A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Χιλιάδες χρήστες των social media κατέκλυσαν τις σελίδες της Προέδρου της Δημοκρατίας: "Όχι νεκρός απεργός πείνας στη χώρα μας." Ζητούν παρέμβαση της

Μια μαζική ακτιβιστική δράση αναπτύχθηκε το απόγευμα - βράδυ της Τετάρτης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της χώρας με αφορμή τη συνέχιση της απεργίας πείνας και δίψας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Χρήστες των social media κατέκλυσαν τις σελίδες της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ζητώντας άμεση παρέμβασή της για να λυθεί νομικά το ζήτημα.

Χιλιάδες πολίτες να ζητούν από την κ. Σακελλαροπούλου να λάβει θέση με τον θεσμικό της ρόλο αλλά και ως νομικός, για να μην έχει η χώρα μας τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας.

Αίτημά τους είναι να σταματήσουν οι επιλεκτικές διακρίσεις που αναιρούν την έννοια του Κράτους Δικαίου, διαμορφώνοντας ένα Κράτος εκδικητικό και τιμωρητικό.

 

 

 

 

 

Ο  Πέτρος Δαμιανός, Διευθυντής του Γυμνασίου και Λυκείου που λειτουργεί εντός του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα (ΕΚΚΝΑ), έγραψε χαρακτηριστικά:

"Κυρία Πρόεδρε, με κάθε τιμή στο αξίωμά σας και με κάθε σεβασμό στο πρόσωπό σας, ενώνω τη φωνή μου με τους χιλιάδες των συμπολιτών μας και σας ζητώ να αναλάβετε πρωτοβουλία για να σωθεί η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα...

... Για να προστατέψουμε τη Δημοκρατία...

... Για να προστατέψουμε τη δικαιοσύνη...

... Για να προστατέψουμε τη ζωή...

Το ύψιστο αγαθό...".

Αντίστοιχη παρέμβαση έγινε και στη σελίδα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δημήτρης Κουφοντίνας:

Ο 63χρονος Δημήτρης Κουφοντίνας πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου με την κατάσταση της υγείας του να βρίσκεται σε οριακό σημείο, σύμφωνα με τους γιατρούς, ενώ εκδόθηκε εισαγγελική εντολή για τη λήψη όλων των "αναγκαίων ιατρικών μέτρων" για να μη κινδυνεύσει περαιτέρω η υγεία του, με υγειονομικούς να αναφέρουν πως η υποχρεωτική σίτιση αποτελεί "βασανιστήριο" αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ.

Ο ίδιος άλλωστε ζήτησε να μην του παρέχεται ορός.

Πριν λίγες ημέρες, και γιατροί έστειλαν επιστολή προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να παρέμβει.

Να αναθεωρήσει τη στάση της ως προς το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα που βρίσκεται σε πολυήμερη απεργία πείνας, καλεί την πολιτεία, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωση της.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, τονίζει ότι "η δικαιοσύνη είναι έννοια σύμφυτη με την επιείκεια" και καλεί την Πολιτεία να αλλάξει στάση καθώς επισημαίνει ότι κινδυνεύει η ζωή του.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζητά να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι στη φυλακή του Δομοκού, όπως και έχει αποφασιστεί.

Η πολυήμερη απεργία πείνας οδήγησε τις αρχές και τους θεράποντες γιατρούς να υποβάλλουν αίτημα στην Εισαγγελία Λαμίας το οποίο και έγινε δεκτό για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για τη διασφάλιση της προστασίας της ζωής του.Η ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων:"Η Δικαιοσύνη είναι έννοια σύμφυτη με την επιείκεια και τον ουμανισμό.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατουμένου Δ. Κουφοντίνα, του οποίου η ζωή κινδυνεύει άμεσα μετά από πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας και να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας του.

Τα εγκλήματα που διέπραξε καταδικάστηκαν τόσο από τα Ελληνικά Δικαστήρια όσο και από την συλλογική συνείδηση.

Η Δημοκρατία έχει σταθερά θεμέλια και ισχυρούς θεσμούς που της επιτρέπουν να συνδυάζει την απαίτηση συμμόρφωσης στους νόμους με την τήρηση των αρχών του ανθρωπισμού".

 

 

Βασανιστήριο θεωρείται η αναγκαστική σίτιση δηλώνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) με αφορμή το ζήτημα που προέκυψε από την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος διανύει την 47η ημέρα της απεργίας του.

Η Ομοσπονδία προχώρησε στην ανακοίνωση μετά την διαταγή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας για χορήγηση όλων των αναγκαίων ιατρικών μέτρων για να σωθεί η ζωή του απεργού πείνας.

Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα των γιατρών του νοσοκομείου Λαμίας όπου νοσηλεύεται ο Δ. Κουφοντίνας, προς την τοπική Εισαγγελία Πρωτοδικών με αφορμή το αίτημά του να αφαιρεθεί και ο ορός ενυδάτωσης.

Στην ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ σημειώνεται ότι «Πάγια και σταθερή θέση των νοσοκομειακών γιατρών σε όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις απεργίας πείνας είναι:

    Σύμφωνα και με την ισχύουσα νομοθεσία περί ιατρικής δεοντολογίας, δεν νοείται ιατρική πράξη χωρίς την εκούσια συναίνεση του έχοντος ικανότητα καταλογισμού ασθενούς και παρά τη θέλησή του.
    Ιδιαίτερα δε η αναγκαστική σίτιση θεωρείται βασανιστήριο, σύμφωνα με αποφάσεις διεθνώς ιατρικών συνεδρίων περί ιατρικής δεοντολογίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και του ΟΗΕ και της Διεθνούς Αμνηστίας».

Σημειώνεται ότι το θέμα δημιουργήθηκε από εσφαλμένη πληροφόρηση πως η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας είχε διατάξει την αναγκαστική σίτιση του κρατουμένου, κάτι που στη συνέχεια διαψεύσθηκε.

Αντιθέτως, διευκρινίστηκε ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών είχε ζητήσει να ληφθούν όλα τα μέτρα ενδεδειγμένης φαρμακευτικής αγωγής με στόχο να κρατηθεί ο απεργός πείνας στη ζωή και να του παρασχεθούν οι απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες όταν και εφόσον χρειαστεί.

Οι γιατροί της ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας, διαβεβαίωσαν την δικηγόρο του ότι προς το παρόν ο κρατούμενος έχει τις αισθήσεις του, αλλά ακόμη και εάν διακόψει την απεργία πείνας θα είναι εξαιρετικά δύσκολη η αποκατάσταση της υγείας του και θα χρειαστούν αρκετοί μήνες γι΄αυτό.

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Ό,τι συμβαίνει στο Όλγας στη Ν. Ιωνία συμβαίνει και στον Ευαγγελισμό και παντού.
ΕΛΛΑΔΑ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν σήμερα την αποφυλάκιση άλλων πέντε κρατούμενων
ΕΛΛΑΔΑ
Ξεκινά σήμερα η πρώτη δίκη για βιασμό που καταγγέλθηκε στο πλαίσιο της δημοσιοποίησης στοιχείων από θύματα σεξουαλικής κακοποίησης
ΕΛΛΑΔΑ
Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στάλθηκε μέσω του 112
ΕΛΛΑΔΑ
Εκτός φυλακής θα βρεθεί ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μίχος
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x