A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Νέα Σελήνη Ιανουαρίου- «Για να ανέβεις στον ουρανό πρέπει πρώτα να πάρεις φόρα από τον πάτο της κόλασης»

 

Νέα Σελήνη Ιανουαρίου- «Για να ανέβεις στον ουρανό πρέπει πρώτα να πάρεις φόρα από τον πάτο της κόλασης».

Η αρχή είναι πάντα το ήμισυ του παντός και αυτή η δυναμική αρχή σηματοδοτείται ακριβώς με την πρώτη Νέα Σελήνη του χρόνου στις 13 Ιανουαρίου.  Πριν ακόμα ανατείλει η νέα μέρα στις 7 και 1΄ λεπτό, η συνάντηση του  Ήλιου και της Σελήνης στην 23η μοίρα και 13 λεπτά τον Αιγόκερω μιλά ξεκάθαρα για δυναμικές αποφάσεις και νέα ξεκινήματα που δεν αφήνουν περιθώρια για πισωγυρίσματα.

Από ένα σύνολο εξαιρετικά δυσαρμονικών όψεων που δεν χαρακτηρίζεται καθόλου εύκολο πλαισιώνεται ο σχηματισμός της Νέας Σελήνης καθώς, εκ των πραγμάτων, ο συγκρουσιακός  χαρακτήρας των όψεων έχει έναν μεγάλο βαθμό δυσκολίας.

Η στασιμότητα και η διατήρηση των όσων ζούμε θεωρείτε απίθανη με αυτούς τους σχηματισμούς όταν μάλιστα η πλανητική διάταξη μιλά ξεκάθαρα για εξέλιξη που όπως πάντα έρχεται μέσα από απαιτητική διαχείριση και αγώνα.

Απόλυτα και δυναμικά ξεκινά η νέα χρονιά με την πρώτη αυτή Νέα Σελήνη του Ιανουαρίου. Ο όλος της σχηματισμός φανερά αναγγέλλει την αντίδραση μετά από τη δράση των πιέσεων των τελευταίων μηνών. Η ενεργή συμμετοχή του Πλούτωνα έρχεται δυναμικά ως απάντηση στις συνεχόμενες επιθέσεις στον τομέα της υγείας και κατά συνέπεια στην ανισορροπία της κοινωνίας που κυρίως δημιούργησε τα προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις όλων με όλους.

Η φάση όμως της απομόνωσης που διανύουμε, με όλα αυτά τα συναισθήματα του εγκλεισμού, έδωσαν τον χρόνο για μια δημιουργική περισυλλογή. Η ξεκάθαρη πια εικόνα των προβλημάτων, κυρίως στον τομέα των σχέσεων, μοιραία με τη Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω φέρνει την απόφαση για μια νέα εκκίνηση. Σε αυτή την ανάγκη του Αιγόκερου να χτίσει ένα γερό οικοδόμημα εμπλέκεται η αναγεννησιακή δύναμη του Πλούτωνα που με την ταυτόχρονη ενίσχυση της ψυχικής μας δύναμης έχει την τάση να διαλύσει οτιδήποτε παλιό και ασταθή για να κτίσει το καινούριο.

Στον ίδιο χρόνο σχηματίζονται πλανητικοί σχηματισμοί που ενισχύουν  αυτή την παρόρμηση. Ενισχυτικό και καθοριστικό ρόλο έχει η δυσαρμονία του Ερμή με τον Ουρανό. Η βιασύνη και η υπερδιέγερση που προκαλεί συμβάλει στο να γίνουν άμεσα τα πρώτα βήματα μιας επιθυμητής αλλαγής καθώς υπάρχει διάχυτη η αίσθηση, με την επίσης δυσαρμονία του Δία με τον επαναστάτη Ουρανό, πως οι ευκαιρίες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής.

Ο κίνδυνος των υπερβολικών και ίσως εκκεντρικών κινήσεων από την ενέργεια αυτών των όψεων αντισταθμίζεται με την παράλληλη σύγκρουση των αιώνιων αντιπάλων, του Άρη και του Κρόνου.

Παρά το ψυχολογικό βάρος που μας προσθέτει ασυνείδητα αυτή η δυσαρμονία και το υπόκωφο αίσθημα της ήττας και της απογοήτευσης, θα μπορούσε η επιρροή της να λειτουργήσει και ως σωτήριο φρένο, προφανώς γιατί κατά βάθος γνωρίζουμε πως ό,τι κυνηγούμε επίμονα πάντα θα μας ξεγλιστρά... και πάντα θα απειλεί έμμεσα να πάρει και αυτά που ήδη έχουμε.

 Στο νέο σεληνιακό κύκλο που ξεκινά σήμερα με την Νέα Σελήνη του Ιανουαρίου όλοι μας θα έχουμε τις ευκαιρίες για νέες δυναμικές… μα κυρίως τολμηρές και επώδυνες ενάρξεις που όμως πάντα στο τέλος έχουν θετικό πρόσημο.

Το μήνυμά της ταιριάζει απόλυτα με αυτό που ακριβώς διατύπωσε  ο Νίκος Καζαντζάκης : Για να ανέβεις στον ουρανό πρέπει πρώτα να πάρεις φόρα από τον πάτο της κόλασης.

Στο διάστημα που ακολουθεί έως την επόμενη Νέα Σελήνη στις 11 Φεβρουαρίου, οι ευκαιρίες για αναβατικά νέα ξεκινήματα βρίσκονται στην ιδιαίτερη ευχέρεια των Αιγόκερων, Κριών, Καρκίνων και Ζυγών του τρίτου δεκαημέρου καθώς και σε όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες, Ωροσκόπο ή και Μεσουράνημα γύρω από την 24η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

Άσπα Μόρφου – Αστροσοφία

https://www.facebook.com/AstrosofiaAspa

Απόφοιτη Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

https://www.facebook.com/kosmogramma.gr

www.kosmogramma.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΣΤΡΑ
Η Πανσέληνος του Κόκκινου Ελαφιού που πραγματοποιείται στις 05:36πμ περίπου τα ξημερώματα του Σαββάτου στην 01° 26’ του Υδροχόου
ΑΣΤΡΑ
Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 10 του Ιουλίου στις 4 και 17 λεπτά το πρωί.
ΑΣΤΡΑ
Η πανσέληνος του Ιουνίου ανατέλλει στις 24 Ιουνίου περίπου στις 09:27μμ λίγο μετά τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου
ΑΣΤΡΑ
Στις 10 Ιουνίου στη 1 και 53 λεπτά το μεσημέρι ταυτόχρονα με τη Νέα Σελήνη του μήνα στην 20η μοίρα των Διδύμων πραγματοποιείται η πρώτη Ηλιακή Έκλειψη της χρονιάς.
ΑΣΤΡΑ
Η ολική Σεληνιακή έκλειψη της 26ης Μαΐου πραγματοποιείται στην 5η μοίρα του άξονα Διδύμων – Τοξότη και αποτελεί το δεύτερο supermoon της χρονιάς.
ΑΣΤΡΑ
Η ολική Σεληνιακή έκλειψη της 26ης Μαΐου πραγματοποιείται στην 5η μοίρα του άξονα Διδύμων – Τοξότη και αποτελεί το δεύτερο supermoon της χρονιάς.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x