A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Η Άρσεναλ είναι η πρώτη ομάδα της Premier League που υπογράφει το πλαίσιο δράσης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή

 

Η Άρσεναλ είναι η πρώτη ομάδα της Premier League που υπογράφει το πλαίσιο δράσης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή

Η Άρσεναλ είναι ο πρώτος σύλλογος της Premier League, που βάζει υπογραφή στο πλαίσιο δράσης του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής από την αθλητική βιομηχανία. Η πρωτοβουλία αυτή, επιδιώκει την ευθυγράμμιση της παγκόσμιας αθλητικής κοινότητας με τους στόχους της συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή και υποστηρίζει την κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2050.

Σε ανακοίνωση της Άρσεναλ, ο διευθυντής επιχειρήσεων της ομάδας Hywel Sloman δήλωσε: «Η Άρσεναλ δεσμεύτηκε να ηγηθεί της βιωσιμότητας μεταξύ των συλλόγων της Premier League και είμαστε περήφανοι που γίναμε οι πρώτοι που υπογράφουν το πλαίσιο δράσης για την κλιματική αλλαγή από τον αθλητισμό. Μαζί με τους συνεργάτες μας, έχουμε εφαρμόσει μία σειρά από φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές σε όλο τον σύλλογο. Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τη δύναμη της Άρσεναλ για να εμπνεύσουμε τις παγκόσμιες κοινότητές μας και να ωθήσουμε περισσότερο ο ένας τον άλλον για ένα πιο σταθερό μέλλον».

Με τη σειρά της, η επικεφαλής της δράσης του ΟΗΕ, Lindita Xhaferi-Salihu, δήλωσε: «Το ποδόσφαιρο εμπνέει τόσους πολλούς από εμάς σε όλο τον κόσμο και υπάρχει μια αξιοσημείωτη δυνατότητα για το παιχνίδι να γίνει πιο πράσινο, πιο ανθεκτικό στο κλίμα και να γίνει παράδειγμα για εκατομμύρια οπαδούς παγκοσμίως. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την Άρσεναλ ως τον πρώτο σύλλογο της Premier League στην κοινότητα του ΟΗΕ για την Κλιματική Δράση καθώς αυξάνουμε την ευαισθητοποίηση για την αλλαγή του κλίματος και χρησιμοποιούμε αυτή την ευκαιρία για να κάνουμε τη διαφορά μαζί».

Να σημειωθεί ότι την πρωτοβουλία του ΟΗΕ διέπουν 5 αρχές: Ανάληψη συστηματικών προσπαθειών για την προώθηση μεγαλύτερης περιβαλλοντικής ευθύνης, μείωση του συνολικού αντίκτυπου στο κλίμα, εκπαίδευση σχετικά με τη δράση για το κλίμα, προώθηση βιώσιμης και υπεύθυνης κατανάλωσης και υποστήριξη της δράσης για το κλίμα μέσω επικοινωνίας.

Το πλαίσιο δράσης έχουν υπογράψει η FIFA, η Δ.Ο.Ε (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή), η FA και ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Sky Sports.

H Άρσεναλ αποτελεί έναν από τους κορυφαίους συλλόγους της Αγγλίας και η συμμετοχή της σ’ αυτή την πρωτοβουλία είναι πολύ σημαντική. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 15η θέση της βαθμολογίας στο αγγλικό πρωτάθλημα, το οποίο βαδίζει στη 12η αγωνιστική. Κορυφαία φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου δείχνει το στοίχημα Premier League στη bwin τις Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι και Τότεναμ. Προς το παρόν στις τρεις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας βρίσκονται Τότεναμ, Λίβερπουλ και Τσέλσι αντίστοιχα, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται στην 6η θέση. Βέβαια κοιτάζοντας το βαθμολογικό πίνακα είναι ακόμη πολύ νωρίς για συμπεράσματα, καθώς απομένουν 26 αγωνιστικές για τη λήξη της σεζόν.

Σίγουρα η Άρσεναλ δίνει το «πράσινο» παράδειγμα για την Premier League και όλοι ελπίζουμε να το ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες ομάδες, καθώς τέτοιες πρωτοβουλίες χρειάζονται την υποστήριξη σημαντικών φορέων του αθλητισμού.

 

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΚΟΣΜΟΣ
Οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης - που είναι "ρατσιστική, σεξιστική και ελίτ" - γίνονται ήδη αισθητές.
ΚΟΣΜΟΣ
Η κλιματική αλλαγή αποτελεί μία από τις βασικές του προτεραιότητες, θα απευθύνει ήδη από σήμερα μήνυμα προς τον ΟΗΕ ώστε οι Ηνωμένες Πολιτείες να μπορέσουν να επιστρέψουν στην συμφωνία του Παρισιού σε διάστημα ενός μηνός
ΚΟΣΜΟΣ
Εχοντας ήδη σφραγίσει το 2020 και σκιάζοντας το 2021, η COVID-19 δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση τελειωμένη υπόθεση.
ΚΟΣΜΟΣ
Η πανδημία που προκάλεσε η πανδημία του νέου κορωνοϊού δεν θα είναι η τελευταία...
ΚΟΣΜΟΣ
Απευθυνόμενος στα μέλη της Σύμβασης των Πολιτών για το Κλίμα, ο Μακρόν διευκρίνισε ότι αυτή η μεταρρύθμιση θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από την Εθνοσυνέλευση και τη Γερουσία.
ΚΟΣΜΟΣ
Είναι το μοναδικό θηλαστικό που ζει στην Θάλασσα της Κασπίας. Το 2008 η Διεθνής Ένωση Προστασίας της Φύσης (IUCN), την χαρακτήρισε ως απειλούμενο είδος. Το 2015 το Νταγκεστάν ενέκρινε πρόγραμμα για την προστασία του εν λόγω είδους. Το 2020 συμπεριελήφθη στο Κόκκινο βιβλίο της Ρωσίας, για τα απειλούμενα είδη .
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x