A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Δωρεάν online σεμινάριο: "Κοινωνικός Σχεδιασμός προγραμμάτων σε ΜΚΟ και εθελοντικές οργανώσεις"

 

Η Home-Start Ελλάς, σε συνεργασία με τον έμπειρο εκπαιδευτή Παναγιώτη Ζάννη, διοργανώνουν  δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο διάρκειας 12 ωρών με τίτλο:

 

"Κοινωνικός Σχεδιασμός προγραμμάτων σε ΜΚΟ και εθελοντικές οργανώσεις".

 

Ο κος Ζάννης θα διδάξει δωρεάν το πιστοποιημένο από το Ε.Κ.Δ.Δ.Α σεμινάριο σε ολιγομελές τμήμα διευθυνόντων και συντονιστών προγραμμάτων ΜΚΟ και εθελοντικών οργανώσεων. Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας webex στις 12, 14 και 17 Ιανουαρίου 2021 (ώρες 16:30 – 20:30).

 

Στο σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν με τη μέθοδο εκπαίδευσης ενηλίκων στον κοινωνικό σχεδιασμό προγραμμάτων (ανάλυση, σχεδιασμός υλοποίησης, αξιολόγηση) χρησιμοποιώντας ορισμένα από τα αντίστοιχα εργαλεία (ecosystem analysis, διερεύνηση αναγκών, stakeholder analysis, Princemodel, mind map, πίνακες Gantt, social network analysis, value network analysis, μέτρηση κοινωνικού αντίτυπου, αξιολόγηση κ.α.) με τη μέθοδο που έχει διαμορφωθεί για τις ΜΚΟ και τις εθελοντικές οργανώσεις. Στο πλαίσιο αυτό, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να εφαρμόσουν τα ανωτέρω σε ένα παίγνιο προσομοίωσης σε ρεαλιστικές εικονικές και δυναμικές συνθήκες.

 

Με την επιτυχή ολοκλήρωση  θα χορηγηθεί πιστοποιητικό εκπαίδευσης στον κοινωνικό σχεδιασμό προγραμμάτων.

 

Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής: 12, 14 και 17 Ιανουαρίου 2021, ώρες 16:30 -18:30 μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας webex.

* Η συμμετοχή στις συναντήσεις είναι υποχρεωτική με ανοιχτές τις κάμερες

 

Αιτήσεις συμμετοχής:  Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο σεμινάριο, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει:

(α) Nα συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής στο: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=DQSIkWdsW0yxEjajBLZtrQAAAAAAAAAAAAN__gEhteJUMU9FUzQ4SU05MUJaSFkxVldKNjFTVFdLTy4u

β) Να αποστείλουν σύντομο βιογραφικό σημείωμα στο [email protected]r

Και τα δύο πρέπει να διεκπεραιωθούν μέχρι τιs 8/1/2021.

 

Λίγα λόγια για τον εισηγητή (συνοπτικό βιογραφικό: https://pzannis.blogspot.com/)

Ο Παναγιώτης Ζάννης έχει σπουδάσει Κοινωνική Πολιτική και Κοινωνική Ανθρωπολογία και είναι Διδάκτορας του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Διετέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΜΚΟ Κοινωνικής Παρέμβασης και Σχεδιασμού «Αθηνά» (1996-2013), το έργο της οποίας αναγνωρίστηκε και από τον τ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο. Έχει πλούσια διδακτική εμπειρία σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και σε σεμινάρια στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης και του Τρίτου Τομέα όπως, επίσης, και το αντίστοιχο συγγραφικό έργο με κύριους άξονες τις ΜΚΟ και το σχεδιασμό κοινωνικών προγραμμάτων.

 

Λίγα λόγια για το φορέα διοργάνωσης:

Η Home Start Ελλάς είναι οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Είναι μέλος της διεθνούς οργάνωσης Home-Start Worldwide και αποτελεί τον εθνικό φορέα ανάπτυξης του διεθνούς προγράμματος Home-Start στη χώρα μας. Το πρόγραμμα αυτό έχει σκοπό να υποστηρίξει οικογένειες που σε κάποια φάση της ζωής τους, για διάφορους λόγους, νοιώθουν την ανάγκη κάποιας συμπαράστασης. Εθελοντές, κατά κανόνα γονείς, οι οποίοι επιλέγονται προσεκτικά, εκπαιδεύονται και εποπτεύονται στο έργο τους από επαγγελματία δίνουν το χρόνο και την ενέργεια τους για να λειτουργήσουν ως συμπαραστάτες στις οικογένειες αυτές με σκοπό   να τις βοηθήσουν  να σταθούν στα πόδια τους, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να βελτιώσουν τις γονικές τους δεξιότητες. Η Home-Start Ελλάς έχει πολυετή εμπειρία στην οργάνωση και εφαρμογή προγραμμάτων εκπαίδευσης εθελοντών ενώ πιο πρόσφατα έχει ξεκινήσει την οργάνωση σεμιναρίων σχετικών με την εμπειρία της για επαγγελματίες και το ευρύτερο κοινό. www.homestart.org.gr 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Έτος 2045. Ο «Χ» είναι 40 ετών, πατέρας δύο παιδιών, με κατασταλαγμένες πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Η χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media) σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
21 μαθήματα ζωής του μαθητή του Φρόιντ που έλεγε ότι: Αυτό στο οποίο αντιστέκεστε, επιμένει
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Το θέμα θα είναι η παρασκευή αληθινού ψωμιού με προζύμι και αλεύρι φυσικής καλλιέργειας!
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
H Equal Society σε προσκαλεί στον κόσμο του impact management
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
To metaverse που ποθεί και περιγράφει ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανήκει τόσο στην επιστημονική φαντασία όσο και σε μία πραγματικότητα
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x