A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Επένδυση σε Πολυτελή Ακίνητα: Πως να Αξιοποιήσετε την Αγορά των Υψηλών Προδιαγραφών

 

Επένδυση σε Πολυτελή Ακίνητα: Πως να Αξιοποιήσετε την Αγορά των Υψηλών Προδιαγραφών

Η ακίνητη περιουσία θεωρείται από καιρό μια ασφαλής επένδυση, είτε είστε ιδιοκτήτης, είτε ενοικιαστής. Εάν έχετε τα χρήματα, ίσως θελήσετε να επεκτείνετε το χαρτοφυλάκιό σας στην αγορά πολυτελών ακινήτων.

Ακολουθούν μερικές από τις επιλογές σας για επενδύσεις σε πολυτελή ακίνητα σύμφωνα με το Divine Property, μια κυρίαρχη εταιρεία διαχείρισης ακινήτων, διαμονής και ιδιοκτησίας.

Η ακίνητη περιουσία δεν θεωρείται πολυτέλεια μόνο και μόνο επειδή είναι ακριβή. Πρέπει επίσης να είναι μοναδική, αποκλειστική και να θεωρείται superior. Οι αγοραστές με υψηλές προδιαγραφές θέλουν να έχουν πρόσβαση σε πολυτελείς δραστηριότητες όπως αγορές, φαγητό και τέχνες, καθώς και εγγύτητα με άλλες πολυτελείς κατοικίες.

Με τον πλούτο των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο να αυξάνεται, φαίνεται ότι η δυνητική αγορά πολυτελών ακινήτων ήταν μεγαλύτερη από ποτέ. Στη συνέχεια, η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού και οι προοπτικές για τις τιμές των ακινήτων γενικά, έγιναν ιδιαίτερα αβέβαιες.

Δεδομένων των συνθηκών, μπορεί να είναι διαθέσιμες ευκαιρίες για όσους έχουν το ανάλογο budget. Ωστόσο, η προθυμία των δυνητικών επενδυτών να αγοράσουν είναι αμφίβολη. Είτε ενδιαφέρεστε για τώρα είτε σκέφτεστε για μελλοντικές επενδύσεις, ακολουθούν κάποιες βασικές αρχές για την επένδυση σε πολυτελή ακίνητα που βασίζονται στην ανάπτυξη της αγοράς πριν από την πανδημία.

Τι είναι τα Ακίνητα Πολυτελείας (Luxury Property);

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν μια πολυτελή ιδιοκτησία πριν επενδύσετε. Η υψηλή τιμή, μόνο, δεν θα τοποθετήσει μια ιδιότητα σε αυτήν την κατηγορία. Ένα ακίνητο θα πρέπει να είναι μοναδικό και αποκλειστικό, με έναν καλό και επιθυμητό τρόπο.

Οι αγοραστές υψηλών προδιαγραφών αγαπούν τις τοποθεσίες με πρόσβαση σε πολυτελείς δραστηριότητες, όπως αγορές, φαγητό, τέχνες κτλ. Μια τοποθεσία κοντά στα Ματογιάννια στη Μύκονο, προσθέτει αξία σε ένα ακίνητο. Μια ιστορική τοποθεσία προσθέτει επίσης αξία σε ένα ακίνητο, για παράδειγμα η θέα προς την Ακρόπολη.

Επιπλέον, πολλοί αγοραστές πολυτελείας αναζητούν τη φυσική ομορφιά μιας παραθαλάσσιας τοποθεσίας ή τουλάχιστον θέα στη θάλασσα. Άλλοι θέλουν θέα προς την πλαγιά ενός βουνού, συνήθως τους χειμερινούς μήνες.

Όταν επιλέγετε ένα πολυτελές σπίτι, είναι εξαιρετικά σημαντικό να σκεφτείτε τις πτυχές του ακινήτου που δεν μπορούν να αλλάξουν. Δεν μπορείτε να αλλάξετε τη διαδρομή του ήλιου από την ανατολή στη δύση, τη θέση της θάλασσας ή το γεγονός ότι ίσως να υπάρχει ένα αεροδρόμιο κοντά.

