A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Τα πέντε επαγγέλματα που υπόσχονται μελλοντική σταδιοδρομία

 

Τομείς σταδιοδρομίας του μέλλοντος

 

Στις πανεπιστημιακές αποφοιτήσεις είναι σύνηθες για τους ομιλητές να προτρέπουν τους απόφοιτους να ακολουθήσουν το πάθος τους. Ισχυρίζονται πως αν κάποιος προσπαθήσει και εργαστεί αρκετά για κάτι που τον εξιτάρει, τότε η επιτυχία και η ευημερία αποτελούν μονόδρομος. Δυστυχώς όμως, στην πραγματική ζωή, δεν λειτουργούν πάντοτε τα πράγματα κατ’αυτόν τον τρόπο. Εάν ο τομέας που σας ενδιαφέρει βρίσκεται σε παρακμή, τότε ίσως το καλύτερο που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να στραφείτε σε κάποιον διαφορετικό τομέα σταδιοδρομίας.

 

Μερικές φορές το να προσπαθήσετε να αναπτύξετε την ικανότητά σας σε έναν τομέα που δεν είστε παθιασμένοι, αλλά αντίθετα είστε αρκετά αποδοτικοί σε αυτόν, ίσως να είναι η καλύτερη λύση. Και εφόσον αυτό είναι δυνατόν, επιλέξτε μια εργασία που σας προσφέρει μια άνετη διαβίωση και σας υπόσχεται μια πιθανή μελλοντική και επαγγελματική “ασφάλεια”. Ποιοι είναι εκείνοι οι τομείς σταδιοδρομίας του μέλλοντος, πιθανόν αναρωτιέστε. Πάμε μαζί να τους ανακαλύψουμε:

 

Software Developer

Οι προγραμματιστές λογισμικού σχεδιάζουν και “γράφουν” το λογισμικό που εκτελείται σε συσκευές όπως υπολογιστές και smartphones. Ορισμένοι προγραμματιστές δημιουργούν εφαρμογές για συγκεκριμένες εργασίες, ενώ άλλοι εργάζονται στα λειτουργικά συστήματα που χρησιμοποιούνται από συσκευές και δίκτυα. Η ανάπτυξη λογισμικού περιλαμβάνει τον προσδιορισμό του τι χρειάζονται οι χρήστες, το σχεδιασμό και τη δοκιμή λογισμικού για την κάλυψη αυτών των αναγκών, την πραγματοποίηση αναβαθμίσεων σε παλαιότερα προγράμματα και τη συντήρηση λογισμικού για να διασφαλιστεί ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί σωστά και στο μέλλον. Εάν μπορούσαμε να συμπτίξουμε το μέλλον σε ένα και μοναδικό επάγγελμα, ίσως να ήταν αυτό.

 

Υπεύθυνος ιατρικών και υγειονομικών υπηρεσιών

Ο τομέας της υγείας και η υγειονομική περίθαλψη είναι κρίσιμος και καθοριστικός για την ύπαρξη κάθε κοινωνίας. Τα γεγονότα που βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο το απέδειξαν περίτρανα. Η παροχή φροντίδας στους ασθενείς είναι μόνο ένα μέρος αυτής. Υπάρχει επίσης το έργο του προγραμματισμού ραντεβού, της συλλογής πληρωμών, της τήρησης ιατρικών αρχείων και του συντονισμού με άλλους παρόχους φροντίδας. Οι υπεύθυνοι ιατρικών και υγειονομικών υπηρεσιών επιβλέπουν όλες αυτές τις δραστηριότητες, αφήνοντας στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης περισσότερο χρόνο για τους ασθενείς τους και την εξυγίανσή τους. Εργαζόμενοι σε αυτόν τον απαιτητικό αλλά ταυτόχρονα σημαντικότατο τομέα απασχόλησης, σίγουρα αποτελεί ένα από τα επαγγέλματα που έχουν ένα ιδιαίτερο “βάρος”.

 

Οικονομικός διαχειριστής

Κάθε εταιρεία, είτε μιλάμε για ένα μικρό μανάβικο μιας συνοικίας έως μια πολυεθνική εταιρεία που απασχολεί 500 υπαλλήλους, έχει να κάνει με τη ροή των χρημάτων και τη διαχείρισή τους. Εάν η επιχείρηση είναι αρκετά μεγάλη, μπορεί να προσλάβει έναν οικονομικό διευθυντή για να αντιμετωπίσει αυτήν την οικονομική πλευρά της επιχείρησης. Οι οικονομικοί διαχειριστές παρακολουθούν τα έσοδα και τις δαπάνες ενός οργανισμού, αναζητώντας τρόπους μεγιστοποίησης των κερδών και μείωσης του κόστους. Δημιουργούν οικονομικές εκθέσεις, διαχειρίζονται επενδύσεις και βοηθούν στην καθοδήγηση των μακροπρόθεσμων οικονομικών στόχων του οργανισμού. Εάν χαρακτηρίζεσαι από αποφασιστικότητα, μεθοδικότητα και επιχειρηματική λογική, τότε ίσως αυτός ο τομέας να απευθύνεται σε εσένα.

