A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Συνέντευξη: Μάριος Στρόφαλης "H Τέχνη εισάγει νέους κώδικες στην επικοινωνία των ανθρώπων"

O Μουσικοσυνθέτης Μάριος Στρόφαλης μιλάει στο enallaktikos.gr και στον Γιώργο Ιγνατίου

 
Με αφορμή τα 20 χρόνια που έχει στη σύνθεση μουσικής για τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο ο Μάριος Στρόφαλης δίνει συναυλία στο ΤΡΙΑΝΟΝ, κοντά στην Πλατεία Βικτωρίας, την Πέμπτη, 19/06/2014, στις 21.00 μ.μ. Θα ακούσουμε τα κομμάτια που έγραψε για τη Δέκατη Εντολή, το Γλυκόξινο Κρασί, τους Γενναίους της Σαμοθράκης, το Πίσω από την Πόρτα κ.α.


Έχετε οργανώσει τον θεσμό του Αθηναϊκού Καλλιτεχνικού Δικτύου, ο οποίος δραστηριοποιείται-κυρίως-σε υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας, όπως της Πατησίων, της Πλατείας Βάθη, του Αγ.Παύλου κ.α.Ποιο το κίνητρο για αυτή την δράση;

 Η επένδυση της καλλιτεχνικής έκφρασης σε υποβαθμισμένες περιοχές μπορεί να κάνει θαύματα.Βρεθήκαμε μια παρέα ανήσυχων καλλιτεχνών και σχεδιάσαμε κάποια καλλιτεχνικά προγράμματα έχοντας ως στόχο την ανάδειξη της νέας καλλιτεχνικής δημιουργίας σε συνδυασμό με την πρόκληση της κοινωνικής συνοχής.

Σε ποιο μέτρο έχουν αγκαλιάζει οι κάτοικοι αυτών των περιοχών το καλλιτεχνικό δίκτυο που οργανώσατε;

Το καλό είναι πως έχουν αγκαλιάσει το καλλιτεχνικό δίκτυο και κάτοικοι από άλλες περιοχές.Στο μικρό Παρίσι των Αθηνών είχαμε επισκεψιμότητα πάνω από 20.000 ανθρώπων, όπου έγιναν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, δράσεις δρόμου, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, φόρουμ με διαλέξεις.Στο πρόγραμμα της Πατησίων είχαμε σε κάθε εκδήλωση πάνω από 100 άτομα, πρόγραμμα που αφορούσε την ανακάλυψη χώρου πολιτισμού της Πατησίων.

Τι προβλέπεται για φέτος; Τι δράσεις υπάρχουν στο πρόγραμμά σας;

Φεστιβαλοποιούμε όλες τις δράσεις μας και προσπαθούμε να δώσουμε πολιτιστική και τουριστική υπεραξία στις περιοχές που επιχειρούμε πολιτιστικά.Έχουμε 9 με 11 Ιουλίου ΄΄patision cinemart΄΄ στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ, το ATHENS FESTIVAL μαζί με την έκθεση βιβλίου στον κήπο του Ζαππείου από τις 11/9 και το μικρό Παρίσι των Αθηνών της Πλ.Βάθη 9 με 19 Οκτωβρίου, το οποίο γίνεται διευρυμένο από την Πλ.Καρααϊσκάκη μέχρι την Πλ.Βικτωρίας.

Τι θα παρουσιαστεί στη συναυλία που θα κάνετε στο ΤΡΙΑΝΟΝ, την Πέμπτη, 19-06-2014;


Soundtrack, δηλαδή μουσικές που έχουν ακουστεί σε θεατρικές, κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές για τις όποίες έχω εργαστεί.Μαζί θάναι άλλοι 8 σολίστ, ο Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), ο Αλφρέντο Στούνι (βιολί), ο Βαγγέλης Βεργωτής (ακορντεόν), ο Αλέξανδρος Μποτίνης (βιολοτσέλο), ο Κώστας Βλαχόπουλος (χρωματική φυσαρμόνικα-τύμπανα), ο Ρομάν Γκομέζ (κιθάρα), ο Γιώργος Γαλανός (κιθάρα), ο Αποστόλης Παπαπέτρος (κόντρα μπάσο).

Τι μπορεί να δώσει η Τέχνη στις δύσκολες μέρες που διανύουμε;


Μπορεί να δώσει αισιοδοξία, βασισμένη σε ρεαλιστικά δεδομένα.Όσο η τέχνη διαχέεται σε όλα τα στρώματα της Κοινωνίας, τόσο τα οφέλη αυτής της ενέργειας μπαίνουν σε κάθε σπίτι.Εισάγονται, έτσι, νέοι κώδικες στην επικοινωνία των ανθρώπων.

Πόσο Τέχνη και εξουσία συμπλέουν;

Τον καιρό που διανύουμε, καθόλου.Όλες τις περιόδους ακμής αυτό γίνεται πολύ.Η λύση στα πολιτικά  αδιέξοδα, σε όλα τα ιστορικά χρόνια έχει δoθεί από τον Πολιτισμό σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης.

Πόσο φέρνουν οι νέοι καλλιτέχνες το καινούριο;Τι αποκομίζετε από τη συνεργασία μαζί τους;


Οι νέοι καλλιτέχνες φέρνουν μια φρέσκια ενέργεια, εκφράζουν τη νέα γενιά.Αυτό σημαίνει πως συνεχίζει η διάχυση των Τεχνών στις νέες γενιές και εγγυάται τη μελλοντική κοινωνική συνοχή.

Πόσο αισιόδοξος είστε για το αύριο, για την Ελλάδα και την Ευρώπη που έρχεται;


Χωρίς να χάνω την αισιοδοξία μου διατηρώ την ανησυχία και την εγρήγορση για ένα μέλλον που κρύβει πολλές άγνωστες πτυχές.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Το δίλημμα του Λίντον Τζόνσον που τέθηκε στην προεκλογική εκστρατεία των Η.Π.Α. το 1964 επανέρχεται ως αδήριτη αναγκαιότητα
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Το στέλεχος B1617 έχει 15 μεταλλάξεις από τον αρχικό ιό, και 5 από αυτές βρίσκονται στην ακίδα του ιού, που όπως ξέρουμε χρησιμοποιεί ο ιός για να εισέλθει στα κύτταρα μας.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Έφυγε από τη ζωή τη Μεγάλη Δευτέρα, παραμονή μιας ακόμα απόπειρας Σταύρωσης του ελληνικού κυπριακού λαού, ο θρυλικός “Γιατρός” της Κύπρου. Ο άνθρωπος που έφερε πίσω τον Μακάριο, διασώζοντας την Κυπριακή Δημοκρατία
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Η συχνότητα του να “πέφτουμε από τα σύννεφα”, έχει αυξηθεί εκθετικά από την οικονομική κρίση του 2008 και έπειτα.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Οι διακηρύξεις της κυβέρνησης για την επιτυχία της με ωθούν να κάνω τη σύγκριση που τώρα τρέμει η κυβέρνηση ανάμεσα στην «ανεύθυνη Σουηδία» και την εγκλεισμένη Ελλάδα.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Ο κόσμος και η ανθρωπότητα σήμερα δομούνται και διαχωρίζονται σε κράτη.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x