A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Νέα Σελήνη Φεβρουαρίου - «Ανάμεσα στο παρελθόν και στο μέλλον υπάρχει μόνο μια λέξη… επανάσταση!!!»

 

Νέα Σελήνη Φεβρουαρίου -  «Ανάμεσα στο παρελθόν και στο μέλλον υπάρχει μόνο μια λέξη… επανάσταση!!!»

Στο πνεύμα της αμφισβήτησης και της επανάστασης για την διεκδίκηση της ελευθερίας και της αλήθειας πραγματοποιείται στις 11 Φεβρουαρίου και στις 9 και 5΄ λεπτά το βράδυ η Νέα Σελήνη του Υδροχόου.

Το συνεργάζομαι, συμμετέχω, συνυπάρχω και συνδιαλέγομαι ενώνουν τις φωνές τους στο σημείο της συνάντησης του Ήλιου και της Σελήνης, στην 23η μοίρα του ανθρωπιστή και ιδεολόγου Υδροχόου.

Με το πρόσημο του συν και τη δύναμη της ενότητας του Υδροχόου, εκεί που το «μαζί» του  είναι ιερό και αδιαμφισβήτητο, η Νέα Σελήνη του Φεβρουαρίου φέρνει μαζί της το αισιόδοξο κλίμα της αλλαγής μέσα από την ισχυρή δύναμη της ένωσης.

Δεν θα μπορούσε συγκυριακά να είναι περισσότερο περιγραφικό αυτό το «μαζί» καθώς ταυτόχρονα δηλώνει δυναμικά το παρόν της μια εντυπωσιακή και ορατά εκρηκτική συμμαχία πλανητών.

Στην ένταση που προκαλείται στην Υδροχοϊκή περιοχή συμμετέχει η πλειοψηφία των πλανητών εκφράζοντας ο καθένας με τη σειρά του αυτό που πρεσβεύει, η Αφροδίτη των επιθυμιών μας, ο Δίας της επέκτασης και του πολλαπλασιασμού, ο Ερμής της σκέψης- που λόγω της αναδρομής του γίνεται περισσότερο εξεταστική παρά εκφραστική- και ο Κρόνος της εξουσίας που πάντα θέλει να βρίσκεται με το μέρος των πολλών.

Ο ενθουσιασμός δεν μπορεί να λείπει από κάθε καινούρια αρχή που γίνεται με αυτή τη Νέα Σελήνη.

Η θέση του Αστρικού Ποσειδώνα πάνω στον σχηματισμό της όμως χρειάζεται την προσοχή μας, καθώς μιλά για αγώνα ιδανικών που ίσως να μην είναι ακριβώς ξεκάθαρα ως αναζητήσεις ή που υποκινούνται από λανθασμένες πληροφορίες.

 Η συγκέντρωση των πλανητών στον πέμπτο οίκο, όπου παραδοσιακά αναφέρεται στη χαρά της ζωής μας μέσα από την διασκέδαση, τις τέχνες και τα παιδιά  στρέφει αυτόματα το ενδιαφέρον μας εκεί. Η διαφάνεια που πάντα ζητά ο Υδροχόος φέρνει στο φως υποθέσεις και αποκαλύψεις για τον χώρο όπου η διασκέδαση και οι τέχνες συστεγάζονται.

Κάποιες υποθέσεις έχουν γίνει ήδη γνωστές μα θα ακολουθήσουν και άλλες από τα τέλη του μήνα και έπειτα που ο Ερμής των πληροφοριών θα μπει ξανά σε κανονική κίνηση.

Η εκπροσώπηση της νεότητας από τον ίδιο Ερμή θα μπορούσε να φέρει στην επιφάνεια κάποιες υποθέσεις κρυφές, έως τώρα, που αφορούν παιδιά.

Στον ίδιο χρόνο σχηματίζονται δύο πλανητικές δυσαρμονίες που θα μας απασχολήσουν.