 

Ναυτιλιακός οικονομολόγος

Η παγκοσμιοποίηση και ανάπτυξη της διεθνούς οικονομίας έχει συνεισφέρει στην ανάπτυξη της χώρας μας ως μια από τις κυρίαρχες δυνάμεις στο ευρωπαϊκό αλλά και στο παγκόσμιο επίπεδο της ναυτιλίας. Ο τομέας της ναυτιλίας έχοντας αποδείξει εδώ και αιώνες τη σημαντικότητά του για την εγχώρια οικονομία, συνεχίζει να προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες και δυνατότητες στη σύγχρονη αγορά εργασίας. Σε αυτό βοηθά και το ότι η ναυτιλιακή βιομηχανία χωρίζεται σε πολλούς επιμέρους κλάδους, που σημαίνει ότι η ανάγκη για εξειδικευμένους και πολύπλευρα καταρτισμένους οικονομολόγους για τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις είναι αυξημένη. Το Πανεπιστήμιο Πειραιά με το διαδικτυακό πρόγραμμα ναυτιλιακών σπουδών του, προσφέρει στους υποψηφίους την κατάλληλη γνώση και πιστοποίηση που θα αποτελέσει το εισιτήριο για μια πολλά υποσχόμενη θέση εργασίας στη συνεχώς αυξανόμενη βιομηχανία της ναυτιλίας. Με αυτή τη πιστοποίηση, οι απόφοιτοι με πτυχίο Ναυτιλιακών Σπουδών μπορούν να σταδιοδρομήσουν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, ιδιωτικούς, κρατικούς και διεθνείς οργανισμούς αλλά και στο χώρο των θαλάσσιων μεταφορών.

 

Μηχανολόγος μηχανικός

Μηχανικός είναι οποιοσδήποτε σχεδιάζει, κατασκευάζει ή συντηρεί οποιοδήποτε είδος μηχανολογικού συστήματος. Ένας μηχανικός που στρέφεται στην βιομηχανική παραγωγή, σχεδιάζει, κατασκευάζει και συντηρεί ειδικά τα συστήματα για την παραγωγή αγαθών και την παροχή υπηρεσιών. Αυτά τα πολύπλοκα συστήματα περιλαμβάνουν εργαζόμενους, μηχανήματα, υλικά, ενέργεια αλλά και τη διαχείριση πληροφορίας.

 

Η δουλειά ενός μηχανολόγου μηχανικού με ειδικότητα στη βιομηχανία, είναι να κάνει όλα αυτά τα μέρη μιας εργασίας να λειτουργούν μαζί όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται. Ο τομέας των αρμοδιοτήτων του και ο ρόλος που θα αναλάβει σε μια επιχείρηση έχει ένα τεράστιο εύρος, το οποίο προσφέρει και τις αντίστοιχες ευκαιρίες για απασχόληση.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΡΓΑΣΙΑ
Πριν λίγες μέρες, οι αλλοδαποί εργάτες γης στα φραουλοχώραφα της Ηλείας και της Αχαϊας διεκδίκησαν να δουλεύουν και να ζουν με αξιοπρέπεια.
ΕΡΓΑΣΙΑ
Η λέξη «άγχος» από μόνη της σου προκαλεί άγχος έτσι κι αλλιώς.
ΕΡΓΑΣΙΑ
Μία τεράστια νίκη πέτυχαν οι εργαζόμενοι στην efood
ΕΡΓΑΣΙΑ
Την οργή χιλιάδων χρηστών στο Twitter έχει προκαλέσει το παρακάτω μήνυμα που έλαβαν εργαζόμενοι στην E-food.
ΕΡΓΑΣΙΑ
Απολύσεις μεταναστριών καθαριστριών/τών στον Δήμο της Αθήνας, βιασμός μετανάστριας καθαρίστριας στα Πετράλωνα,
ΕΡΓΑΣΙΑ
Επειδή ο ΕΦΚΑ κάνει κοινωνική πολιτική, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεσποτικές συμπεριφορές υπαλλήλων δεν γίνονται ανεκτές!
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x