A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Ισραήλ: Ανοίγουν εμπορικά κέντρα, γυμναστήρια, πισίνες, μουσεία και ξενοδοχεία ΜΟΝΟ για τους πλήρως εμβολιασμένους


Κορωνοϊός - Ισραήλ: Ποια καταστήματα και υπηρεσίες ανοίγουν μόνον για τους πλήρως εμβολιασμένους
   
Το σχέδιο προβλέπει ότι εμπορικά κέντρα, γυμναστήρια, πισίνες, μουσεία και ξενοδοχεία ανοίγουν από τις 23 Φεβρουαρίου για όσους έχουν εμβολιαστεί.


Εμπορικά κέντρα, γυμναστήρια, ξενοδοχεία και άλλες εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο Ισραήλ θα μπορούσαν να ανοίξουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για να υποδεχθούν όσους έχουν εμβολιαστεί.

Την ίδια ώρα συναγωγές και καταστήματα που βρίσκονται σε δρόμους θα μπορούσαν να ανοίξουν για το ευρύ κοινό.

Σύμφωνα με το timesofisrael.com  χθες Κυριακή συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο που επιβλέπει την εξέλιξη του κορωνοϊού για να συζητήσει ένα σχέδιο που αφορούσε το νέο άνοιγμα της οικονομίας.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε χωρίς αποφάσεις ενώ πρόκειται να επαναληφθεί εντός της ημέρας.

Το κόμμα Μπλε και Λευκό του συνασπισμού πιέζει για την άρση πρόσθετων περιορισμών του lockdown αυτή την εβδομάδα, και ενώ τις προηγούμενες μέρες υπήρξε χαλάρωση ορισμένων μέτρων.  Σύμφωνα με το κανάλι 12 ο υπουργός Υγείας Γιούλι Έντελσταϊν (Λικούντ) επέμεινε ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις θα παραμείνουν κλειστές μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να ανοίξει ορισμένα τμήματα της οικονομίας την Κυριακή και όχι την Τρίτη.

Σύμφωνα με το τρέχον κυβερνητικό σχέδιο, στις 23 Φεβρουαρίου, καταστήματα και συναγωγές μπροστά στο δρόμο θα μπορούσαν να ανοίξουν ξανά για ολόκληρο το κοινό, μαζί με τις βαθμίδες 5-6 και 11-12 σε περιοχές με χαμηλή μόλυνση, ανέφερε το Channel 12.

Παράλληλα για όσους έχουν εμβολιαστεί θα ανοίξουν ξανά εμπορικά κέντρα, γυμναστήρια, πισίνες, μουσεία και ξενοδοχεία (χωρίς φαγητό). Οι συγκεντρώσεις θα περιορίζονται σε 10 άτομα εσωτερικούς χώρους και 20 άτομα σε εξωτερικούς χώρους.

Στο δεύτερο στάδιο, που ξεκινάει στις 9 Μαρτίου, οι βαθμίδες 7-10 σε περιοχές με χαμηλή μόλυνση, και οι μέτριες μολυσμένες πόλεις και κωμοπόλεις όπου πάνω από το 70 τοις εκατό του πληθυσμού εμβολιάζεται, θα ξαναρχίσουν τα μαθήματα δια ζώσης.

Ορισμένα καφέ και εστιατόρια θα ανοίξουν ξανά στον γενικό πληθυσμό.

Για τους εμβολιασμένους, θα είναι προσβάσιμα εστιατόρια, ξενοδοχεία με μπουφέ, αίθουσες εκδηλώσεων, συνέδρια και άλλα αξιοθέατα.

Οι επιτρεπόμενες συγκεντρώσεις θα επεκταθούν σε 20 άτομα στους εσωτερικούς και 50 στους εξωτερικούς χώρους. Σημειώνεται πως πάνω από 3,8 εκατομμύρια Ισραηλινοί έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου και 2,5 εκατομμύρια - πάνω από το ένα τέταρτο του πληθυσμού - έλαβαν και τις δύο δόσεις.

Το κανάλι 12 παρουσίασε επίσης τις προγραμματισμένες προσπάθειες της κυβέρνησης να ενθαρρύνει ή ακόμα και να αναγκάσει τους πολίτες να εμβολιαστούν. Μάλιστα η κυβέρνηση της χώρας είναι αντιμέτωπη με πολλές νομικές προκλήσεις.

Τα βήματα περιλαμβάνουν:

- προτεινόμενη νομοθεσία που επιτρέπει στην κυβέρνηση να κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με τους μη εμβολιασμούς στις τοπικές αρχές οικονομικά κίνητρα για γιατρούς που εξασφαλίζουν εμβολιασμό άνω των 50 ετών

- οικονομικά οφέλη για τις τοπικές αρχές βάσει των τοπικών ποσοστών εμβολιασμού

- υποχρεωτικά εμβόλια

- απαίτηση συχνών δοκιμών για εκπαιδευτικούς, οδηγούς και ιατρικό προσωπικό.

Το σχέδιο για την εξουσιοδότηση εμβολίων για ορισμένα επαγγέλματα παρουσιάστηκε την Κυριακή από το Υπουργείο Υγείας. 

Απευθυνόμενος στους υπουργούς την Κυριακή, ο αρμόδιος υπουργός για τον κορωνοϊό Nachman Ash εξέφρασε «προσεκτική αισιοδοξία» για τα ποσοστά μόλυνσης, αν και όπως είπε ο αριθμός των σοβαρά άρρωστων μειώθηκε με βραδύτερο ρυθμό από ό, τι αναμενόταν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας από την Κυριακή το βράδυ, το 90% των Ισραηλινών ηλικίας άνω των 60 έχουν εμβολιαστεί. Πάνω από μισό εκατομμύριο Ισραηλινοί μεταξύ 40 και 60 δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα (73% εμβολιάστηκαν).

Ακόμη εμβολιάστηκε ο μισός πληθυσμός μεταξύ 16 και 40 ετών, την ώρα που με 1,5 εκατομμύριο πολίτες αναμένουν τον εμβολιασμό τους.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΚΟΣΜΟΣ
Μια διεθνής ομάδα αστρονόμων ανακάλυψε, σε απόσταση μόνο 31 ετών φωτός από τη Γη, έναν βραχώδη εξωπλανήτη
ΚΟΣΜΟΣ
Είχε κολλήσει το ψεύτικο αντιβράχιο στο ώμο κι έκρυβε το πραγματικό του χέρι
ΚΟΣΜΟΣ
Όλα τα mRNA εμβόλια είναι πολύ αποτελεσματικά και παρέχουν σημαντική προστασία
ΚΟΣΜΟΣ
Ανησυχητικά επίπεδα βενζολίου, μιας γνωστής χημικής ουσίας που προκαλεί καρκίνο
ΚΟΣΜΟΣ
Το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορωνοϊού είναι πιθανό να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο
ΚΟΣΜΟΣ
Ο εκπληκτικά υψηλός αριθμός μεταλλάξεων της παραλλαγής Όμικρον του νέου κορωνοϊού ίσως σημαίνει πως προήλθε από ασθενή με HIV
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x