον αριθμό των νεκρών από την πανδημία, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει το πολιτικό θάρρος να ζητήσει συγγνώμη, ενώ «μέσα σε 45 λεπτά που χρειάστηκε να φτάσει η φωτιά στο Μάτι εγώ βγήκα και ανέλαβα την πολιτική ευθύνη», σημείωσε. « Ο κ. Μητσοτάκης δεν θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη;» διερωτήθηκε σχετικά ο κ. Τσίπρας.

Με φόντο τις εξελίξεις στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «μια ακόμα διπλωματική ήττα για τη χώρα». «Για άλλη μια φορά περάσανε κάτω από τον πήχη και έως τον Μάρτη η Τουρκία με τη βούλα της ΕΕ έχει τη δυνατότητα να σουλατσάρει με το Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «είναι προφανές ο τι η ΕΕ είναι κατώτερη των περιστάσεων, αλλά είναι προφανές ότι και η κυβέρνηση εστάθη κατώτερη των περιστάσεων να προασπίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας». Στον αντίποδα, «εγώ το πέτυχα» υπενθύμισε ο κ. Τσίπρας αναφορικά με τις κυρώσεις υπέρ της Κύπρου, ενώ κατέληξε ότι «εδώ και έξι μήνες που διεκδικούμε κυρώσεις για την προκλητικότητα της Τουρκίας δεν έχουμε πετύχει τίποτα».

 

ΝΔ: Μια ματιά στις τιμές του Σουνίου αρκεί για να ξεσπάσει κάποιος σε γέλια

Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, αναφορικά με το ζήτημα της εξοχικής κατοικίας του Αλέξη Τσίπρα στο Σούνιο και τα όσα ισχυρίστηκε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. “Τα ψέματα που έχει πει ο κ. Τσίπρας για τη βίλα στο Σούνιο είναι τόσο προφανή, ώστε όσο τα επαναλαμβάνει, τόσο περισσότερο εκτίθεται. Ευρισκόμενος σε παράκρουση τα επανέλαβε και σήμερα”, τονίζει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της και προσθέτει:

“Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, λοιπόν, ένας καλός ταβερνιάρης τού γνώρισε έναν καλό άνθρωπο, ο οποίος εξαντλώντας τα όρια της καλοσύνης του, δέχθηκε να ανακαινίσει ο ίδιος τη βίλα του και ύστερα να του τη νοικιάσει. Δέχτηκε, μάλιστα, να ξοδέψει για τις επισκευές περισσότερα από όσα θα περιμένει να εισπράξει από τα ενοίκια στα επόμενα χρόνια. Και όλα αυτά, ενώ το σπίτι είχε βγει προς πώληση για 1,2 εκατομμύρια ευρώ!”.
“Οσο για τη δικαιολογία ότι 500 ευρώ το μήνα αντιστοιχούν, σήμερα, σε μία παραθεριστική κατοικία 141 τετραγωνικών, με ένα στρέμμα κήπου και μπροστά στη θάλασσα, τι να σχολιάσει κανείς. Αρκεί μια ματιά στις τρέχουσες τιμές του Σουνίου για να ξεσπάσει σε γέλια με τα αστεία επιχειρήματα του κ. Τσίπρα”, σημειώνει η ΝΔ εν συνεχεία.

“Είναι, μάλιστα, τόσο εθισμένος στο θράσος και τόσο στριμωγμένος από τις αποκαλύψεις, ώστε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στον κ. Μητσοτάκη ζητώντας να μιλήσει για το ενοίκιο που πληρώνει εκείνος στο δικό του σπίτι. Όταν είναι γνωστό από το Πόθεν Εσχες ότι η κατοικία του Πρωθυπουργού αποκτήθηκε το 1997, επτά χρόνια πριν μπει στην πολιτική. Και, βεβαίως, είναι δηλωμένο από την πρώτη στιγμή”, τονίζει. Κλείνοντας η ανακοίνωση, η ΝΔ αναφέρει: “Κύριε Τσίπρα, μην προσπαθείτε να φορτώσετε σε άλλους προβλήματα που προκαλείτε ο ίδιος στον εαυτό σας. Με την σημερινή απολογία σας αποδείξατε και πάλι ότι κατοικείτε στο σπίτι του ψέματος και παραθερίζετε στη βίλα της υποκρισίας”.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Σε ολόκληρη την επικράτεια θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για τους πολίτες.
ΕΛΛΑΔΑ
Η Θεραπευτική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ διεξάγει μελέτη της κινητικής των αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2 σε εθελοντές
ΕΛΛΑΔΑ
Συγκεκριμένο στέλεχος έχει αυξήσει τη μετάδοση, πρέπει να συνεχίσουμε να φοράμε τη μάσκα προκειμένου να μην έχουμε νέο κύμα πανδημίας. Γιατί είναι τόσο μεταδοτικές οι μεταλλάξεις;
ΕΛΛΑΔΑ
Η ΕΥΔΑΠ ανακοινώνει ότι, από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 17 Μαΐου έως τις 6 το πρωί της επομένης, θα γίνει ολικός αποκλεισμός στο τμήμα της Λεωφόρου Μαραθώνος
ΕΛΛΑΔΑ
Ο εισαγγελέας ενημέρωσε τον καταδικασθέντα της Χρυσής Αυγής ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα το κατάστημα που θα κρατηθεί
ΕΛΛΑΔΑ
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 375.831, 11.365 θάνατοι
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x