A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Δημαρχείο στην Πετρούπολη- Ανοιχτή συνέλευση για την υπεράσπιση του Άλσους

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
 
ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΒΛΑΧΟΥ

I


Με το νέο Χωροταξικό και τα Τοπικά πολεοδομικά σχέδια ό κ. Χατζηδάκης δεν εννοεί ασφαλώς την τοπικοποίηση, αλλά την λεηλασία και την υποταγή κάθε τοπικού στην κεντρική εξουσία. Ο Άνθρωπος αυτός που δεν έχει αφήσει natura για natura ανεκμετάλλευτη και πέρασε από τη Βουλή απόφαση να κτιστεί στο Άλσος το Δημαρχείο Πετρούπολης. Οι παράγοντες της τοπικής Δεξιάς τα κατάφεραν και το ρουσφέτι έγινε νόμιμο για να ακολουθήσει η επωδός των διεφθαρμένων αυτού του κόσμου. Ό,τι είναι νόμιμο είναι και δίκαιο!


Το  Δημαρχιακό μέγαρο είναι μια νέα μεγάλη ιδέα για τη νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή προκειμένου να καλύψει την παντελή της ανικανότητα και απουσία της από το δημόσιο χώρο και το χώρο των τοπικών προβλημάτων. Η μοίρα όμως των μεγάλων ιδεών είναι κοινή όπως ίδια είναι και τα οδυνηρά αποτελέσματα για τον πληθυσμό που επικαλούνται ότι θα τον "μεγαλώσουν" και θα τον αποκαταστήσουν σε ένα "ανώτερο" επίπεδο.


Το λέμε από την αρχή. Δημαρχείο στην προέκταση της δασικής έκτασης του Άλσους δεν πρόκειται να κάνουν όσες αποχαρακτηρίσεις όσες διεφθαρμένες διαβουλεύσεις κι αν κάνουν με τους επίσημους κρατικούς διαφθορείς αυτού του τόπου.

II      


Με πρόσχημα την κατάληψη του εκχ Βοτανικού κήπου - που είναι γνωστό το μίσος που τρέφουν, όπως και σε κάθε τι κοινό- στόχος τους είναι να κατασπαράξουν το Άλσος παραδίδοντάς το στην καπιταλιστική βαρβαρότητα της κερδοσκοπίας.


Η τσιμεντοποίηση της δασικής έκτασης του Βοτανικού κήπου είναι βέβαιο ότι θα ανοίξει την όρεξη για τη λεηλασία του Άλσους στους κερδοσκόπους φίλους της δημοτικής αρχής Με άλλα λόγια δεν κινδυνεύει η κατάληψη αλλά το άλσος και ποιος ξέρει τι άλλο αργότερα. Έτσι ξεκίνησε και η Μονή Λαμίας και έχει φτάσει μέχρι το Περιστέρι.  Και  αν υποκριτικά  η  δημοτική  αρχή  είναι  ενάντια  στην αχόρταγη   μονή της Λαμίας, είναι γιατί θέλουν την κερδοσκοπία και την διάλυση του φυσικού περιβάλλοντος για τον εαυτό τους. Αυτή η εμμονή τους να τσιμεντοποιήσουν τη δασική έκταση πηγάζει αποκλειστικά από τις ιδεολογικές τους αφετηρίες  και όχι από την ανυπαρξία εναλλακτικών επιλογών.
                                           

III


Δημαρχείο σκέφτονται να κάνουν στον Βοτανικό Κήπο  παρόλο που έχουν άλλο χώρο, ο οποίος είχε ήδη δρομολογηθεί στην περιοχή Καμίνι “από τον Γενάρη του 2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Πετρούπολης με την Διευθύντρια Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής κα Εύα Μικράκη, στην έδρα της Περιφέρειας. Κυρίαρχο θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η χωροθέτηση του Δημαρχείου Πετρούπολης, με επικρατέστερη την πρόταση που τέθηκε από τον Δήμαρχο της πόλης για το Ο.Τ. 365Α, στη συμβολή των οδών Διγενή Ακρίτα και Ηπείρου. Ο συγκεκριμένος χώρος, εκτάσεως 850 τ.μ. και ιδιοκτησίας του Δήμου Πετρούπολης, βρίσκεται μπροστά από το ‘’ΚΑΜΙΝΙ’’ και είναι χαρακτηρισμένος ως Κοινόχρηστος Χώρος με το ΦΕΚ 451Δ/2001. Σε συνάντηση με την εφορία Νεωτέρων Μνημείων ο Δήμος έχει την προφορική τους συναίνεση για την χωροθέτηση Δημαρχείου.


