A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Η Αρχή έγινε

 

Η Αρχή έγινε 

Ποιος ξέρει, μπορεί να ξηλωθεί το αμαρτωλό υφαντό που κακοντύνει τις ζωές μας στον Βόλο 

ΕΙΔΗΣΗ: Για πρώτη φορά η Βρετανική δικαιοσύνη αποδίδει τον θάνατο ενός 9χρονου παιδιού στην ατμοσφαιρική ρύπανση. Οι αρχές κρίνονται υπόλογες γιατί δεν ενημέρωναν τις ευαίσθητες ομάδες, όταν οι υπερβάσεις των ρύπων ήταν συνεχείς.

ΣΥΝΕΙΡΜΟΙ: Σε τι ενέργειες προέβη ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, ο οποίος είχε δηλώσει στην εκπομπή του Τέλογλου ότι όταν υπάρξουν υπερβάσεις για 3 συνεχόμενες ημέρες θα λάβουν μέτρα; Ακόμα και ο ένας “κακομοίρης” μετρητής της Περιφέρειας που πότε ξεμένει από χαρτί και πότε από ρεύμα, έδειξε υπερβάσεις για 4 συνεχόμενες ημέρες, στις 10,11,12 και 13 Δεκεμβρίου. Αλλά, ξεχάσαμε, “ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΟΡΙΟ για τα PM 2.5 στην ελληνική νομοθεσία”. Αυτά μπορούν να μας “σκοτώνουν” νόμιμα, κα. Κολυνδρίνη, σωστά; Κε Μπέε, σωστά; Ξεχάσαμε, εσείς είστε απασχολημένος με τον στολισμό της πόλης για να χρυσώνετε το χάπι για τους δύστυχους υπηκόους σας. Συνεργοί σε ένα μαζικό έγκλημα όσοι πολιτικοί ταγοί σε τοπικό, περιφεριακό και Κεντρικό επίπεδο εξουσίας ποιούν την νήσσαν για την περίπτωση της συνεχούς ατμοσφαιρικής ρύπανσης στον Βόλο με όλες τις γνωστές συνέπειες που αυξάνουν τις εισαγωγές στο Νοσοκομείο κατά 32% στην παιδιατρική και 25% στην παθολογική κλινική κατά τις ημέρες αυτές!

Είναι συνένοχοι για τα προβλήματα υγείας, ειδικά σε μικρά παιδιά, που κάποια από αυτά ίσως καταλήξουν σε θάνατο. Πού είναι το δίκτυο μετρητών ώστε να καλύπτεται όλη η πόλη, που καταγράφει τους οχτώ ατμοσφαιρικούς ρύπους, όπως είναι υποχρεωμένη κάθε ευνομούμενη πόλη να έχει εγκαταστήσει προκειμένου να διασφαλίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών της; Πόσες φορές έχουμε ακούσει μόνο τον τελευταίο χρόνο από τα λαλίστατα χείλη του Περιφερειάρχη και της Αντιπεριφερειάρχη αλλά και του Υπουργού ότι ΘΑ έρθουν κι άλλοι μετρητές; Μήπως να τους ζητήσουμε από τον Άη-Βασίλη μέρες που είναι;

Πού είναι τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν για το συμβάν ρύπανσης που έλαβε χώρα στις 28 Μαρτίου 2020 εν μέσω καραντίνας; Πού είναι τα μέτρα που ελήφθησαν για το φορτίο που κρίθηκε από τον Εισαγγελέα ως ακατάλληλο προς καύση την 1η Απριλίου 2018; Ποια είναι τα περιβόητα 5 πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από την Περιφέρεια το 2006, το 2008 και μετά από μία δεκαετία το 2018 αλλά έχουν πληρωθεί μόνο τα τρία με τα ευτελή ποσά των 10-13.000 ευρώ για μία βιομηχανία και δη πολυεθνική; Πού είναι οι μετρήσεις για διοξίνες γύρω από τις ρυπογόνες βιομηχανίες; Μήπως η κα Κολυνδρίνη ήπιε το αμίλητο νερό και δεν ανακοινώνει τελικά τον ρυπαντή που εδώ και δύο χρόνια μας έχει τάξει;

Πόσα να καταμετρήσουμε; Πόσα ένοχα μυστικά; Πόσα στόματα που είτε σιωπούν όταν πρέπει και οφείλουν να μιλήσουν είτε ξερνούν μελάνη για να θολώσουν τα νερά των ευθυνών τους και της απραγίας τους; Και στο μεταξύ μετρούμε θύματα: μικρά παιδιά, ευαίσθητα άτομα, κατεστραμμένο περιβάλλον και προϊόντα. Και η κατηφόρα δεν σταματά. Το Υπουργείο ψηφίζει νόμους, αδειοδοτεί εργοστάσια και τακτικές καύσης απορριμμάτων αδιαφορώντας για τις τραγικές επιπτώσεις που θα υποστούν οι νέες γενιές. Είναι αναγκαίο να ξεσηκωθούμε. Είναι επιτακτική ανάγκη να αντιδράσουμε. Να φτάσουμε ως την πόρτα των ρυπαντών, των ρυπασμένων συνειδήσεων, των συντελεστών του εγκλήματος κατά της ζωής μας!!!!

 

Ιφιγένεια  Ηλιοπούλου
ΕΔΙΠ-Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Μέλος Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece έχει θέσει ψηλά στην ατζέντα του τη Μείωση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων και την Οικολογική - Αποκεντρωμένη – Κοινωνικά Δίκαιη διάχειρισή τους.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Yπερθέρμανση, τήξη του permafrost και νέες πανδημίες. Πως το Lockdown μείωσε ατμοσφαιρική ρύπανση και θνησιμότητα: Η περίπτωση της Ινδίας. Η άγρια ζωή ανακτά χαμένο έδαφος.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Tα θραύσματα και οι ίνες των πλαστικών απορριμμάτων που βρίσκονται εκτεθειμένα στο περιβάλλον, έχουν ήδη εισχωρήσει σε όλα τα επίπεδα των οικοσυστημάτων
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Τέσσερα χρόνια γεμάτα διαρκή αγώνα, αποκαλύψεις, διώξεις, μυστικά, ψέματα και διαφθορά.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Νοσηλεύτηκαν και άλλα μέλη της οικογένειας, τα οποία όμως έλαβαν εξιτήριο αφού ο οργανισμός τους ανταποκρίθηκε καλύτερα στη θεραπεία.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x