A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Το εμβόλιο Sputnik, που θα χορηγείται σε μια δόση, δοκιμάζουν οι Ρώσοι. 4 εκατ. δόσεΙς σε 30 ημέρες

Μια εκδοχή του εμβολίου Sputnik, που θα χορηγείται σε μια δόση και θα μπορεί να εξάγεται σε χώρες με υψηλά ποσοστά μόλυνσης, δοκιμάζουν οι αρχές


Η Ρωσία θα πραγματοποιήσει κλινική δοκιμή μιας ελαφρύτερης εκδοχής του εμβολίου κατά του κορονοϊού Sputnik, την "Sputnik-Light", που θα πραγματοποιείται σε μια μόνο δόση, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές χαρακτηρίζοντάς την μια πιθανόν "προσωρινή" λύση ώστε να βοηθηθούν οι χώρες με υψηλά ποσοστά μόλυνσης να προχωρήσουν σε εμβολιασμούς.

Το εμβόλιο αυτό θα δοκιμαστεί σε 150 ανθρώπους στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη, όπως φαίνεται από έναν κατάλογο των κυβερνητικών κλινικών δοκιμών.

Σύμφωνα με τις αρχές, πάνω από ένα εκατομμύριο Ρώσοι έχουν μέχρι στιγμής εμβολιαστεί με την αρχική εκδοχή του Sputnik V, που χορηγείται σε δύο δόσεις.

Το εμβόλιο των δύο δόσεων θα παραμείνει η κυρίαρχη εκδοχή που θα χρησιμοποιείται στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο Κίριλ Ντιμιτρίεφ, ο επικεφαλής του ρωσικού ταμείου κρατικών επενδύσεων, το οποίο χειρίζεται την κυκλοφορία του εμβολίου στην αγορά του εξωτερικού.

Ωστόσο, η εκδοχή της μονής δόσης του εμβολίου θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για εξαγωγές.

"Το 'Sputnik-Light' μπορεί να λειτουργήσει ως μια προσωρινή λύση για πολλές χώρες όπου παρατηρείται κορύφωση των μολύνσεων", είπε ο Ντιμιτρίεφ, ο οποίος είναι επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), που καλύπτει το κόστος των κλινικών δοκιμών του Sputnik-Light.

Πολλές κυβερνήσεις εξετάζουν τρόπους να εξοικονομήσουν τις λιγοστές ανεπαρκείς προμήθειες εμβολίων κατά του κορωνοϊού, καθυστερώντας τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή μειώνοντας την ποσότητα των δόσεων.

Ο στόχος είναι να μεγιστοποιηθεί ο αριθμός των πολιτών που θα αποκτήσουν έστω μερική ανοσία κι ως εκ τούτου να μειωθεί πιθανόν ο αριθμός των σοβαρών κρουσμάτων και να αποφορτιστεί το σύστημα υγείας.

Το δύο δόσεων Sputnik χορηγείται με τη χρήση διαφορετικών ανενεργών ιών (φορείς) και κάποιοι ρώσοι παρασκευαστές κρίνουν ότι ο δεύτερος είναι δυσκολότερο να παρασκευαστεί οδηγώντας έτσι σε πλεόνασμα του πρώτου.

Τον περασμένο μήνα η Ρωσία απέστειλε 300.000 φιαλίδια του Sputnik V στην Αργεντινή, η πρώτη μεγάλη αποστολή εμβολίων στο εξωτερικό.

Η αποστολή περιείχε μόνο την πρώτη δόση που συλλέχθηκε από το πλεόνασμα αυτό, όπως μετέδωσε το Reuters.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δηλώσει ότι η μία δόση θα παρέχει μικρότερη προστασία σε σχέση με τις δύο δόσεις, αλλά μολαταύτα "θα φθάνει το 85%".

Το Ινστιτούτο Gamaleya που παρασκεύασε το εμβόλιο λέει ότι είναι περισσότερο από 91% αποτελεσματικό αν χορηγηθούν και οι δύο δόσεις του.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου, Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ, έχει δηλώσει ότι η προστατευτική ανοσία μετά την πρώτη δόση του Sputnik V διαρκεί περίπου 3-4 μήνες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.


Sputnik V: Παραγωγή τεσσάρων εκατ. δόσεων τις επόμενες 30 ημέρες


Τέσσερα εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά του κορωνοϊού πρόκειται να παραχθούν τις επόμενες 30 ημέρες, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA, το οποίο επικαλείται τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Gamaleya που ανέπτυξε το εμβόλιο.


Πιστοποιητικά εμβολιασμού στη Ρωσία

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή προς τη ρωσική κυβέρνηση, προκειμένου να εξετάσει την έκδοση «πιστοποιητικού εμβολιασμού» σε όσους πολίτες της χώρας εμβολιάζονται με τα ρωσικά εμβόλια κατά της COVID-19, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύθηκε από το Κρεμλίνο.