Η πρώτη είναι έμμεση και μιλά για αναδιαμόρφωση των προσωπικών σχέσεων μέσα στο περιβάλλον της οικογένειας και μιλά για καταπιεσμένα ανέκφραστα συναισθήματα βρίσκουν διέξοδο με την Αστρική Θέση του Άρη.

Η δυσαρμονία του με τον Πλούτωνα δημιουργεί διαμάχες ενδοοικογενειακές ή μεταξύ των συζύγων που είναι κατά βάση σωτήριες καθώς πάντα μέσα από την τριβή εξομαλύνονται οι σχέσεις των ανθρώπων.

Ο κύριος σχηματισμός της πρώτης από τις τρείς συνολικά συναντήσεις δυσαρμονίας μέσα στο 2021 καθορίζει συλλογικά την εποχή μας και εκφράζεται με τη διαμάχη του Κρόνου και του Ουρανού.

Οι δύο αντίπαλοι δεν βρίσκουν δίαυλο επικοινωνίας ποτέ, μιας και ο Κρόνος  πρεσβεύει το παλιό προσπαθώντας να διατηρήσει  το κατεστημένο, ενώ ο Ουρανός αναζητά την πρόοδο μέσα από τη συνεχή αμφισβήτηση.

Ο αστεροειδής Υγεία συμμετέχοντας σε αυτή την πρώτη τους συνάντηση και διαμάχη, τους δίνει μια επίκαιρη αφορμή για διαφωνία με το θέμα του ιού και της πανδημίας που μας απασχολεί ακόμη.

Το όλο κλίμα της ασυνεννοησίας και διχογνωμίας τους είναι αρκετά εκρηκτικό που δεν θα μπορούσε παρά να οδηγήσει σε εξεγέρσεις και επαναστάσεις, καθώς η ελευθερία, η διαφάνεια και ο εκσυγχρονισμός αποτελούν σίγουρα τα ζητούμενα της εποχής που δεν χαρίζονται αλλά απαιτούνται με κάθε μορφής εναντίωσης του επαναστάτη Ουρανού.

 Η Νέα Σελήνη στις 11 Φεβρουαρίου μας παρακινεί όλους για νέα κυρίως συλλογικά ξεκινήματα. Άμεσα αναφέρεται στους εκπρόσωπους των σταθερών Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους του τρίτου δεκαημέρου καθώς και σε όσους έχουν τους προσωπικούς τους πλανήτες, Ωροσκόπο ή και Μεσουράνημα γύρω από την 24η μοίρα των προαναφερθέντων.

 

Άσπα Μόρφου – Αστροσοφία

https://www.facebook.com/AstrosofiaAspa

Ερευνητικό Τμήμα Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

https://www.facebook.com/kosmogramma.gr

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΣΤΡΑ
Η πρώτη πανσέληνος της χρονιάς, το ολόφωτο φεγγάρι του Ιανουαρίου
ΑΣΤΡΑ
Ένα νέο έτος ξεκινά με τις ευχές και τις ελπίδες όλων μας για μια νέα χρονιά, που θα φέρει λύσεις ουσιαστικές στα προβλήματα που συνεχίζουν να μας απασχολούν
ΑΣΤΡΑ
Η πανσέληνος της μεγάλης νύχτας πραγματοποιείται στις 19 Δεκεμβρίου στον άξονα Διδύμων – Τοξότη
ΑΣΤΡΑ
Με την ολική Έκλειψη Ηλίου στην 12η μοίρα και 23 πρώτα λεπτά του Τοξότη, κλείνει η χειμερινή εκλειπτική περίοδος του 2021
ΑΣΤΡΑ
Πραγματοποιείται στις 19 Νοεμβρίου στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού στις 27 μοίρες και 15 λεπτά στις 11 το πρωί ώρα Ελλάδας.
ΑΣΤΡΑ
Η Νέα Σελήνη του Νοεμβρίου πραγματοποιείται στις 4 του μήνα ένα τέταρτο μετά τις 11 το βράδυ
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x