Πόσο κοστίζει ένα Ακίνητο Πολυτελείας (Luxury Property);

Αν θέλετε να επενδύσετε σε πολυτελή ακίνητα, υπάρχουν πολλά μονοπάτια που μπορείτε να ακολουθήσετε. Είτε αγοράσετε, είτε ενοικιάσετε, ακολουθούν ορισμένες επιλογές:

 1. Ανακαινίστε ένα αρχοντικό

Η αναδιαμόρφωση υφιστάμενων πολυτελών ακινήτων και η μεταπώλησή τους για κέρδος είναι μια εξαιρετική επένδυση. Μπορεί να είναι ευκολότερο και γρηγορότερο από την οικοδόμηση ενός νέου σπιτιού. Ωστόσο, περιορίζεστε σε ιδιότητες που έχουν να κάνουν με τον σωστό συνδυασμό αρχιτεκτονικής, κατάστασης και στυλ.

Το μειονέκτημα είναι ότι επειδή τα πολυτελή σπίτια είναι έτοιμα για εγκατάσταση, ίσως χρειαστεί να ανταγωνιστείτε με άλλους αγοραστές που θα μπορούσαν να σας ξεπεράσουν. Φυσικά, ο ανταγωνισμός μεταξύ επενδυτών είναι πολύ χαμηλότερος στην αγορά πολυτελείας. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν λιγότερα άτομα που μπορούν να αγοράσουν έργα υψηλού επιπέδου - και ακόμη λιγότερα άτομα με την τεχνογνωσία για την εκτέλεση ακινήτων σε υψηλό επίπεδο.

 1. Επενδύστε διεθνώς

Η επένδυση σε πολυτελή ακίνητα στο εξωτερικό μπορεί να έχει οφέλη που δεν θα βρείτε στην εγχώρια αγορά. Βέβαια, δεν είναι σαφές πώς μπορεί να αλλάξει τα πράγματα η πανδημία. Μπορεί επίσης να έχει και κάποιες ταλαιπωρίες. Χρησιμοποιήστε έναν διεθνή δικηγόρο ακινήτων και άλλους επαγγελματίες για να σας βοηθήσουν με τη δέουσα επιμέλεια σας.

 1. Αγοράστε ένα πολυτελές ακίνητο σε συγκρότημα κατοικιών

Είτε αγοράζετε ένα πολυτελές συγκρότημα για τον εαυτό σας είτε για να το νοικιάσετε, το να ξοδέψετε χρήματα σε ένα σπίτι που βρίσκεται σε ένα υπέροχο πολυτελές κτίριο με παροχές και επιλογές μεταφοράς σε κοντινή απόσταση από μια επιθυμητή τοποθεσία είναι μια πολύ καλή επιλογή. Όπως πάντα, η τοποθεσία έχει σημασία και η αγορά σε ένα πολυτελές κτίριο με κακές επιλογές μεταφοράς είναι μια κακή επένδυση.

Η επένδυση σε πολυτελή ακίνητα μπορεί να είναι πιο συναρπαστική από την επένδυση σε κινητές αξίες, χάρη στην απτή φύση της. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε, από την οικοδόμηση ενός νέου σπιτιού, την αναπαλαίωση ενός αρχοντικού, έως την αγορά ενός εξοχικού.

Και να θυμάστε ότι όταν αγοράζετε πολυτελή ακίνητα, αγοράζετε έναν τρόπο ζωής.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σε διψήφιο ποσοστό του πληθυσμού εκτιμάται πως ανέρχονται σήμερα οι Έλληνες που ασχολούνται με την αγοραπωλησία (trading) κρυπτονομισμάτων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αυτή την εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν τρεις εκδηλώσεις με θέμα το βασικό εισόδημα, την αναγκαιότητά του και τα πειράματα που έχουν γίνει μέχρι στιγμής.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ολιγοήμερη παράταση εξετάζει να χορηγήσει το υπουργείο Οικονομικών στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δώδεκα στα 13 επαγγελματικά τουριστικά σκάφη, τα οποία πραγματοποιούν μίνι κρουαζιέρες σε ξένους τουρίστες, βρέθηκαν να φοροδιαφεύγουν.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Φαντάσου τι θα άλλαζε στη ζωή σου με ένα βασικό εισόδημα και δώσε την απάντησή σου με ένα βίντεο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Για τον μετριασμό των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x