A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Πανσέληνος στον Λέοντα ή αλλιώς «Εξόφληση λογαριασμών». Πώς θα μας επηρεάσει

 

Πανσέληνος στον Λέοντα ή αλλιώς «Εξόφληση λογαριασμών». Πώς θα μας επηρεάσει

Η ώρα του λογαριασμού για τις επιλογές των προηγούμενων μηνών έρχεται με την Πανσέληνο της 28ης Ιανουαρίου, η οποία πραγματοποιείται στις 21:20 το βράδυ στην 9η μοίρα του άξονα Λέοντα – Υδροχόου. 

Απευθύνεται ιδιαίτερα στους Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους κυρίως του πρώτου δεκαημέρου καθώς και σε όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες, Ωροσκόπο ή και Μεσουράνημα κοντά στην 9η μοίρα των ζωδίων αυτών.    

Οι ναυτικοί λένε πως  «του  Γενάρη  το  φεγγάρι παραλίγο  να’ναι  μέρα» και  είναι  αλήθεια ότι  πολλές  φορές  βλέπουμε την Πανσέληνο  να λάμπει στον ουρανό κάνοντας το ψύχος δριμύτερο.  Το μήνυμα αυτής της Πανσελήνου θα μπορούσε να συνοψισθεί στη  φράση «Σπάσε τα δεσμά που σε αναγκάζουν να ζεις γονατιστός». 

Να απελευθερωνόμαστε από τις εσφαλμένες αντιλήψεις, οι οποίες μας κρατούν δεμένους και να ζούμε ελεύθεροι.

Λένε επίσης πως το σύμπαν είναι σοφό και πάντα δίνει απαντήσεις. 

Αν κοιτάξουμε το χάρτη της Πανσελήνου του Λύκου, όπως επίσης ονομάζεται η Πανσέληνος του Ιανουαρίου, βλέπουμε τη μετατόπιση πολλών πλανητών στον σταθερό σταυρό, πράγμα που προμηνύει σημαντικές εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα της ζωής με μεγάλη διάρκεια.  

Δεν πρόκειται για μια απλή και εύκολη Πανσέληνο καθόσον σε αυτή συμμετέχουν με σύνοδο ο Δίας και ο Κρόνος  από τον Υδροχόο και  οι  Άρης και Ουρανός από τον Ταύρο.

Έχουμε δηλαδή ένα δυναμικό Τ-τετράγωνο  στους  άξονες  5ου-11ου και  2ου – 8ου , το οποίο έχει ως συνέπεια την εκτόνωση της κοινωνικής έντασης με έντονο και βίαιο τρόπο. 

Η Πανσέληνος αυτή λαμβάνει χώρα στον άξονα 4ου-10ου στον χάρτη του 1830 της Ελλάδας και εγκαινιάζει μια περίοδο κοινωνικής διαμαρτυρίας απέναντι σε σχέδια που στόχο έχουν την περιστολή δικαιωμάτων και ελευθεριών. 

Ανάμεσα στην ελευθερία και την ασφάλεια δεν υπάρχει δίλημμα διότι η ελευθερία πέραν της αυστηρώς νομικής εξωτερικής πλευράς εγκολπώνει και την εσωτερική, φιλοσοφική, πνευματική διάσταση που έχει λάβει χώρα από την εποχή του Διαφωτισμού έως τις μέρες μας.  

Το λεγόμενο δυτικό κράτος δικαίου βρίσκεται σε αμυντική διάταξη και συστολή διότι το βάρος από τις κυβερνήσεις δεν δίνεται στην εξέταση των αιτίων των προβλημάτων όσο στην εξωτερική διαχείρισή τους, όπως με το δόγμα της μηδενικής ανοχής, με τις νέες επικίνδυνες τάξεις και την κατίσχυση της τρομοκρατίας. 

Η προηγούμενη συγκέντρωση των πλανητών στον Αιγόκερω ενίσχυσε την κρατική εξουσία, κατέδειξε την αναλγησία του συστήματος και επιτέθηκε στην κοινωνία νομοθετώντας με πρόσχημα τη δημόσια ασφάλεια. 

Η συγκέντρωση των πλανητών στον Υδροχόο φέρνει το μήνυμα της αλλαγής, η οποία θα προκύψει τα επόμενα χρόνια με όχημα το μετασχηματισμό της οικονομίας, όπως ευαγγελίζεται η διέλευση του Ουρανού στον Ταύρο. 

Η οικονομική ύφεση απότοκο της πανδημίας του Covid19 πέρα από την αποσάρθρωση του κοινωνικού ιστού και την κονιορτοποίηση των εργασιακών δικαιωμάτων εγκυμονεί και την αντίδραση στις πολιτικές καταστολής.

Ένα Τ-τετράγωνο στον σταυρό των σταθερών έχει πάντοτε μακροχρόνιες συνέπειες σε πολλαπλά επίπεδα και δεν περνά απαρατήρητο. 

Μάλιστα σε σχέση με το ωροσκόπιο της Ελλάδα τέτοιου είδους σχηματισμοί έχουν δώσει κατά καιρούς και μεγάλους σεισμούς.  

Ενδιαφέρον έχουν και δυο άλλοι πλανητικοί σχηματισμοί στο χάρτη της Πανσελήνου. 

Έχουμε μια σύνοδο ακριβείας της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα στην 25ο του Αιγόκερω και ταυτόχρονα το τετράγωνό της με την Έριδα από τον Κριό. 

Πέρα από την υπενθύμιση της πανδημίας, αυτός ο σχηματισμός είναι δηλωτικός κάποιου είδους πένθους, το οποίο ίσως έχει σχέση με τον καλλιτεχνικό χώρο ή τη νεολαία ή τον αθλητισμό.

Τέλος η σύνοδος της Δήμητρας με τον Ποσειδώνα δείχνει ότι καλλιτεχνικές προσπάθειες θα τύχουν ιδιαίτερης προβολής, αλλά ταυτόχρονα ο πολιτικός λόγος θα είναι διανθισμένος με όμορφα λόγια, τα οποία ίσως αποδειχτούν και εφήμερα και αυταπάτες. 

 

Κατερίνα Μωραίτου – Αρχαιολόγος

Ερευνητικό Τμήμα Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

https://www.facebook.com/kosmogramma.gr

www.kosmogramma.gr

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΣΤΡΑ
Με την ολική Έκλειψη Ηλίου στην 12η μοίρα και 23 πρώτα λεπτά του Τοξότη, κλείνει η χειμερινή εκλειπτική περίοδος του 2021
ΑΣΤΡΑ
Πραγματοποιείται στις 19 Νοεμβρίου στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού στις 27 μοίρες και 15 λεπτά στις 11 το πρωί ώρα Ελλάδας.
ΑΣΤΡΑ
Η Νέα Σελήνη του Νοεμβρίου πραγματοποιείται στις 4 του μήνα ένα τέταρτο μετά τις 11 το βράδυ
ΑΣΤΡΑ
Στις 6 Οκτωβρίου πέντε λεπτά μετά τις 2 το μεσημέρι, σύμφωνα με τις συντεταγμένες των Αθηνών, πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη
ΑΣΤΡΑ
Σε ένα υψηλής αισθητικής περιβάλλον στο μετρό της Πανόρμου, βρίσκεται η δημοφιλής Αστρολογική Σχολή Κοσμόγραμμα.
ΑΣΤΡΑ
Το ολόγιομο φεγγάρι του Σεπτεμβρίου σημειοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x