A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Καταγγελία: Παράτυπη διαγραφή φοιτητή από Μεταπτυχιακό στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και "καθηγητική αυθαιρεσία"

 

Την παράτυπη διαγραφή του από το Μεταπτυχιακό του «Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών» και την "καθηγητική αυθαιρεσία" που βίωσε, καταγγέλλει με επιστολή του ένας φοιτητής στο enallaktikos.gr. (τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεσή μας)

Αναλυτικά η επιστολή:

Παράτυπη διαγραφή φοιτητή από Μεταπτυχιακό, καθηγητική αυθαιρεσία 

Το παρόν αφορά την φοίτησή μου σε Μεταπτυχιακό του «Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών», στο τμήμα «Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου» με τίτλο «Επεξεργασία και Συντήρηση Τροφίμων». Το εν λόγω πρόγραμμα έχει διάρκεια ενάμιση χρόνο, όπου ο ένας αφορά μαθήματα και ο μισός τη διπλωματική και την πρακτική. Εγγράφηκα τον 10/2018 με βάσει τις διαδικασίες που προβλέπονται. Διεγράφην επίσημα τον 2/2020. Κατά τη γνώμη μου άδικα και με απαράδεκτο τρόπο. Έκτοτε, και εν μέσω Covid 19, έχω εξαντλήσει τα θεσμικά μέσα του κράτους, έχω προσπαθήσει πολύ, ωστόσο δεν βρήκα κάποια λύση/δικαίωση. Όλοι οι θεσμοί έχουν δηλώσει – με τον τρόπο τους – αναρμόδιοι. 

Λίγα Λόγια: 

Από την αρχή των μαθημάτων έγινε σαφές ότι δεν θα γίνει ιδιαίτερα σοβαρή εκπαιδευτική διαδικασία. Ως φοιτητές οφείλαμε να ανεχθούμε την αεργία των καθηγητών μας αναντίρρητα και να προσπαθήσουμε να επωφεληθούμε αυτής. Μην κατανοώντας την ύλη των μαθημάτων, αντιγράφοντας σωρηδόν, παραδίδοντας χαμηλότατου επιπέδου δουλειά, σε κάθε επίπεδο. Καλούμασταν να επιζητούμε το «Πτυχίο», με την ελάχιστη δυνατή γνώση/προσπάθεια. 

Από νωρίς αντέδρασα σε αυτό το κλίμα. Πάντα με νόμιμα μέσα και ευπρέπεια. Όση μου επέτρεπαν οι δυστυχώς τραγικές συνθήκες. Εξέφρασα τη γνώμη μου για τα κακώς κείμενα, ανοιχτά προς τους συμφοιτητές και τους καθηγητές μου, πάντα προτείνοντας άμεσες λύσεις. Ο λόγος μου ήταν προφορικός και γραπτός, επίσημος και μη. Η αντίδραση των καθηγητών ήταν κλιμακούμενη. Στόχευε από την αρχή στο να σιγάσω ή να με διαγράψουν! Τελικά με διέγραψαν, κάνοντας κατάχρηση του Εσωτερικού Κανονισμού του Μεταπτυχιακού. Ομάδα καθηγητών φρόντισε να ‘’κοπώ’’ 3 φορές σε ένα μάθημα, γεγονός που δικαιολογούσε τη διαγραφή μου. Η αποτυχία μου στο μάθημα ήταν πλήρως άσχετη με την απόδοσή μου σε αυτό, γεγονός που δικαιολογείται με βάσιμους λόγους. Το μάθημα αυτό, του κ. Σεραφείμ Παπανικολάου, τους έδωσε μια ‘’ακαδημαϊκή’’ αφορμή να με διαγράψουν. Προηγήθηκαν από μέρους τους άρνηση επικοινωνίας, σκόπιμη κωλυσιεργία, απειλές για μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση, πειθαρχικά συμβούλια παρωδία και γενικά πλήρως πολεμικό κλήμα. Από μέρους μου έγιναν 2 επίσημες καταγγελίες για τις πρακτικές του κ. Σεραφείμ Παπανικολάου και των υπολοίπων καθηγητών, και επικοινώνιση αυτών. 

Στο επόμενο διάστημα έγιναν εντατικές προσπάθειες να ανατραπεί η Διαγραφή μου. Η δικηγόρος μου, κ. Φιόνα Σφουντούρη απέκλεισε αμέσως την αγωγή στο Πανεπιστήμιο, λόγω του μακρόσυρτου και αναποτελεσματικού Διοικητικού Δικαστηρίου. Αντίθετα, η προσβολή του βαθμού στο γραπτό μου κόλλησε στην πραγματογνωμοσύνη από ομότιμο καθηγητή. Έπρεπε μόνος μου να την εξασφαλίσω, για να αρχίσει η διαδικασία. Κανένας καθηγητής από τους πολλούς που αναφέρθηκα δεν ήταν πρόθυμος να ασχοληθεί, για προφανείς λόγους. Το Υπουργείο Παιδείας δήλωσε αναρμόδιο λόγω του κακώς εννοούμενου ‘’Αυτοδιοίκητου των Πανεπιστημίων’’. Η επιστολή που έστειλα στο γραφείο του Πρωθυπουργού, δεν έχει καν απαντηθεί. 

Στην παρούσα φάση καταγγέλλω τις συνθήκες που βίωσα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, την καταχρηστική και εκδικητική Διαγραφή που υπέστην, αλλά και την πλήρη απουσία ελέγχου που απολαμβάνουν οι Καθηγητές από την πολιτεία.", καταλήγει η επιστολή του φοιτητή.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.
ΕΛΛΑΔΑ
47 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, το παρακράτος καλά κρατεί…
ΕΛΛΑΔΑ
Στο αυτόφωρο οδηγείται 58χρονος, ο οποίος αρνείται να υποβληθεί ο γιος του σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο
ΕΛΛΑΔΑ
Παρατείνονται έως και τη Μεγάλη Δευτέρα, 26 Απριλίου, οι περιορισμοί στις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού
ΕΛΛΑΔΑ
Σε μια πλατεία όπως του Βαρνάβα, αντί για ασύντακτες συγκεντρώσεις, μπορεί οι μαγαζάτορες να βάλουν τάξη καλύτερα από την αστυνομία.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x