A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Οι τεράστιες φοιτητικές διαδηλώσεις σε όλες τις πανεπιστημιουπόλεις, αρχή του τέλους της ανεπιστημιακής αστυνομίας ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Μεγάλη η πορεία στην Αθήνα, ένταση στη Θεσσαλονίκη

«Ούτε αστυνομία ούτε διαγραφές, κάτω τα χέρια από τους φοιτητές. Οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες» το κεντρικό σύνθημα στις σημερινές πανεκπαιδευτικές διαδηλώσεις με αίτημα την απόσυρση του ν/σ για τα ΑΕΙ.

 

Στους δρόμους απέναντι στο νομοσχέδιο των Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, βρέθηκαν σήμερα εκπαιδευτικοί, φοιτητές, και μαθητές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χανιά, Ιωάννινα κι άλλες πόλεις της Ελλάδας ζητώντας να μην κατατεθεί στο Κοινοβούλιο.Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι στην κινητοποίηση της συμπρωτεύουσας, καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρατάχθηκαν μπροστά στους φοιτητές με ορισμένους να πέφτουν στο έδαφος κατά τη διάρκεια σύγκρουσης. «Οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες» και «κάτω το νομοσχέδιο Κεραμέως» έγραφαν τα πανό τους.

 Μεγάλη ήταν παράλληλα η διαμαρτυρία στην Αθήνα, η οποία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και συνεχίστηκε με πορεία στη Βουλή, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα, όπως τα εξής:

«Ούτε αστυνομία ούτε διαγραφές, κάτω τα χέρια από τους φοιτητές», «Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές έξω η ασφάλεια από τις σχολές», «Εμπρός λαέ, μην σκύβεις το κεφάλι ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη», «Ζει, ζει ο Τεμπονέρας ζει, με Πέτρουλα, Λαμπράκη μας οδηγεί».

 

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται ενάντια στις προβλέψεις του σχεδίου νόμου, που προσβάλει το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ιδρύει την πανεπιστημιακή αστυνομία, επιβάλει ελεγχόμενη είσοδο, συνεχής ηλεκτρονική παρακολούθηση και θεσπίζεται αυστηρό πειθαρχικό δίκαιο με πειθαρχικές ποινές.

Εκφράζουν επίσης την κάθετη αντίθεσή τους τις επιβολή του ανώτατου ορίου φοίτησης που σε συνδυασμό με τη σημαντική μείωση του αριθμού εισακτέων, εντατικοποιεί περαιτέρω τις σπουδές και θα έχει ως αποτέλεσμα όλοι και λιγότεροι νέοι και νέες να έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν δωρεάν.

Παράλληλα, τονίζουν την ανάγκη να ανοίξουν της επαναλειτουργίας των σχολών διά ζώσης  και των προσλήψεων εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν όλες οι εκπαιδευτικές ανάγκες, όπως δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα, τεστ Covid στα σχολεία και εμβολιασμό εκπαιδευτικών κατά προτεραιότητα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Τα σημερινά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια, στα οποία συμμετέχουν φοιτητικοί Σύλλογοι, Ενώσεις Γονέων, Σύλλογοι δασκάλων, ΟΛΜΕ στο πλαίσιο συντονισμού των δράσεων τους σε κοινό αγωνιστικό βηματισμό, έρχονται μετά τις κινητοποιήσεις της περασμένης Πέμπτης με την κυβέρνηση να δίνει μία γεύση καταστολής στους εκατοντάδες διαδηλωτών στην Αθήνας, που ήρθαν αντιμέτωποι με χημικά και αύρες.

 

 

Ενταση στη Θεσσαλονίκη

 

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη από γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές στο άγαλμα Βενιζέλου.

Θεσσαλονίκη: Απίστευτη κορονο-διαδήλωση φοιτητών για το νομοσχέδιο για ΑΕΙ- Ο ενας πάνω στον άλλο... [εικόνες βίντεο]

 

Συλλαλητήριο Θεσσαλονίκη 2

Παρόλα αυτά οι φοιτητές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει, μεταξύ άλλων, την παρουσία της αστυνομιας στα ΑΕΙ.

Οι φοιτητές συγκεντρωθήκαν κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα με βασικό τους αίτημα την κατάργηση του νομοσχεδίου, ενώ ζητούν να ανοίξουν σχολεία και σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Στη λίστα των αιτημάτων τους εντάσσεται και η αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την Παιδεία.

ΠΑΤΡΑ

Σε μία μεγάλη όσο και ειρηνική πορεία στην Πάτρα φοιτητές και εκπαιδευτικοί διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση στα πανεπιστήμια εν μέσω πανδημίας, αλλά και για την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, ενώ τονίζεται πως πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι η καταστολή των αγώνων. Και στην Πάτρα ωστόσο οι διαδηλωτές ήταν ο ένας πάνω στον άλλο, χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο ασφαλείας- με εξαίρεση τις μάσκες που όμως σε συνθήκες συνωστισμού δεν προσφέρουν καμία ασφάλεια- παρά το γεγονός ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν ότι η πανδημία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και τα κρούσματα πληθαίνουν.

Οι Σύλλογοι τονίζουν:

 "Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει πάρει ούτε ένα μέτρο για να θωρακίσει τις σχολές μας με καθηγητές, υποδομές και μέτρα προστασίας της υγείας ώστε να ανοίξουν με ασφάλεια, αλλά έχουν το θράσος να φέρνουν νέο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει διαγραφές φοιτητών ελάχιστη βάση εισαγωγής και πανεπιστημιακή αστυνομία.

 

Φοιτητές Πάτρα

 

 
Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητών και εκπαιδευτικών και στην Πάτρα [εικονες βίντεο]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Αφορά 800.000 πολίτες. Το άνοιγμα της συγκεκριμένης ομάδας θα γίνει σταδιακά, ανάλογα με το νόσημα από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα 19 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ
Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα ραντεβού για -περίπου 800.000- 18-59 ετών με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου. Τετάρτη 21 Απριλίου για 55-59 ετών. Το επόμενο Σάββατο για 50-54.
ΕΛΛΑΔΑ
Οι εισαγωγές νέων ασθενώνCovid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 526
ΕΛΛΑΔΑ
Ξεκίνησε το 1985 στο Ραδιόφωνο της ΕΡΑ 4, ως ραδιοσκηνοθέτης στην εκπομπή "Εδώ Ράδιο συννεφούλα," μαζί με τον Νίκο Λακόπουλο, τον Ανδρέα Ρουμελιώτη, τον Δημήτρη Χατζόπουλο, τον Σταύρο Θεοδωράκη, την Βασιλίτσα Σαριλάκη κ.α
ΕΛΛΑΔΑ
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Die Welt»
ΕΛΛΑΔΑ
Πήγε να παραδώσει μία παραγγελία με καφέδες στο νοσηλευτικό προσωπικό. Είδε ένα ανοιχτό μπουκαλάκι εμβολίου, έτοιμο προς χρήση και το πήρε...
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x