Στόχος της έκδοσής τους είναι οι πολίτες να αποκτήσουν τη δυνατότητα απρόσκοπτων ταξιδιών στο εξωτερικό, χωρίς περιορισμούς.

Βούληση της Μόσχας είναι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που θα εκδίδει να αναγνωρίζονται διεθνώς.

 

Η Ρωσία θα στείλει στον ΠΟΥ τα στοιχεία του εμβολίου Sputnik-V


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), υπολογίζει να λάβει τα πλήρη στοιχεία  για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V, που ανέπτυξε το Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο Επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Ν.Γκαμαλέι έως τα τέλη Ιανουαρίο
 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), υπολογίζει να λάβει τα πλήρη στοιχεία για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V, που ανέπτυξε το Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο Επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Ν. Γκαμαλέι έως τα τέλη Ιανουαρίου, δήλωσε την Παρασκευή, κατά την διάρκεια ενημέρωσης η σύμβουλος του γενικού διευθυντής του ΠΟΥ Μαριάντζελα Σιμάο.

«Υπολογίζουμε να λάβουμε τα πλήρη στοιχεία για το εμβόλιο του Κέντρου Γκαμαλέι στα τέλη Ιανουαρίου» δήλωσε η Σιμάο.


Παραγωγή στην Βραζιλία

Στο μεταξύ, η  παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V στη Βραζιλία θα αρχίσει τις προσεχείς ημέρες, δήλωσε στο πρακτορείο TASS η βραζιλιανή φαρμακευτική εταιρεία Uniao Quimica, η οποία συνεργάζεται με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων RDIF (Russian Direct Investment Fund).

«Μετά την άφιξη από την Ρωσία της πρώτης ύλης η Uniao Quimica θα αρχίσει την παραγωγή τις προσεχείς ημέρες του εμβολίου, στο πλαίσιο των συμφωνιών που αφορούν την μεταβίβαση της τεχνολογίας με το RDIF», δήλωσε η εταιρεία.

Η Uniao Quimica ανακοίνωσε επίσης ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει στη Μόσχα συνομιλίες με θέμα την διάθεση στην Βραζιλία «σημαντικών ποσοτήτων με δόσεις του εμβολίου Sputnik-V».
Φτάνει και στο Μεξικό

Την ίδια ώρα, ο  πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραντόρ δήλωσε ότι η χώρα του μπορεί να υπολογίζει στο ότι σύντομα θα έχει στη διάθεσή της το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V.

«Φαίνεται πως το εμβόλιο που αναπτύσσουν στα εργαστήρια της Ρωσίας έχει επιδείξει καλά αποτελέσματα. Και μπορούμε να υπολογίζουμε ότι σύντομα θα έχουν το εμβόλιο αυτό», δήλωσε ο Μεξικανός πρόεδρος κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι το Μεξικό υπολογίζει και στα κινεζικά εμβόλια.

Το Μεξικό έστειλε στην Αργεντινή ανώτερο αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας για να συζητήσει με τον πρόεδρο της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες, η χώρα του οποίου άρχισε να εμβολιάζει χιλιάδες εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα, για τα εμβόλια κατά του νέου κορονοϊού συμπεριλαμβανομένου του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V.


Η εμπειρία της Αργεντινής

Επικαλούμενος μάλιστα «λόγους επιτακτικής ανάγκης» ο Μεξικανός πρόεδρος είχε δηλώσει ότι ο αξιωματούχος θα ενημερωθεί για την εμπειρία της Αργεντινής σχετικά με την χρήση του ρωσικού εμβολίου και τις πιθανές παρενέργειες, για να δει πότε το Μεξικό θα μπορέσει να το αποκτήσει.

«Χρειαζόμαστε τον εμβολιασμό και επαρκή εμβόλια», είχε δηλώσει ο Μεξικανός πρόεδρος.

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΚΟΣΜΟΣ
Μια διεθνής ομάδα αστρονόμων ανακάλυψε, σε απόσταση μόνο 31 ετών φωτός από τη Γη, έναν βραχώδη εξωπλανήτη
ΚΟΣΜΟΣ
Είχε κολλήσει το ψεύτικο αντιβράχιο στο ώμο κι έκρυβε το πραγματικό του χέρι
ΚΟΣΜΟΣ
Όλα τα mRNA εμβόλια είναι πολύ αποτελεσματικά και παρέχουν σημαντική προστασία
ΚΟΣΜΟΣ
Ανησυχητικά επίπεδα βενζολίου, μιας γνωστής χημικής ουσίας που προκαλεί καρκίνο
ΚΟΣΜΟΣ
Το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορωνοϊού είναι πιθανό να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο
ΚΟΣΜΟΣ
Ο εκπληκτικά υψηλός αριθμός μεταλλάξεων της παραλλαγής Όμικρον του νέου κορωνοϊού ίσως σημαίνει πως προήλθε από ασθενή με HIV
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x