Και αντί αυτή να είναι η πρόταση για την μονή Λαμίας που διεκδικεί και αυτόν το χώρο έχουν βάλει στο μάτι το φιλέτο του Άλσους.
                                                 

IV        
                         

Για ποια δημοτική αρχή μιλάμε!!!


Ο νεοεκλεγείς  Στέφανος Βλάχος  με το 17% του 50% των ψηφισάντων και με ένα παρασκήνιο διαβουλεύσεων με κόμματα και παράγοντες για τον καταμερισμό των έμμισθων θέσεων του συμβουλίου.  


Είχε προηγηθεί η εθελόδουλη υποταγή του τον Ιούνη του 2019 δηλώνοντας στον Κ. Μητσοτάκη ότι θα τον ψηφίσει  και  ότι  είναι  ο μόνος  που  κατάφερε  να  μετατρέψει  έναν «κόκκινο» δήμο σε «γαλάζιο» παρόλη την ανεξαρτησία που πουλούσε προεκλογικά.  Ψήφισες Βλάχο … βγήκε Μητσοτάκης . Κατάφερε μέσα από τον τυχοδιωκτισμό του να φέρει τη Δεξιά στη διαχείριση του Δήμου και τους άφαντους στην Πετρούπολη  στην αντιδημαρχία προκειμένου να εφαρμοστεί η Δεξιά πολιτική στη Πετρούπολη με τη βοήθεια της κρατικής καταστολή και της κρατικής βίας και ότι άλλο   παρέχει η φαρέτρα της ιστορίας της.
 

Είναι γνωστός καιροσκόπος αφού έχει σεργιανίσει όλο το πολιτικό φάσμα ζητιανεύοντας διάφορες κατά καιρούς εξουσίες, διότι χωρίς την κομματική και παρακομματική διαπλοκή ούτε δημοτικός σύμβουλος δεν θα έβγαινε. Πλαισιωμένος από μερικούς  συνεργάτες  οι  οποίοι κρυμμένοι  πίσω  από  κόμματα προσπαθούν να πλασαριστούν στο πολιτικό προσκήνιο χωρίς ποτέ να έχουν καμιά παρουσία στο Δημόσιο χώρο. Αυτά είναι γνωστά στην Πετρούπολη.
Αυτός ο εσμός  των πολιτικάντηδων και των ψευτών είναι επικίνδυνος.


Καλούμε τον καθέναν και την καθεμιά σε μια ενότητα για να μην περάσουν τα σχέδια καταστροφής των δημόσιων χώρων, του φυσικού περιβάλλοντος της  Πετρούπολης.

   
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΣΟΣ.
ΤΟ ΑΛΣΟΣ  ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΞΩ ΤΩΡΑ Η ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΛΣΟΥΣ
 


Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Βοτανικός Κήπος
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Άγνωστος που φορούσε κουκούλα και μάσκα, έριξε στον άτυχο Μπρούνο, βέλος με βαλλίστρα ενώ το σκυλί βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του κηδεμόνα του.
ΕΛΛΑΔΑ
Ο Bios Coop Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο
ΕΛΛΑΔΑ
Με τον ερχομό του Ιανουαρίου έχουμε την αρχή του νέου έτους.
ΕΛΛΑΔΑ
Η αρχαία πόλη στο λόφο που σήμερα ονομάζεται Τρίκαρδος υπήρξε η δεύτερη σε μέγεθος και σπουδαιότητα πόλη των Ακαρνάνων.
ΕΛΛΑΔΑ
Σήμερα είναι ημέρα πένθους και για τον παγκόσμιο πολιτισμό. Όσο κι αν οι νεοέλληνες περί άλλα τυρβάζουν.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x